Валута
BGN
 • USD
 • EUR
 • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Начало Марки

Марки

«1»

KRAUTERHOF-Betriebs-gmbH

Първо здраве, после красота. KRAUTERHOF (КРОЙТЕТХОФ) означава „Билкова къща“. KRAUTERHOF се произвежда от ASAM GmbH, произвеждаща козметика в Германия от 1963 г., заедно със своите учени и експерти химици в своя екип за изследователска и развойна дейност, приготвяйки иновативни формули и използвайки растителни основни активни съставки чрез комбинирането им с високи технологии. Продуктова гама KRAUTERHOF Анти-целулитна грижа KRAUTERHOF. Грижа за ръце и нокти KRAUTERHOF. Козметика за изящни крака и стъпала KRAUTERHOF. Комплексна грижа KRAUTERHOF.
0
продукти

Procter & Gamble - Professional

P&G Professional използва мащаба на P&G, доверените марки и силните страни в разбирането на пазара и потребителите, за да отговори на специфичните бизнес нужди в широк спектър от индустрии, като обслужване на храни, почистване и поддръжка на сгради, образование, хотелиерство и домове за грижи.

В P&G Professional разбираме значението на професионално почистените пространства.

Тъй като първите впечатления и трайният опит са толкова важни, ние помагаме на нашите бизнес партньори да прилагат иновативни технологии към науката за търговско почистване. Разбираме какво искат хората и нашите продукти и услуги помагат на бизнеса да отговори на нуждите на хората.

Това е доказан факт, че клиентите забелязват, радват се и се успокояват от чиста, миришеща среда. Благодарение на P&G Professional опитът е положителен, хората се възползват и не е изненадващо, че бизнесът процъфтява.

7
продукти

A-Derma

Марката A-DERMA е професионалист в разработването и производството на чиста и висококачествена медицинска козметика. В продължение на 30г A-DERMA използва силата на природата в грижата за най-уязвимата и деликатна кожа. Формулите използват разстителната съставка кълнове от овес Rhealba, които притежават успокояващи, възстановяващи, хидратиращи и антиоксидантни качества. Кълновете от овес Rhealba се отглеждат в собствени и специално подбрани земи в Югозападна Франция съобразно стандратите на органичното земеделие - без пестициди, ГМО и фунгицини. Продуктите на марката са природосъобразни

 • 100% от растителните остатъци се използват за тор,
 • 99% от отпадъчните материали при производственият процес се рециклират,
 • 100% от хартиеният и картотен материал е добит от устойчиво управлявани гори.

Нашият опит ни позволява да създадем безопасни и ефективни продукти, които са дълбоко ценени от дерматолози, педиатри и потребители.

Нашата мисия е да осигурим естествени, автентични решения, съчетавайки ефективност и качество на продукта, като се грижим, както за Вашата кожа, така и за околната среда.

Всички наши продукти са формулирани с минимален брой съставки. Стараем се, доколкото е възможно всички те, да са БЕЗ етерични масла, БЕЗ оцветители, БЕЗ алкохол, и, разбира се, БЕЗ аромати и БЕЗ парабени.
Всички наши продукти са формулирани с минимален брой съставки. Стараем се, доколкото е възможно всички те, да са БЕЗ етерични масла, БЕЗ оцветители, БЕЗ алкохол, и, разбира се, БЕЗ аромати и БЕЗ парабени.

6
продукти

Abo Pharma

Нашата главна цел винаги е била – създаването и дистрибуцията на висококачествени, здравословни продукти с грижа за здравето на хората

Натрупаният богат опит през годините и добрите лични контакти са в основата на успешния бизнес на компанията, която изнася висококачествените си продукти в над 20 страни по цял свят. От 1999 г. ABO Pharma се намира в градчето Пелинген близо до гр. Триер (западната част на Германия, близо до границата с Франция).

С цел по-качествено, бързо и конкурентно производство на някои от продуктите си, ABO Pharma си сътрудничи и с други сертифицирани производители на хранителни добавки в ЕС в Германия, Холандия, Италия и Полша.

46
продукти

Aboca

От 1978 г. ние инвестираме в изследването на лекарствените растения за здравето на човека с убеждението, че в природата могат да се намерят устойчиви отговори за здравословните проблеми на човечеството.

Устойчивост, която не само щади организма, а щади също земята и природата.

С единствена по рода си в света интегрирана система, която включва всички етапи – от отглеждането до фотохимичните и биологични изследвания, ние революционизираме виждането за естествените вещества като авангардно постижение на науката за здравето.

Нашите продукти на основата на молекулни комплекси са подкрепени от научни и клинични доказателства и се разработват чрез непрекъснати изследвания и авангардни технологии с цел постигане на научно усъвършенстван, изключително ефективен и безопасен природен продукт.

Благодарение на работата на повече от 1200 души чрез напълно вертикализирана верига:

ПРОВЕЖДАМЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ, за да открием най-добрите молекулни комплекси за различните заболявания, благодарение на работата на нашите учени и сътрудничеството с най-престижните университети в света;

ОБРАБОТВАМЕ директно 1 400 хектара земя между Тоскана и Умбрия чрез метода на биологичното земеделие;

ПРОИЗВЕЖДАМЕ 100% натурални биопродукти, предимно медицински изделия и хранителни добавки, за да задоволим повече от 60 здравни потребности;

ОСЪЩЕСТВЯВАМЕ ДИСТРИБУЦИЯ в аптеките и чрез други професионални канали в Италия и още в 13 страни по света;

ПРОВЕЖДАМЕ ОБУЧЕНИЕ чрез срещи и семинари на лекари, фармацевти и други здравни специалисти за професионални консултации;

ИНФОРМИРАМЕ И ОБЩУВАМЕ и с обществеността, за да разпространяваме култура, наука и начини на живот чрез традиционни медии, събития и спектакли.

Чрез Aboca Museum, разположен в Сансеполкро, Тоскана, разкриваме потенциала на земята и насърчаваме съхраняването на знанията, свързани с използването на естествени вещества през вековете.

Това става благодарение на Центъра за проучвания, занимаващ се с исторически проучвания, както и чрез изложби, конференции и редакционни събития, насочени към представянето на публикациите, издадени от „Aboca edizioni“

Още в името и географското си положение ние носим определено призвание; всъщност, според етимологията, терминът Aboca произлиза от „Abiga“, древно тосканско диалектно наименование на срещничето – лечебно растение с пречистващи свойства, използвано в древността.

Наименованието произхожда от мястото, където се е родило и където досега се намира главното управление на Aboca, сгушено сред тосканските хълмове, в район, който още от 1200 г. се е посветил на производството на лекарствени растения.

16
продукти

Adipharm

Принципите, които следваме:

КАЧЕСТВО

Осигуряването на качество е цялостна концепция, която ние следим от придобиването на субстанциите, обработката им, производството на лекарствени продукти, както и достигането им до крайния потребител. 

ИНОВАЦИИ

Въоръжени със страст към научноизследователска и развойна дейност, ние инвестираме постоянно в най-съвременни технологии и модернизиране етапите  на производствените процеси. 

ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

Екипът е съставен от умни, талантливи, с новаторско мислене висококвалифицирани фармацевти, химици, биолози, инженери, микробиолози и експерти по регистрация. Те са отговорни професионалисти с многогодишен опит в реглуаторните дейности, валидиране и верификация на процеси, както и създаването на лекарствени продукти.

 

ОТГОВОРНОСТ

Осъзнавайки отговорността, която носим пред обществото, Адифарм предлага качествени, безопасни и ефикасни лекарствени продукти. Спазват се  най-добрите практики във фармацевтичната индустрия с прилаган на стриктен  контрол на целия  производствен процес  - от получаване на изходните вещества до получаването на крайния продукт.

9
продукти

Aflofarm

Със здраве в ума
Този лозунг е нашата визитна картичка - знак, че служителите на Aflofarm правят всичко по силите си, за да гарантират, че нашите дейности са насочени към здравето на нашите пациенти. Ние подкрепяме здравето не само като произвеждаме лекарства, но също така чрез изследвания и разработки на фармацевтични и медицински проекти, връзки с научната общност или нашата фондация Aflofarm, чиято основна цел е да насърчава здравословния начин на живот и широката концепция за профилактика. Здравето на пациентите е сърцевината на всички наши дейности и нашата най-важна цел. Действаме „Със здраве в ума“.

Нашата мисия отразява нашата роля в общността.

Ние сме фармацевтична компания, която иска да подобри качеството на човешкия живот и здраве и правим каквото можем, за да произвеждаме и усъвършенстваме нашите продукти, за да отговорим на нуждите на нашите потребители.

Нашата визия показва къде искаме да бъдем след няколко години.

Искаме да имаме най-добрата репутация сред всички фармацевтични компании в Полша и да разширим дейността си върху нови продуктови категории и чуждестранни пазари.

Компанията стартира производството на лекарства
1991 г.

Компанията модернизира фабриките си в съответствие със стандартите за сертифициране на GMP
2005 г.

Aflofarm расте с всяка година по-бързо и засилва лидерството си на извънборсовия пазар
2019 г.
История

Нашата компания е основана през 1989 г. като Aflopa. Оттогава, през последните 25 години от нашата дейност, ние се присъединихме към лидерите на фармацевтичния пазар в Полша.

5
продукти

Alcon

Alcon е световен лидер в грижата за очите, посветен на това да помага на хората да виждат блестящо. С нашето 70-годишно наследство ние сме най-голямата компания за устройства за грижа за очите в света - с допълващи се бизнеси в областта на хирургичната и зрителната грижа. Като наистина глобална компания, ние работим в над 70 страни и обслужваме пациенти в повече от 140 държави. Ние имаме дълга история на индустрията и всяка година отделяме значителна сума за изследвания и разработки, за да отговорим на нуждите на клиентите и търсенето на пациентите.

5
продукти

Alkaloid

Алкалоид АД Скопие е компания, която осем десетилетия работи в областта на производството на лекарства, козметични и химически продукти и преработката на ботанически суровини.

Алкалоид АД е акционерно дружество, което се състои от два центъра: Фармацевтични и химикали, козметика и ботаника; в страната има две дъщерни дружества, както и 16 дъщерни дружества и 2 представителства в чужбина (в Сърбия, Черна гора, Косово, Албания, Босна и Херцеговина, Хърватия, Словения, Швейцария, България, Турция, Украйна, Руската федерация и САЩ ).

Компанията има 1.620 служители в страната и 492 служители в дъщерни дружества и представителства в чужбина.

9
продукти

Angelini

Компанията е основана на 03.11.1992 г., като през първите години от съществуването си оперира на българския пазар под друго име. На 13.01.1995 г., тя е преименувана в „ЦСЦ Фармасютикъл ЛТД – България” ЕООД. През 1996 г. персоналът на фирмата достига 10 човека, а седалището и адресът на управление са гр. София, ул. Любен Каравелов № 10. През 2004 г. седалището се премества на адрес София 1592, бул. Асен Йорданов 10, което е актуално и днес. През 2006 г. оборотът превишава 10 млн. лева за пръв път в историята на фирмата. В същата година персоналът вече е над 40 човека, а в класа на нестероидните противовъзпалителни, лекарственото средсво Аулин е абсолютен лидер с 33% пазарен дял. Фирмата извършва търговия на едро с фармацевтични продукти на водещи европейски и американски производители като в тук се включват лекарствени продукти по лекарско предписание, лекарствени продукти без лекарско предписание, медицински изделия, хранителни добавки и козметика. За осъществяване на дейността си компанията притежава необходимите лицензи, а така също и ексклузивитет за стоките си на българския пазар. Част от продуктите са пристигали във вид, готов за продажба, а друга част са се блистерирали/опаковали в България от фирма ЦСЦ  Фармасютикъл България ЕООД.

През 2007 г. италианската компания Анджелини придобива собствеността върху компаниите от групата Си Ес Си (ЦСЦ). Прекият собственик на ЦСЦ Фармасютикъл ЛТД – България ЕООД остава непроменен, но в глобален аспект компанията става част от мултинационална структура с годишен оборот от над 1 млрд. Евро и общ брой на персонала повече от 3300 човека. Групата Анджелини се притежава от едноличния собственик Франческо Анджелини, който е внук на основателя на компанията.

Придобиването на Си Ес Си групата от Анджелини води до нови продукти в портфолиото на компанията и увеличение на продажбите, които на българския пазар през 2009 г. достигат рекордните 17,6 млн. лв. Терапевтичните области, в които оперира компанията са:

Биотехнологии/Онкология

 • Виреад
 • Трувада
 • Алокси
 • Харвони
 • Велофент

Гинекология и Урология

 • Макмирор комплекс
 • Монурал®
 • Розалгин®
 • Феминела Ваги Ц®
 • Феминела Хиалософт®
 • Феминела Урофорте®
 • Феминела Хередитум®

Пулмология

 • Ердомед
 • Флуймуцил®

Орална хигиена

 • Тантум Верде®
 • Тантум Натура
 • Глимбакс™

Психиатрия и Неврология

 • Тритико
 • Тритико ХР
 • Акутил®
 • Невритоген

Хондропротекция и Ревматология

 • Аулин
 • Тросикам
 • Флексодон Ц®
 • Пиаскледин
 • Хиалган

Дерматология

 • Мицетал
 • Полинейл®

Медицински изделия

 • Еректус, Хиалуан, Химовис

В края на 2010 г. започва процедура по смяна на прекия собственик на ЦСЦ Фармасютикъл ЛТД – България ЕООД, която е финализирана през 2011 г. и притежател на капитала става ФИНАФ Италия, основното предприятие в групата Анджелини.

През месец октомври 2013 г., ЦСЦ Фармасютикъл ЛТД – България ЕООД сменя името си на Анджелини Фарма България ЕООД.

 
3
продукти

Apipharma

Фирмата Апифарма ООД е израснала от старото, традиционно в региона, предприятие за занаятчийство в пчеларството и производството на медовина и меденки под името Апимаркет. През 1996 г. става фармацевтична търговска компания. От тази година компанията е фокусирана върху производството на хранителни добавки и козметика със специално предназначение, натурални фармацевтични продукти ...

Традицията на компанията датира от 1974 г., когато нейните продукти бяха изложени за първи път и получиха признание за това. Ранното начало на работа вероятно е по-старо, но не се споменава поради липсата на писмени документи.

Производствените съоръжения се намират в Нашице. Построено е ново производствено съоръжение поради необходимостта от увеличаване на производствения капацитет в съответствие с най-новите искания за добра производствена практика в тази фармацевтична област.

През последните 39 години компанията смело поддържа сътрудничество с природата и произвежда множество диетични, хранителни и козметични продукти на основата на естествени суровини. Медът, прополисът и лечебните билки са разпознаваеми съединения, които донесоха успех на пазара у нас и в чужбина както на продуктите, така и на компанията.

Всички суровини, използвани в производствената технология на нашите продукти, идват от запазената природна среда. Производствените методи са механични или от типа на аптека Гален, чрез които се избягва химическата обработка. По този начин първоначалната природа на суровите вещества се запазва в максимална степен, по която всеки наш продукт е разпознаваем.

Асортиментът на компанията включва над 40 различни продукта, разделени според начина на приложение в следните групи: капки, сиропи, капсули, пастили, медени смеси, спрейове, мехлеми и други фармацевтични форми. В днешно време се инвестират значителни ресурси в разработването на нови и подобряването на съществуващите продукти, което прави компанията надежден партньор в природосъобразната промоция на здравето.

Високо и професионално образованите служители играят важна роля в развитието на компанията, които продължават да се обучават и усъвършенстват постоянно, за да разширят базата от знания и да подобрят експертните умения.

Продуктите на Apipharma са излагани и награждавани многократно на множество търговски събития в Хърватия и други европейски страни.

1
продукти

Aro Life

„Аромания“ е млада компания за разработване и маркетиране на хранителни добавки. Подчинени на разбирането за отговорност към обществото и природата, създаваме и предлагаме продукти с високо качество. В партньорство с водещи сертифицирани производители не крием амбицията си да помогнем на хората да бъдат здрави и смело да следват мечтите си.

Иновативност, ефективност, позитивизъм са нашите ценности, а стремежа ни е чрез всеки един продукт частица от тях да предадем на клиентите си. Вярваме в силата на знанието, въображението и постоянството. В това упорито да следваш мечтите си и никога да не спираш стремежа си да ставаш по – добър. Разчитаме на вашето доверие и подкрепа и направихме първите си стъпки към вас, уверени че ще извървим своя път заедно.

5
продукти

Aroma

Арома предлага високо качествени продукти на потребителите, с отговорност към тяхното здраве и красота. Като водещ европейски производител на козметика с дългогодишни традиции в бранша и благодарение на иновативните си решения, компанията трансформира опит си в производство на козметика и разшири портфолиото си с перилни и почистващи продукти.

В отговор на предизвикателствата на новото време, което налага високи изисквания и правила, Арома непрекъснато се промяна.  Многообразието е водещ фактор за успех, а продуктите създават емоция и усещане за чистота, нежност и връзката с вечния извор за живот – Природата. Тази хармония от здраве и красота е свързана с идентичността на Арома.

1924

Иван Скрински, един родолюбив българин, и неговата химическа лаборатория поставят началото на Арома. Името Арома произлиза от аромат.

1927

Първата инвестиция в Арома е на младия предприемач Стефан Цвятков с дялов капитал от 100 000 лева.

 

1930

Производството и търговията на етерични масла и есенции се разраства и Арома открива първия си фирмен магазин на ул. Леге в гр. София.

1933

Арома е регистрирана като акционерно дружество с общ брой на акциите 1400 по 1000 лева всяка, обща стойност от 1 400 000 лева.

1936

Произвежданото от Арома ментово масло получава статут на продукт с национална значимост, наред с добилото широка популярност розово масло.

 

1944

Арома произвежда всепризнати с качествата си фруктови есенции, етерични масла, естери и бои за оцветяване с различно приложение.

1947

Арома е национализирана и от частна става държавна собственост.

 

1954

Арома е водещ производител в България на парфюмерия, козметика и етерични масла.

1955

Върху всички опаковки се появява първият символ на Арома – розата. Заедно с него се налага и първото послание „Всичко за здравето, жизнеността и красотата на човек“.

1956

Създаден е най-популярният български крем Здраве. Откриването на “златната” му формула е резултат от дълги опити в създаване на продукт за кожни раздразнения.

 

1960

Портфолиото на Арома включва над 40 продукта – парфюми, козметика за лице и тяло, шампоани, балсами за коса, сапуни.

1964

Арома въвежда за първи път в България тубеното производство.

1965

Създадени са първите български пасти за зъби. 

1967

Арома започва производство на първите български дезодоранти, лак за коса и освежители за въздух.

1968

Създадена е първата българска боя за коса Арома Колор. Марката включва боя за коса, шампоан оцветител, гел шампоан и шампоан за боядисана коса.

1969

Арома е утвърден производител на български продукти за чужди пазари и изнася в над 17 страни по света.

 

1970

Арома създава пастата за зъби Мери с признати лековити свойства, укрепваща венците. В съдържанието ѝ има минерална вода от извора край село Меричлери.

1979

Арома произвежда по френска технология на Л’Ореал декоративна козметика и бои за коса за българския и Източноевропейския пазар.

1980

Арома подписва договор с Кристиан Диор за изграждане на парфюмериен цех за производство на парфюми под частна марка.

1989

Нов етап в историята на Арома с включване на частен капитал в активите на предприятието.

1991

Арома става акционерно дружество.

1992

Създадена е най-успешната българска марка за орално здраве –  Astera. Тя включва всичко необходимо за ежедневна грижа – четки, пасти за зъби и вода за уста.

1994

Създадени са марките Aroma, Aroma Natural, Aroma Fresh, VIKING, Happy baby.

1996

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) отпуснала заем в размер на 8 милиона долара за приватизацията на Арома. Това е първият заем отпуснат в България от ЕБВР.

1997

Приет е инвестиционен план на Арома и са закупени автоматизирани машини за производство и модерно оборудване за лабораториите.

1998

Арома изгражда стабилни партньорства с утвърдени в цял свят компании за доставка на суровини и материали. Сред тях са: Huntsman, BASF, Chemopharma, Clariant, Cognis, Degussa, Deutsche Prazisions Ventil, Dragoco, Firmenich, Jean Niel, Roquette, Floressance, S&D Chemicals, H&R, Huhtamaki Van Leer.

2000

Арома e 100% частно дружество и напълно отговаря на съвременните стандарти за качество. Получава сертификат ISO 9001: Системи за управление на качеството.

2001

Арома се доближава все повече до Природата. Новата идентичност на компанията го показва с ново лого и послание “Естествено от Арома”.

2002

Astera поставя рекорд за книгата на Гинес в категорията “Най-много хора, миещи зъбите си едновременно”.

2003

Арома произвежда над 135 продукта, в седем категории – лице, коса, тяло, устна хигиена, бебешка козметика, парфюми и стилизанти.

2004

Арома е експортно ориентирана и над 70% от производството на компанията е насочено към външни пазари.

2005

Арома има социално отговорна политика, която гарантира екологично и природосъобразно поведение, като използва опаковки, напълно разградими в околната среда.

2007

Арома произвежда продукти под чужди марки за водещи компании и големи търговски вериги в Англия, Франция, Холандия, Швеция, Дания, Норвегия, Финландия и др.

2009

Арома създава медицинска козметика под марка Здраве за дерматологични проблеми – акне, пърхот и косопад.

2011

Арома създава фонд Green Bulgaria и осиновява 52 декара вековна гора, за да съхрани част от българската флора и фауна.

2012

Арома е първият производител в България и региона с реално изпълнени критерии за „Добри производствени практики“ и получава сертификатите GMP.

2013

Новата идентичност на Арома свързва грижата за здравето и красотата с приятна емоция. Ново лого и послание „В нежна връзка с мен“.

 

2014

Арома стартира инициативата „Пътят на продукта“, с която показва на външни посетители производствената си база.

 

2015

Арома създава KOLORA, трайната боя за коса с течен кератин и регенин, разработена от експерти за професионален резултат.

2016

Арома започва производство на продукти за хигиена и чистота ЧИСТО.

2018

Aroma Color празнува своя 50-т годишен юбилей.

2019

Арома започва производство на перилни препарати и омекотители Sensimo.

 

2
продукти

Asam GmbH

ASAM Betriebs-GmbH, разположена под шапката на BHI Beauty & Health Investment Group Management GmbH, произвежда висококачествени продукти за грижа за собствени козметични марки и клиенти на частни марки. На приблизително 16 000 м2 производствени и складови площи, над 200 служители произвеждат над 800 различни козметични продукта за бизнес областите грижа за кожата, грижа за косата и декоративна козметика в нашите производствени обекти Beilngries и Steinach. Дъщерното дружество Biovin Naturprodukte в Ландау, област Пфалц, е специализирано в обработката и рафинирането на гроздови джибри.

 

Марките на ASAM Betriebs-GmbH включват Kräuterhof®, Alter Heideschäfer® и Almisan®. Преглед на готовите продукти и подробности за продукта можете да намерите тук.

 

BHI Beauty & Health Investment Group Management GmbH е международно действаща холдингова компания с повече от 300 служители, която представлява козметични продукти с най-високо качество „Произведено в Германия“. Цялата верига за козметична стойност, от продуктовата идея през производството до крайния краен продукт, се отразява в холдинга. Под своя чадър BHI Beauty & Health Investment Group Management GmbH обединява не само ASAM Betriebs-GmbH с трите си производствени обекта, но и фирмите с марката M. Asam GmbH, ahuhu GmbH, 4EVERYOUNG GmbH, InnoBeauty GmbH и онлайн платформата за красота ASAMBEAUTY GmbH .

Като водеща козметична компания в европейското телешопинг, BHI Beauty & Health Investment Group Management GmbH обслужва други канали за дистрибуция като електронна търговия и над 4000 клона на най-големите търговци на дребно в Европа, както и сектора на частните марки. През 2019 г. в над 40 страни по света са продадени над 19,5 милиона продукта с общо осем собствени марки и техните над 800 различни единици за съхранение на запаси. Наградите за продуктите ни за красота като "Най-добрата" грижа за лице и козметика на Германия през 2018 и 2019 г., инициирани от Focus Money и в сътрудничество с Института за управление и икономически изследвания на IMWF, подчертават високото ниво на качество и са едновременно благодарност и стимул в по същото време.

 

Важни етапи
Основаване

Основният камък за създаването на ASAM Betriebs-GmbH е положен на ранен етап: Ингрид и Ерих Асам основават своята семейна компания за козметика през 1963 г. Първите артикули в дрогериите са произведени и бутилирани в Берлин.
Ново местоположение

Компанията се премества в Beilngries в края на 60-те години. От 1969 г. на новата производствена площадка се произвеждат широка гама продукти за грижа за кожата и косата като кремове, гелове, лосиони, серуми, ексфолиатори, шампоани и балсами.
Модернизация

Чрез интензивно сътрудничество с учени, дерматолози и химици, през 70-те години Ерих Асам узнава за ценната активна съставка OPC, която се извлича от компонентите на гроздето. Проучванията потвърдиха изключителните му свойства за грижа за кожата. Скоро беше признат потенциалът за козметични продукти.
Диверсификация

Очарован от възможностите за използване на гроздови активни съставки в козметиката, Ерих Асам решава да вземе основата за производството на активни съставки в свои ръце. През 1983 г. той инвестира в съоръжение за подготовка и преработка на гроздови семки в един от най-големите лозарски райони в Германия, Пфалц.
Смяна на поколението

Във второто поколение, Marcus и Mirjam Asam възприемат идеята за гроздова козметика и основават своята козметична марка M. Asam® през 2002 г., която се основава на резултатите от изследванията на антиейдж ефекта от гроздето. Тогава седалището на компанията и сърцето на разработването на продукти се намираха в Unterföhring близо до Мюнхен. Използването на нови канали за продажба като телешопинг и непрекъснатото развитие на продукти и продуктови концепции също бяха част от стратегията на компанията.
Растеж

Десетилетия опит в областта на козметиката с активни съставки позволи разработването на уникални продукти с първокласно качество и предложи потенциала за нови марки от семейството asambeauty. Създадени са висококачествени козметични линии като морската грижа за кожата FLORA MARE ™ и веганската, без силикон линия за органична грижа за косата ahuhu. Широката продуктова гама се предлага на крайните потребители на asambeauty.com от 2016 г.
Откриване на нова почва

Продължавайки в посока на растеж, отделните компании, създадени до този момент, бяха интегрирани в холдинговата компания BHI Beauty & Health Investment Group Management GmbH през 2013 г. През пролетта на 2019 г. групата пое още един производствен обект в Steinach и разшири продуктовото си портфолио в сегмента на декоративната козметика. Семейният бизнес Asam Kosmetik през 60-те години се превърна в международно активна козметична компания днес, обслужваща цялата верига на стойността от продуктовата идея

 

Германската марка Asam GmbH е основана през далечната 1963г от Ингрид и Ерих Асам като семеен бизнес, чиято основна цел била обединението на дълголетната немска традиция в билколечение със модерни технологии за производството на собствени козметични продукти. Тайната за успеха на билковите продукти е безкомпромисното високо качество, което се гарантира от факта, че всеки етап от производстения процес се осъществява във фабриката в родна Бавария. Продуктите на Asam GmbH могат да се открият множество страни по цял свят, включително и България.
8
продукти

Ascensia Diabetes Care

Създадена през 2016 г. чрез придобиването на Bayer Diabetes Care от PHC Holdings (известна преди като Panasonic Healthcare Holdings), Ascensia Diabetes Care е глобална компания, посветена на подобряването на здравето и живота на хората с диабет. Вече включвайки световноизвестната гама системи за мониторинг на кръвната захар CONTOUR ™, ние се ангажираме да добавим по-иновативни и променящи живота продукти към нашето портфолио.

2
продукти

Astellas Pharma

Философията на Астелас се състои от три елемента: цел, мисия и убеждения.

Цел

Принос за подобряване на здравето на хората по целия свят чрез предоставянето на иновативни и надеждни фармацевтични продукти

 • Да надхвърля всички останали в изследването и разгръщането на потенциала на науките за живота;
 • Да продължава да се справя с новите предизвикателства и да създава иновативни фармацевтични продукти;
 • Да достави качествени продукти и коректна информация и да запази солидна достоверност сред клиентите;
 • Да подкрепя здравословния начин на живот на всички хора по света;
 • Да продължи да блести в сферата на фармацията в световен мащаб.

Мисия

Устойчиво наблягане на значимостта на начинанието

 • Астелас ще търси още начини да наблегне на значимостта на своето начинание;
 • Астелас ще се стреми към това да бъде предпочитаната компания сред своите акционери, включително клиенти, служители и други интересуващи се страни;
 • Астелас ще продължи да оправдава доверието на всички свои акционери като набляга на значимостта на начинанието си.

Убеждения

Нашите така наречени „убеждения“ осигуряват правилата ни на поведение, на които държим. Обществото на Астелас винаги ще се придържа към тях.

Високо усещане за етика:
Винаги ще управляваме бизнеса си с най-високото усещане за етика.

Фокус върху пациента:
Винаги ще се стремим към разбиране на нуждите на клиента и ще се фокусираме върху неговата удовлетвореност.

Креативност:
Няма да се задоволяваме с малко и ще продължим да се стремим към новаторство.

Сравнение с фокуса на останалите:
Погледът ни ще бъде насочен и към останалата част от света и ще продължим да бъдем по-ефективни.

Астелас обещава да изпълнява задълженията си към всички акционери, като действа етично и се стреми към активното разкриване на информация.

2
продукти

Avans

АВАНС е българска компания, създадена през 1998 г. в гр. Габрово, където са и главният ѝ склад и офис. Разполага още със складови бази в София, Пловдив, Варна и Враца. Търговската дейност на компанията е свързана с козметични, бебешки и аерозолни продукти. Фирмата разполага с богат асортимент собствено производство и е също дистрибутор на качествени български и чуждестранни марки. АВАНС е с модерна и иновативна концепция и предлага качествени продукти както на българския, така и на пазара на Балканите.

3
продукти

Babe Laboratorios

ИСТОРИЯ НА КОМПАНИЯТА

Основана от двама фармацевти, Laboratorios BABÉ започва своята дейност през 1994 г. във Валенсия с грижа за здравето и красотата на кожата. От тогава фирмата предлага дермокозметика, определена за всеки тип кожа.

В Laboratorios BABÉ се разработват ефективни и висококачествени дермокозметични продукти, които са напълно безопасни за използване и решават реални проблеми с кожата както при бебетата, така и при възрастните.

BABE СЕ ГРИЖИ ЗА ВАС

Нашата философия е да предложим ефективни дермокозметични продукти с пълна сигурност при използването им. Работим, за да постигнем формули, които решават реални кожни проблеми както за бебето, така и за възрастни, защото знаем, че грижата за кожата е част от живота на потребителя.

 

ПРЕДИМСТВА

Нашите дермокозметични продукти са с високо качество, защото ние внимателно избираме активните вещества, за които комуникираме в % концентрация на всеки продукт, както и датите на изтичане на срока на годност и целия списък на съставките. Това е прозрачността, която ни позволи да получим доверието на хиляди здравни специалисти и потребители, заедно с честността, която използваме, когато информираме за ползите от даден продукт, тъй като предлагаме проверени резултати.

Опростеността, която ни определя, ни кара да предлагаме продукти, които са лесни за разбиране и употреба. Въпреки това, ние винаги сме на разположение на нашите клиенти да разрешават пряко всяко съмнение, което може да възникне.

Накратко, предлагаме пълна сигурност при използване на продукт, благодарение на всички многобройни хипоалергични, дерматологични, педиатрични и гинекологични тестове, които се правят в зависимост от изискванията на всеки продукт.

КОРПОРАТИВНА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

BABÉ се ангажира с най-добрите практики за корпоративно управление, с принципите на бизнес етиката и прозрачността във всички области на компанията. Ние сме компания, в която участват и научаваме за културната и социалната реалност във всички общности, в които се намираме.

Ние сме наясно с нуждите на някои от необлагодетелстваните общности, които се нуждаят от социална помощ. Ето защо BABÉ сътрудничи безкористно с много от тях. Също така много се интересуваме от околната среда, рециклиране на материалите, които използваме.
 

COMPANY ISO 9001 CERTIFIED

BABÉ Педиатрична линия се грижи за кожата на бебетата и децата със специфични продукти за хигиена, овлажняване и лечение, които допринасят за укрепване на естествената им защита.
Формулиран с комплекса Baby-Care BABÉ, който съчетава растителни екстракти от Невен, Мимоза и Алое Вера, които успокояват и омекотяват кожата.
Хипоалергенни, без алкохол, без минерални масла, без парабени, без изкуствени оцветители, без фталати.
Дерматологично и педиатрично тествани продукти.

2
продукти

Bausch & Lomb

Историята на Bausch & Lomb започва като сдружение между двама немски емигранти през 1853 в Рочестър, Ню Йорк. Якоб Бауш и Хенри Ломб основават там една манифактура за производство на монокъли. 1892 продуктовата гама се допълва с оптически лещи. В това начинание двамата съдружници си партнират със заводите на Цайс в Германия. Изключително забележими са и много обичаните днес пилотски очила на RayBan (марката е продадена през 1999 на Luxottica Group). Vision Care, единият от трите основни клона на Bausch & Lomb, занимаващ се с производството и маркетинга на контактни лещи и разтвори, носи 28 % от общите приходи на концерна и е ключов за неговото развитие.

3
продукти

Bayer

Байер България ЕООД е основана през 1995 г., но компанията има свой представител в България още от 1914 г.

Байер България ЕООД е основно маркетингова и търговска организация за лекарствени продукти с и без лекарско предписание, препарати за растителна защита (хербициди, фунгициди, инсектициди) и семена. В допълнение Байер България извършва и изследователска дейност по отношение на фармацевтичните си продукти.

13
продукти

Bebivita

Bebivita Ви придружава по време на всички етапи от развитието на Вашето дете - от първото бурканче до храни и напитки за подрастващи. За всеки продукт внимателно сме подбрали съставките, необходими за добре балансирана диета. В асортимента на Bebivita ще намерите вкусни ястия за всеки етап на хранене, които са съобразени с предпочитанията на бебето Ви. Bebivita предлага пълна програма за хранене: тя се състои от внимателно подбрани и контролирани съставки, най-популярните продукти сред всяка възрастова група, всички подходящи за специфичните нужди на Вашето дете. Те съдържат всичко, от което то се нуждае за здравословен растеж. 

1
продукти

Berlin-Chemie

BERLIN-CHEMIE разработва, произвежда и продава фармацевтични продукти

 

BERLIN-CHEMIE България e представителство на BERLIN-CHEMIE, дъщерна компания на MENARINI Group, в България. От много години MENARINI group заема водеща позиция на италианския фармацевтичен пазар. Компанията MENARINI, създадена през 1886 г. с централа във Флоренция, се е развивала в продължение на поколения, за да се превърне в световна фармацевтична компания.

MENARINI преследва две стратегически цели: изследвания и глобализация. Благодарение на тези две начинания новаторските продукти на компанията се използват успешно от пациенти в целия свят и печелят признанието им. MENARINI Group има глобална репутация на ефективен и надежден партньор. Това важи както за разработката на нови медикаменти, така и за обмена на научни постижения.

BERLIN-CHEMIE също споделя мислене, базирано на партньорски отношения. Ние последователно изпълняваме стратегията на групата като част от ръководните принципи на компанията.

15
продукти

Besta Med Eood

Беста Мед - Правим здравето възможно! Беста Мед е българска фармацевтична компания, основана през 2012 година с една цел – да прави здравето възможно за всеки човек, във всеки етап от живота. Осигуряването на достъп до терапия и качествени лекарствени продукти са всекидневна задача на професионалистите в нашия екип. Посветени сме на благополучието на общността, развитието на талантите в компанията ни, опазването на околната среда и чистите отношения с партньорите ни. Защото здравето е възможно, когато споделяме общи ценности и полагаме постоянни усилия, за да ги отстояваме. Мисията на Беста Мед е да правим здравето иновативно и възможно с посветеност към проблемите на пациентите, с вяра в достиженията на съвременната наука и неспирен стремеж към общо благополучие. Визията на Беста Мед се основава на постоянното усъвършенстване и надграждане на стойността, която компанията ни носи за обществото. То е възможно единствено и само чрез отдаденост на търсенето на решение на всеки един човешки проблем, за който медицината е намерила или търси отговор. Утвърждаването на Беста Мед като водеща фармацевтична компания, осигуряваща българския пациент с лекарствени продукти за социалнозначими заболявания ще постигаме чрез издигане на достъпа до терапия в универсална ценност, чрез инвестиции в знания, модерни технологии, човешки капитал, чрез развитие на стабилни партньорства в сектор здравеопазване и чрез постоянни програми за корпоративна и социална отговорност.
3
продукти

Bettina Barty

Първокачествени продукти за грижа за Вашата кожата, разработени в модерни немски лаборатории, според най-новите научни познания и под ръководството на екип от специалисти в областта на химия, дерматология и парфюмерия. Строгите правила за добра производствена практика гарантират високо качество на немските продукти.

0
продукти

BeWell Health

Компанията BeWell Health, LLC  е създадена през 2007г. от др. Хана Саломон. Мисията на компанията е да се фокусира върху информирането и образоването на обществото на тема “носно здраве”, превенцията на боледуванията и опциите за лечение без ненужни лекарства. От там идва и мотото на компанията – “Да помагаме без да вредим!” BeWell Health произвежда и дистрибутира патенованият продукт на др. Хана – Nasopure. Компанията стартира с дистрибуция на Nasopure по локалните аптеки, супермаркети и дрогерии. С течение на годините BeWell Health се разраства и придобива международно покритие.

За др. Хана Саломон

Др. Хана е завършила медицина в Медицинския Университет в Мисури, щата Колумбия през 1986г. и по-късно специализира педиатрия в същия университет през 1989г. Тя има множество публикации по здравни теми, предимно свързани с алергии, астма, натурално пречистване и лекуване. Била е гост в някои от най-популярните телевизионни предавания в САЩ, както и в множество рубрики и списания на здравна тематика.

Др. Хана основава собствената си компания BeWell Health през 2007г. и от тогава продава патентования си назален душ под марката Nasopure на милиони хора по целия свят, помагайки им да поддържат добра носна хигиена и да се лекуват натурално.

Нейната мисия е да разпространи познанието, че можем да се лекуваме без скъпи лекарства под слогана „Да помагаме без да вредим!”, позовавайки се на абсолютно натуралния произход на Nasopure и ползите му за човешкото здраве.
Nasopure се продава в над 20 страни по целия свят, като вече е достъпен и за българския пазар.

1
продукти

BIO Shield

Добра производствена и лабораторна практика Контрол на всеки етап от формулирането на продукта до пускането му на пазара. Силната ангажираност на Биошилд с качеството гарантира, че нашите продукти постоянно отговарят или надхвърлят очакванията на нашите клиенти, както и че отговарят на високите регулаторни стандарти и изисквания в Европейския Съюз. Нашите строги стандарти гарантират висококачествени естествени здравни продукти , на които можете да се доверите. Биошилд работи с доставчиците на най-висококачествени суровини. Нашите процеси за контрол на качеството осигуряват на потребителите увереност, че всички наши продукти отговарят на нашите изисквания, като са строго тествани по време на всички етапи на производство. Доверието трябва да се спечели, а не да се купува, и ние осъзнаваме, че потребителите се доверяват на нас, когато става дума за тяхното здраве. Всяка година Биошилд пуска на пазара нови продукти, базирани на най-новите изследвания и научни открития, които да ни позволят да предоставим качествени здравни решения със силна база от доказателства. 0-02-05-00b40f7f1307cdafda9ca0a6e233a9ee8501ef4737ce625ddfc176c3fe989800_3cdee0ac 5

2
продукти

Biocodex

Специална фармацевтична компания с глобален обхват и богато наследство!

Biocodex е независима мултинационална фармацевтична компания, изградена върху науката и производството с високи стандарти, с шест десетилетия доказан успех.

Основана през 1953 г., първоначалният фокус на компанията е гастроентерологията с уникален пробиотик Saccharomyces boulardii CNCM I-745®, първото пробиотично лекарство от този вид, което има положителен ефект върху микрофлората на червата.

Днес Biocodex се трансформира извън своите корени на пробиотични лекарства, разширявайки портфолиото си в множество терапевтични области, които включват:

    Гастроентерология

    Управление на болката

    Неврология / психиатрия

    Отоларингология

    Ревматология

Съвсем наскоро Biocodex стартира гама от спортни хранителни добавки: Stimium®.

Години на успешни партньорства с акцент върху върховите постижения

Biocodex е здравна компания с мисията да предоставя качествени продукти и услуги на нашите световни партньори и в крайна сметка на пациентите, като същевременно остава скромен и отговорен, като гарантира, че всеки аспект от нашия бизнес се провежда почтено.

Нашата амбиция е да разработим и снабдим лекари и други доставчици на здравни услуги, продукти, които подобряват здравето и качеството на живот. Ключът към нашия успех е очакването ни за най-новите здравни тенденции; разработване на смислени решения, които подобряват живота на пациентите.

Действайки заедно; да бъдете фокусирани върху партньора; ангажиране към върхови постижения; поддържане на високи морални стандарти; мислейки за утре.

Нашето колективно пътуване: от научните изследвания, производството, до нашите дъщерни дружества и партньори, ние непрекъснато се стремим да предоставяме превъзходни здравни решения с оптимален баланс между ефикасност и безопасност.

3
продукти

Bioderma

BIODERMA е бранд на NAOS, който служи с вдъхновение на кожната биология вече 40 години.  Нашите иновации и участието ни в дерматологични открития за подобряване на кожното здраве ни направиха експерти-пионери в дерматологичната грижа.

Екобиологията е в основата на подхода на NAOS, базирана на идеята, че екосистемите на нашата кожа (биологични, фисиологични), на индивидите (начин на живот) и на нашата планета са неразривно свързани и си взаимодействат.

Company - skin focus

Нашата експертиза: Биологията на кожата.

Нашата мисия: биологията в полза на дерматологията, в полза на здравето. Работейки заедно със здравни професионалисти от цял свят, ние помагаме на всички типове кожа да бъдат подсилени, независимо от чувствителността си или средата, в която се намират.

Тъй като здравата кожа трябва да е достъпна за всички, ние разработваме продукти за всеки, на всякаква възраст и независимо от типа на кожата, използвайки нашата експертиза в биологията на кожата и специализацията ни в дерматологията.

Работейки заедно със здравни специалисти от цял свят, нашите продукти са създадени да запазват здравата кожа и да осигуряват адаптирани решения за всяка дисфункция. Реактивна кожа, суха до атопична кожа, акнеична кожа… Ние помагаме на всички типове кожа да бъдат подсилени, независимо от чувствителността и средата.

Създадени да бъдат практични и лесни за употреба, нашите продукти се грижат за кожата и ѝ осигуряват подкрепа всеки ден за видими, дълготрайни резултати, без да се прави компромис с толерантността към кожата.

BIODERMA разчита на мрежата от проучвания и иновации на NAOS.

Всеки ден, повече от 80 международни партньори от елитни университети, престижни изследователски центрове и иновативни start-up-и работят заедно с нашите екипи в Екс ан Прованс.

Нашите знания и опит в кожната биология постоянно нарастват, благодарение на този постоянен контакт с най-новите научни открития за здравето на кожата, разбирането за функциите, чувствителността, дисфункциите, възстановяването и ежедневната ѝ защита.

Ние работим със здравни професионалисти от целия свят, които споделят нашето виждане за екобиология. Дерматолози, педиатри, онколози, болничен персонал и фармацевти се включват с ентусиазъм в нашите изследователски програми.

Заедно, движени от същия подход, ние се опитваме да разберем по-добре произхода на дисбаланса на кожата, за да създадем път за дерматологични иновации и разработване на революционни решения.

Постоянният прогрес, постиган с това фундаментално изследване, ни позволява да работим в полза на кожата и здравето на всеки човек, стъпка по стъпка.

 
Bioderma - experts community Bioderma - women in laboratory

Когато разработваме продуктови иновации, работим ръка за ръка с доктори, дерматолози и кожни експерти.

Нашите взаимоотношения се основават на възприемчивост, внимание и грижа, за да можем да разработим нашите формули.

От идеята до крайния продукт, включително оценката на ефикасността и кожната толерантност, BIODERMA призовава независими експерти и потребители да гарантират, че нашите продукти отговарят на техните нужди.
Независимо дали чрез кръгли маси или индивидуални интервюта, ние се стремим да гарантираме, че това са продукти, които всички наши общности ще приемат

Тъй като всяка кожа е уникална, BIODERMA се грижи за нея с адаптирано решение, основаващо се на екобиологичните принципи.

В BIODERMA, ние вярваме, че идеално почистената кожа е предпоставка за здрава кожа. Правилното почистване е първата стъпка от грижата за кожата и оптимизира ефикасността на всички козметични продукти. За нас, почистването на кожата е грижа.

Поради тази причина ние разработихме уникална дерматологична почистваща експертиза, която доведе до важни иновации като Nodé шампоан през 1977 – първият изключително нежен шампоан без детергенти. Няма как да не споменем и иконичната Sensibio H2O, истинска иновация в почистването, която отговаря на нуждите на дерматолозите, нуждаещи се от хигиенен продукт, който е нежен към кожата на техните пациенти. Като пионер, BIODERMA създаде първата мицеларна вода на пазара, почистващ продукт без изплакване, подходящ и за най-чувствителната кожа.

 
Bioderma - жена, която почиства лицето си Bioderma - preserve healthy skin Bioderma - adolescent with acne-prone

Bioderma - dermatological accompaniment

С важни ежедневни продукти за почистена и хидратирана кожа.

Продуктите ни за грижа включват естествен патентован комплекс, DAF (Дерматологично подобрена формула), която помага на кожата да е по-малко реактивна.

Когато разработваме продуктите ни за грижа, използваме международни патенти, за да осигурим адаптирано решение за всеки кожен проблем. Основавайки се на принципите на екобиологията, която в основата на нашия подход, нашите патенти действат върху причините за дисфункциите. По този начин отиваме отвъд симптомите, за да помогнем на кожата да активира отново естествените си биологични функции.

При някои дългосрочни заболявания (диабет, рак, бъбречна недостатъчност), използваните медикаменти може да отслабят кожата и да предизвикат неприятни кожни странични ефекти. Като експерт едновременно в биологията и дерматологията, ние разработваме продукти, които са специално формулирани да противодействат на тези ефекти.

Повече от 40 години ние създаваме конкретни, ефективни решения, които са достъпни за всички, улесняват ежедневието и помагат да се грижим по-добре за здравето на кожата.

36
продукти

Biofar Laboratoires

Biofar Laboratoires Лаборатории Биофар ( Biofar Laboratoires ) е френска компания, специализирана в производството на хранителни добавки на базата на витамини, минерали и растения под формата на ефервесцентни таблетки. Продуктите се произвеждат в съответствие с най-високите фармацевтични стандарти.

2
продукти

BIOFAR,6 rue de marguerites

Biofar е френска лаборатория, специализирана в хранителни добавки под формата на ефервесцентни таблетки. Основана е през 1999 г., а седалището й е в Париж, Франция. Гамата Biofar съдържа много справки, за да отговори на повечето ежедневни нужди на своите клиенти.
6
продукти

Biogame

Biogame е основана 1990 г. Разраства се динамично и в момента е безспорен лидер на българския пазар на хранителни добавки.

През 2005 г. Biogame въведе успешно система за управление на качеството ISO 9001-2000. Сертифицирането е резултат от международен одит, осъществен от престиж-
ната бритaнска фирма United Registar of Systems Ltd. През 2011 г. сертификатът на Biogame беше подновен с новата версия ISO 9001:2008.

Доказателство за високото качество на Biogame е и фактът, че фирмата изнася хранителни добавки в страни от Европейския съюз, в Сърбия, Турция, Румъния, Македония, Украйна, Кувейт и др.

През 2003 г. Националната браншова стопанска камара на търговците-дистрибутори на едро на лекарствени средства и медико-санитарни и билкови препарати награди фирма Biogame с диплома и статуетка "Еньо" за принос в лекарствената политика.

През 2004 г. Biogame отново получи наградата "Еньо" за принос в лекарствената политика с производството на Amino Acid 3800.

4
продукти

Biohealth International GmbH

Като производител на хранителни добавки, лекарствени продукти и диетични храни в този чувствителен сектор, Biohealth International GmbH гарантират богат опит, доверие и надеждност.

Компанията произвежда всички продукти с модерно оборудване и под строг контрол. Концепциите за хигиенни зони и маршрути, управление на алергени, собствени контролни лаборатории и квалифициран персонал са част от осигуряването на безопасното производство на всички съставки. Biohealth International GmbH е сертифицирана в съответствие с най-важните национални и международни стандарти, включително ISO, FSSC, Organic и GMP.

Всички хранителни добавки на Terrapia са произведени в съгласие с нормите на:

ISO 13485: 2016  ISO 22000:2018 GMP сертификат

И според всички регламенти за производство на храни на ЕС и федерална република Германия.

***

Изцяло натурални продукти в растителна капсула – с уважение към природата и здравето на човека.

9
продукти

Bioherba

Вече повече от 10 години нашата целта на Биохерба е е дна и съща – да правят клиентите си по-щастливи и по-здрави.

В момента Биохерба разполага с три производствени и складови бази с обща площ над 4000 квадратни метра. Предлагат на българския и европейския пазар повече от 900 здравословни продукта на билкова основа. Поставяйки качеството на първо място, Биохерба работи с най-добрите световни фирми за производство и доставка на суровини.
Биохерба притежава всички необходими европейски лицензи за производство и търговия. Притежават и биосертификати за билките, с които работят.
Последната година разшириха още повече производствените си мощности като добавиха изключително модерна инсталация за студено пресовани масла и съвременна екстрахираща инсталация. Това ще им позволи в близко бъдеще напълно да затворят цикъла на производство и сами да произвеждат по-голяма част от суровините, които влагат в продуктите си.
153
продукти

Bioherba

Вече повече от 10 години нашата цел е е дна и съща – да правим клиентите си по-щастливи и по-здрави. В момента Биохерба разполага с три производствени и складови бази с обща площ над 4000 квадратни метра. Предлагаме на българския и европейския пазар повече от 900 здравословни продукта на билкова основа. Поставяйки качеството на първо място, ние работим с най-добрите световни фирми за производство и доставка на суровини. Биохерба притежава всички необходими европейски лицензи за производство и търговия. Притежаваме и биосертификати за билките, с които работим. Последната година разширихме още повече производствените си мощности като добавихме изключително модерна инсталация за студено пресовани масла и съвременна екстрахираща инсталация. Това ще ни позволи в близко бъдеще напълно да затворим цикъла на производство и сами да произвеждаме по-голяма част от суровините, които влагаме в продуктите си. Биохерба Р ООД работи с клиенти на едро /търговци/. Цените на продуктите в сайта са препоръчителни за крайни клиенти. Покупки на дребно са възможни само чрез дистрибуторите ни. Повечето дрогерии, множество аптеки, козметични магазини и магазини за хранителни стоки в страната зареждат нашите продукти. Сайтът ни е само с рекламна цел, не може да се направи поръчка директно от него.
1
продукти

Bionat

Създадохме БИОНАТ през есента на 2003г.

Ако трябва накратко да опишем фирмената ни история, точните думи може би са: постепенен, плавен растеж. Това е най-важното доказателство за нашия малък ентусиазиран екип, че избраната посока на развитие е правилна.
Основна дейност на дружеството е внос и дистрибуция на билкова козметика. Вярваме, че взискателният и компетентен български потребител заслужава само наистина добри решения. Затова предлагаме продукти с висок процент натурални компоненти, с качество, гарантирано от реномиран производител, и разумни цени.

БИОНАТ ЕООД е официален представител за България и няколко европейски страни на ASAM GmbH., Германия

Наши партньори са всички големи дистрибутори на фармацевтични средства, както и много средни и малки фирми в бранша.

 

Мисия

БИОНАТ е надежден и уважаван доставчик на качествени и достъпни продукти за подобряване на здравето и самочувствието на хората.

 

Визия

Да израстваме в бизнеса, като разширим своето портфолио от продукти и услуги, да установим активно и постоянно присъствие на европейския пазар.

 

Ценности

Уважение към клиентите.
Етика и почтеност в бизнес отношенията.
Отборен дух, атмосфера на взаимно разбиране и окуражаване, професионално развитие и интелектуално израстване.

Продуктите на БИОНАТ се грижат за здравето в редица направления - фирмата предлага внос и дистрибуция на висококачествени и достъпни решения за ежедневната грижа за кожата, косата, очите, краката и стъпалата. Предлага изделия в помощ на борбата с косопада, акнето, разширените вени, напукана кожа и леки изгаряния, болки в ставите, целулит, умора, простуда и др. Продуктите са с високо качество, голям голям процент натурални съставки и сигурен произход.    
 

6
продукти

Bionorica

През 1933 година Josef Popp, обучен инженер и дядо на сегашния собственик на дружеството, проф. д-р Michael A. Josef Popp, създава Бионорика ( Bionorica ) в Нюрнберг. Josef Popp придобива задълбочени познания към лечебните растения, след като успешно лекува рани от войната. Sinupret ® , първият продукт, произведен от Bionorica, сега е най-продаваният фитофармацевтичен продукт в Германия.
През 1988 г. 28-годишният фармацевт, Michael A. Popp, поема управлението на компанията, основана от дядо му Josef Popp. Той прави компанията един от водещите производители на билкови лекарства в световен мащаб и въвежда термина phytoneering. Този термин изразява връзката между лекарствената ефикасност на растенията и потенциала на съвременните фармацевтични изследвания.

5
продукти

Bioshield

ИСТОРИЯ

„Биошилд” ООД е компания основана през 2006 г. в гр.София, България. Дейността на фирмата е тясно свързана с производство на добре изпитани функционални хранителни добавки и серия от козметични продукти с тясно дерматологично приложение . През годините „Биошилд” ООД си сътрудничи с водещи европейски и американски фармацевтични компании. Козметичната линия се разработва от специалисти с богат опит – дерматолози и технолози.

Добра производствена и лабораторна практика

Контрол на всеки етап от формулирането на продукта до пускането му на пазара.

Силната ангажираност на Биошилд с качеството гарантира, че нашите продукти постоянно отговарят или надхвърлят очакванията на нашите клиенти, както и че отговарят на високите регулаторни стандарти и изисквания в Европейския Съюз. Нашите строги стандарти гарантират висококачествени естествени здравни продукти , на които можете да се доверите.

Биошилд работи с доставчиците на най-висококачествени суровини.

Нашите процеси за контрол на качеството осигуряват на потребителите увереност, че всички наши продукти отговарят на нашите изисквания, като са строго тествани по време на всички етапи на производство. Доверието трябва да се спечели, а не да се купува, и ние осъзнаваме, че потребителите се доверяват на нас, когато става дума за тяхното здраве. Всяка година Биошилд пуска на пазара нови продукти, базирани на най-новите изследвания и научни открития, които да ни позволят да предоставим качествени здравни решения със силна база от доказателства.

10
продукти

Biotrade

Имало някога една мечта...

Мечтаехме за козметика, която да е не просто предназначена за специфичен дерматологичен проблем, а специално създадена, за да реши този проблем.

* Ефективна.

* Толерантна към кожата.

* Напълно безопасна.

Така се роди  – уникална марка продукти за грижа за кожата, посветени на мисията да развиват висококачествени решения за дерматологични терапии. Марка, която вярва в здравето и естествената красота; която черпи сили от най-новите технологии и най-модерните научни открития.

Днес сме горди да представим едно сертифицирано по GMP (Good Manufacturing Practice) производство от световна класа, базирано в Европа и оборудвано със собствена лаборатория за проучвания и развойна дейност.

За четвърт век съществуване, нашата марка спечели  признанието и на дерматолози, и на клиенти.

Biotrade не просто създаде продукти от ново поколение – марката Biotrade се превърна в самата промяна.

16
продукти

BioVita

БиоВита Клетъчна Грижа предлага иновативен подход в постигане на оптимално здраве и предотвратяване развитието на болести. Базирайки се на последни научни изследвания в експертно създадените формули се използват натурални съставки, голяма част от които са патентовани с клинични изпитвания и одобрени здравни претенции от Европейския Орган по безопасност на храните(EFSA).

1
продукти

Boiron

BOIRON е основана като независима семейна фармацевтична лаборатория през 1932 година, днес акционерно дружество със седалище в района на град Лион, Франция.

 

Компанията BOIRON е съставена от хора обединени от един важен проект за общественото здраве, основан на развитието на хомеопатията в света.

Днес дружеството е най-големият в света производител на хомеопатични лекарствени продукти.

Лабораториите Боарон имат 5 промишлени производствени обекта, 18 филиала по света и в тях работят над 4000 сътрудници.

Лабораториите Боарон са стандарт в прилагането на добрата производствена и дистрибуторска практика (GMP и GDP).

Хомеопатичните лекарства произвеждани от Боарон са налични на пазара на повече от 80 страни по света.

62
продукти

Boiron

Историята на Боарон 1911 Още през 1911 година аптекарят Рене Бодри се специализира в производството на хомеопатични медикаменти, като създава по съвет на приятеля си от детските години д-р Вание, който е отворил кабинет в Париж, една хомеопатична аптека – Обща Френска Хомеопатична Аптека, намираща на бул. Малерб №68, в 8-ми район на Париж. През 1922 година той продава предприятието си, напуска Париж и се настанява в гр. Аноне в областта Ардеш. 1926 През 1926 година Д-р Вание създава в Париж Френските Хомеопатични Лаборатории. 1930 През 1930 година Рене Бодри се присъединява към групата на лионските лекари-хомеопати и създава Централната Хомеопатична Лаборатория на Рона, разположена на ул. Томасен №38 в Лион. Лекарите от Модерното Хомеопатично Училище в Париж го канят да се върне в столицата за да основе национална лаборатория за производство на хомеопатични лекарства. Той приема поканата при условие, че ще може да запази целостта на лионското предприятие и започва да търси съмишленици за създаването на новото дружество. Анри Боарон и Жан Боарон си търсят работа. Те току що са получили дипломите си по фармация и едновременно с това са станали и доктори на науките. Благодарение на д-р Монден те се срещат с Рене Бодри, който ги взема на работа. 1932 През юни 1932 Жан Боарон и Анри Боарон създават в Париж Френската Централна Хомеопатична Лаборатория и я разполагат в помещенията на бул. Малерб №68. Една година по-късно Рене Бодри и Анри Боарон развиват парижката лаборатория до степен да я нарекат Модерните Хомеопатични Лаборатории (МХЛ). От своя страна Жан Боарон се заема с развитието на лионската лабораторна единица, която се превръща Хомеопатична Аптека на Рона (ХАР). 1935 През 1935 година Жан Тето (1901–1972), аптекар, създава в Париж Лабораторията по Хомеопатична Фармакология (ЛХФ), изначалното име на лабораторията Долизос. Смяната на името става през 1976 година. 1965 През 1965 година във френската Фармакопея се появява монографията Хомеопатични медикаменти. 1967 През 1967 се създават Лабораториите Боарон при което се сливат Хомеопатичните Лаборатории Жан Боарон (ХАР), Хомеопатичните Лаборатории Анри Боарон и Модерните Хомеопатичните Лаборатории (МХЛ). 1968 Първото предприятие за производство и регионално разпространение заработва в Тулуза през 1968 година. 1974 През 1974 година седалището на фирмата и производственият център се преместват в незастроената зелена зона на Сент-Фоа-ле-Лион, близо до Лион.
2
продукти

Borola

Историята на Борола започва през 1996 г., когато двама лекари с предприемчив дух се заемат със задачата да я превърнат в една от водещите компании в сферата на здравеопазването. Още от създаването компанията се стреми към повишаване качеството на живот на своите потребители чрез:

 • Съвременни здравни услуги
 • В исококачествени природни, козметични и други здравни продукти
 • Цялостна здравна информация

Стремежът на Борола е свързан с непрекъснато развитие и търсене на новости. Използват се последните научни изследвания и разработки, за да се подобрят и развият произвежданите продукти.

Ние вярваме, че всеки има право на цялостна грижа за здраве, красота и уелнес.
Стремим се да осигурим тази грижа чрез новаторски и по-различен начин на мислене.

Цялата дейност на фирмата се ръководи от определените визия, мисия и ценности:

 • Визия – Да променим начина, по който хората възприемат цялостната грижа за здраве, красота и уелнес.
 • Мисия – Да се превърнем в най-уважаваната компания за здраве, красота и уелнес.
 • Ценности – Посветили сме се на цялостната грижа, която никога не спираме да усъвършенстваме.

Борола има ползотворно дългосрочно сътрудничество с чуждестранни и български компании, което се основава на изграденото взаимно доверие.

Високият професионализъм на всички служители на Борола, съчетан с безкомпромисното качество на произвежданите продукти е в основата на нашия успех.

7
продукти

Botanic

Ботаник е серия от хранителни добавки, създадена с много грижа и внимание. За всеки продукт избираме най-добрите съставки. Търсим доказателства за тяхната ефективност – както от хилядолетния опит на народната медицина, така и от съвременни медицински проучвания. Анализираме задълбочено концентрациите и дозите, комбинираме екстракти и/или органични и висококачествени микроелементи със синергичен механизъм на действие, за да сме сигурни в желания ефект. Избираме измежду най-добрите световни доставчици и производители с отлична репутация. Не добавяме изкуствени консерванти, оцветители, овкусители, ароматизатори, нито съставки от животински произход. Всичко това е породено от огромното ни желание да сме възможно най-близо до природата. Растенията са и лек за нашите здравни неразположения, защото съдържат букет от специфични фитосъставки с благоприятно за човешкия организъм действие. Освен тях- организмът има нужда от витамини и минерали, които се стараем да добавяме в органични форми с висока усвояемост и бионаличност.

Здравето включва физическо, емоционално и душевно благосъстояние. Затова всяка погрешна стъпка, която касае дори и само един от тези три аспекта, води до дисбаланс, а ако се повтаря системно – и до заболяване. Симптомите на болестта са сигнал, който получаваме, за да поправим нещо. За съжаление, често прибягваме само до лечение на симптомите (например чрез обезболяващи препарати) и макар да се изправяме на крак, проблемът остава нерешен, изявява се отново и може да хронифицира.

Съветът ни е винаги да подхождате към болестта в дълбочина, търсейки причините в действията си в себе си и околните, не само във физически аспект. Наред с това можем да се възползваме от подкрепата на хранителните добавки, защото те по естествен начин подпомагат защитните сили на организма. Ако са добре селектирани и дозирани, растителните екстракти и/или микроелементите нямат негативни ефекти.

Обичаме това, което вършим, и създаваме продукт, само ако вярваме, че сме направили възможно най-доброто. Здравето ни зависи не толкова от еднократните големи подвизи, а по-скоро от малките ежедневни разумни действия. Пожелаваме ви да сте постоянни в тях, за да го опазите!

4
продукти

Braun

В продължение на повече от 15 години Б. Браун, чрез своите дистрибутори, се фокусира върху развитието на продуктово портфолио, базирано на научни изследвания и иновация. В началото на 2007 г., паралелно с присъединяването на България към Европейския Съюз, Б. Браун България се учредява с ясната визия да бъде предпочитаният партньор в здравния сектор за пациенти, клиенти и служители. Понастоящем, приблизително 70 посветени професионалисти във всички медицински области придават облика на Б. Браун България. Стандартите ISO 9001 и ISO 13485 са едни от най-разпространените норми в световен мащаб. Стандартът ISO 9001 се налага като интернационална гаранция за качество на управлението и развиването на една компания. Стандартът ISO 13485 определя изискванията за система за управление на качеството за компании, които предлагат медицинска техника и фармацевтични продукти. ISO 9001 се фокусира върху цялостна система за управление на качеството, което означава, че компанията покрива следните критерии: задоволяване на изискванията на клиентите относно качеството на продукта следване и спазване на всички законови изисквания и директиви повишаване удoвлетвореността на клиентите непрекъснато развитие на ефективността на компанията и служителите качествено и бързо обслужване на клиентите предоставяне на актуална информация на клиентите Стандартът ISO 9001 е мащабна основа за качество и успех, която всяка компания, независимо от размера и насоката на бизнеса си може да използва като ключ за подобряване на работата си. Покриването на изискванията на стандарта ISO 9001 превръща компанията в надежден и успешен партьор на пазара. Получаването на сертификата ISO 13485 е престижна награда за всяка компания, работеща във фармацевтичния бизнес.
0
продукти

Bübchen

Марката Bübchen, която е дъщерна фирма на швейцарската мултинационална компания Nestlé, се спциализира в производството и продажбата на козметика, предназначена за кърмачета, малки деца и бъдещи майки. В този сегмент постига голям успех.Bübchen поставя огромен акцент върху качеството и безопасността на своите продукти. Всеки от тях, преди представянето си на пазара преминава през строги дерматологични тестове, което значително понижава риска от възникване на алергични реакции.Шампоаните, кремовете, душ-геловете и другите продукти Bübchen съдържат само най-подбраните натурални компоненти като липов цвят, масло от жожоба или екстракт от невен. Те са високоефективни и същевременно деликатни към кожата.

5
продукти

Bulgar Herbs

Булгар Хербс произвежда добавки, направени от билки диворастящи във височините на някои от най-екологично чистите райони в България: Родопите, Рила и Пирин. Те са 100% изчистени от изкуствени вещества. Добавките се използват за лечение на различни заболявания и състояния:

• висок холестерол

• ниско и високо кръвно налягане

• стрес или пристъпи на паника

• диабет

• проблеми с теглото

• умора на метала или други психични разстройства

• импотентност

• кашлица и простуда

• хормонални дисбаланси

• заболявания, свързани с бъбреците и простатата

• хемороиди

• запек и много други.

Булгар Хербс предоставя натурални продукти с най-високо качество на съставки, които са екологично, животински и лоялната търговия с приятелски.

Фирмата Булгар Хърбс има изградена мрежа за закупуване на билки от най-екологичните райони в България. Билките, които използват за производството не се обработват. Те растат диви без човешка намеса. Тези билки се берат и се събират и след това се транспортират до центъра за производство. Там, билките минават през един естествен процес. Те се сушат, превръщат се в прах и се слепват под формата на таблетки, като се използва вещество, наречено инулин. Инулинът е разтворим диетична фибра извлечена от корените на цикория.

1
продукти

Cannaderm

„Каннадерм“ стартира на чешкия пазар през 2002 г. като фирма, която първа започва да разработва собствени рецепти и да произвежда продукти, в които се използват свойствата на конопеното масло. Качеството на продуктите на марката „Каннадерм“ е създало доверие у нашите клиенти, които я ползват вече 16 години. От юни 2014 г. производството, маркетингът и продажбите на „Каннадерм“ са част от веригата Simply You Pharmaceuticals.
 

КОНОП ОТ КАНАДА

Качеството на продуктите  „Каннадерм“ е доказано и е възможно те да бъдат използвани дори от най-малките - децата, както и от бременни жени, кърмачки и хора с много чувствителна кожа.

Нашата ключова суровина е студено пресовано масло от коноп със запазени органични качества. Семената са подбрани от специален сорт (Cannabis sativa) от Канада. В продуктовата гама на „Каннадерм“ ние използваме уникални съчетания на конопеното масло в комбинация с доказани билкови екстракти. Всеки  един продукт от гамата на „Каннадерм“ има сертификат, който удостоверява, че са използвани чисто конопено масло или екстракт от семената.  Продуктите от гамата „Каннадерм“ се създават въз основа на синергична комбинация на биоактивно конопено масло и екстракт от сибирска ела и са защитени с патент.

 

СЕРТИФИЦИРАНА НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА

Повече от 16 години нашите клиенти могат да избират от широката гама на продуктите на „Каннадерм“. От 2011 г. те са маркирани и с лого  –  „Сертифицирана природна козметика“ (CРК) или „Сертифицирана природна козметика био“ (CPK bio). Тези сертификати гарантират естествения произход на растенията.

Сертифицираната природна козметика НЕ съдържа: * синтетични парфюми и бои; * консерванти и парабени; * нефтени суровини, като например минерално масло, вазелин или парафин; * генетични подобрители или нефтени продукти; * животински продукти с изключение на пчелен восък и мас от овча вълна; * химични УВ филтри

Продуктите не са тествани върху животни.

0
продукти

CapeyPharma

CapeyPharma Ltd – Bulgaria е производител и дистрибутор на медицински изделия и хранителни добавки с особен акцент върху педиатрия, ларингология и дерматология.

Ние сме иновативна компания и като такава се стремим към задълбоченото познаване нуждите на клиента, затова предлагаме висококачествени продукти с добър баланс между цена и качество.

До момента предлагаме на българския пазар пет продуктови серии: OlivoCap, BabyCap, Milian, Athomer и Röwo.

3
продукти

CapeyPharma

CapeyPharma Ltd – Bulgaria е производител и дистрибутор на медицински изделия и хранителни добавки с особен акцент върху педиатрия, ларингология и дерматология.

Ние сме иновативна компания и като такава се стремим към задълбоченото познаване нуждите на клиента, затова предлагаме висококачествени продукти с добър баланс между цена и качество.

До момента предлагаме на българския пазар пет продуктови серии: OlivoCap, BabyCap, Milian, Athomer и Röwo

1
продукти

Capitera Pharma

„Капитера Фарма” ЕООД е основана през 2018 г. от екип от квалифицирани специалисти, с дългогодишен опит в областта на фармацията. Нашата цел е производство, внос и дистрибуция на подбрани, висококачествени продукти, със специални формулировки на достъпни цени. Фирмата е 100% собственост на „Капитера” ЕООД, заедно с другите дъщерни дружества на групата, който присъстват на българския пазар повече от 20 години.

Компанията е със седалище в град Пловдив, България, с основен фокус на търговската дейност върху българските пазари и Балканския полуостров.

Ние в „Капитера Фарма” ЕООД сме посветили нашите усилия в съдействие на хората, предлагайки висококачествени продукти, които спомагат за повишаване на активността и доброто здраве. Разработваме, произвеждаме и търгуваме с широка гама от витамини и хранителни добавки, които обслужват съвременните нужди на потребителите.

Съчетаваме новоизследвани съставки с традиционни, широкоизползвани през вековете, билкови екстракти с естествен произход и доказани лечебни свойства. Продуктите от нашето портфолио са разработени и произведени в ЕС и отговарят на най-стриктните стандарти и изисквания в индустрията. Партнираме си с доказани фармацевтични компании в Европа и непрекъснато се стремим да внедряваме най-иновативните суплементи на нашия пазар. Такива с по-добро действие, вкус, по-лесни за прием и на достъпна цена.

Защото доброто здраве помага за добър живот!

0
продукти

Cardinova

Шведският производител Кардинова ( Cardinova ) е специализиран в производството на хранителни добавки на основата на Омега 3 мастни киселини и продукти за превенция на сърдечно - съдови заболявания. Най-популярната марка на Кардинова са продуктите с рибено масло Ескимо.

4
продукти

Catalysis S.L.

Catalysis, S.L. се ражда като частна и независима компания, която насочва усилията си към изследване и развитие на продукти в козметичния и диетичния сектор.

Прилагайки тази технология към формулировките на всички наши продукти, нашата млада компания си е поставила за цел да получи бързи, ефективни и безопасни решения за човешкото здраве.

Нашето изследователско призвание ни позволи да разработим през годините иновативни продукти за подобряване на качеството на живот на хората и отдадени на това, което сме, искаме да пренесем своя напредък в целия свят.

3
продукти

Cefak KG

Като средна семейна компания със седалище в Кемптен (регион Allgäu, Германия),Cefak KG отдава значение на независимитеи устойчиви действия. Разбира се, това също означава, че Cefak KG произвежда и тествапредимно техните аптечно-ексклузивнипродукти сами в своите най-модерни производствени мощности в централата на компанията,в съответствие с фармацевтичните стандартиза качество (GMP - Добра производствена практика).

Компанията предлага природни лекарства - фитофармацевтични , хомеопатични и минерални продукти. Cefak продуктите се предлагат в различни концентрации на съставките и фармацевтични форми, на разумни цени. От 1984 г. насам важният микроелемент селен набира нарастващото значение в медицината, биохимията и храненето. Cefak предлага най-широката гама от препарати със съдържание на селен в Германия.

5
продукти

Ceumed

Ceumed предоставя избор от висококачествени продукти. Първоначално Ceumed навлиза на пазара на бебешки продукти и се гордее с резултатите, които постига досега, международния произход и факта, че днес има присъствие в шест страни от Централна Европа. Ceumed използва знанията, които са придобили тук и в други области на здравеопазването, така че това, което са научили от грижата си за бебетата, я предават на възрастните.

Любов по умен начин!” – може би това е най-добрият начин, в който може да  се обобщи това, в което вярва Ceumed. Възможно е да обичаме по много различни начини, но да открием истинските нужди и да дадем това, което наистина се изисква, е най-голямото постижение което човек може да достигне. Цеумед непрекъснато работи върху това и се стреми да допринесе за по-добър живот с изключителното качество на техните продукти.

2
продукти

Chattem Ltd.

От 10 март 2010 г. Chattem е част от групата на sanofi-aventis.

Chattem се възползва и от изключителното международно присъствие, обхващащо широк географски район.

0
продукти

Corega

Сигурност и комфорт за хората, носещи зъбни протези – с това мото специалистите от компания „GlaxoSmithKline” представят продуктите „Corega”. Появата на марката обаче съвсем не е първата в каталога с предназначение за дентална грижа. Създадена през 2000 г., „GlaxoSmithKline” е резултат от сливането на две фармацевтични компании – американската „Glaxo Wellcome” и английската „SmithKline Beecham”. Но още преди този момент и двете разполагат с богат опит и успешен път. От 1973 г. английския производител „SmithKline Beecham” е известен като създателя на „Aquafresh” – една от най-популярните марки пасти за зъби в света, позната и до днес. Разбира се, след присъединяването към „GlaxoSmithKline” разработването на продукти за дентална грижа продължава. Не след дълго се появяват пастите за чувствителни зъби „Parodontax” и „Sensodyn”. Като пионер в денталната грижа обаче екипът на „GlaxoSmithKline” е наясно, че не само чувствителността на зъбите и венците налага специфични грижи. За хората, носещи зъбни протези, те също са необходими. Ето защо екипът създава „Corega”.
 

Въпреки че е известна в някои страни по света като „Polident”, а в други като „Corega”, марката има една основна задача – да осигури специалните грижи, от които се нуждаят хората както с частични, така и с цели зъбни протези. В какво се изразяват грижите? Може би смятате, че почистването на протезите става с обикновена четка, редовна паста за зъби и традиционните почистващи препарати. Универсалните разтвори обаче могат да доведат до корозиране на металните скоби на протезата, а пастата и четката до надраскване и дори до появата на повече бактерии. Ето защо е необходимо използването на специален почистващ препарат. Наясно с това, специалистите от „GlaxoSmithKline” разработват таблетки за почистване. Сред популярните формули са „Corega Tabs Parts”, почистващи частични протези или ортодонтски апаратчета и „Corega Tabs Bioformula” за почистване на цели протези. Всеки от вариантите на таблетките обаче има "възложена" главна мисия – да премахне остатъците от храна, плаката и упоритите петна. Освен с антибактериален ефект, таблетките са разработени и с активни съставки, които предпазват металните скоби от корозия.

За да предложи максимална грижа, „Corega” предлага и различни видове фиксиращ крем. Сред представителите в каталога е формулата за екстра силна фиксация „Corega Extra Strong”. Предлага се и фиксатор „Corega Fresh” за свеж дъх с мента, както и „Corega Neutral” с неутрален вкус. Но независимо от вида си, всяка Формула е без цинк и осигурява ефективна фиксация на протезите през целия ден.

Всички видове фиксиращ крем „Corega”:

 • са с клинично доказан ефект, предпазващ до 74 % повече от проникване на хранителни частици, в сравнение с използването на протези без лепило
 • предпазват от възпаления на венците
 • осигуряват сигурност и подобряват комфорта
 • подобряват значително стабилността, задържането и силата на захапката


Задачата за създаването на най-естествено изглеждащи и удобни протези е на денталните специалисти. След изпълняването ѝ обаче поддръжката става отговорност на пациентите. „Corega” е създадена, за да улесни, но и да изпълни всяка специфичност в грижите.

5
продукти

Danhson

ДАНСОН е фармацевтично ориентирана холдингова компания, основана в България през 2015 година, от професионалисти с дълъг опит в сферата. Основният бизнес е развитие, производство и маркетиране на лекарствени продукти, хранителни добавки и козметика.ДАНСОН е фирма с богатото продуктово портфолио, която се превръща в предпочитан производител за много партньори и клиенти както в Българския, така и за редица чужди пазари.

ДАНСОН предлага широка гама от лекарствени продукти, хранителни добавки, както и козметични изделия. Нашата философия е да разработваме и предоставяме висококачествени продукти с цел по – качествен живот.

23
продукти

Denk Prenatal

2
продукти

Dentinox

Дентинокс ( Dentinox ) е водеща европейска компания, специализирана в производството на педиатрични продукти на растителна основа. Oснована през 1951 г. в Берлин, Dentinox има 60-годишен опит в производството и търговията на лекарства за деца и продукти за здравеопазването.

0
продукти

DHU

Немският хомеопатичен съюз е най-големият производител на хомеопатични лекарства в Германия и в Европа, в световен мащаб е сред първите три хомеопатични компании. От фабриката в Карлсруе, Германия нашите хомеопатични лекарства се доставят по целия свят. Предлагаме на нашите потребители над 400 000 различни продукти.

Продуктовата гама на хомеопатичните лекарства е разнообразна. В DHU обработваме около 1400 растителни, животински или минерални суровини в различни потенции (разреждания), лекарствени форми, и ги опаковаме в различни опаковки. Приблизително  14,000 различни продукти са в наличност в нашия склад. Правим повече от 70,000 индивидуални поръчки всяка година, за да отговорим на специалните нужди на нашите потребители. Най-често използваната лекарствена форма са глобулите. Така че нашата компания произвежда приблизително дванадесет и половина милиарда бройки глобули всяка година. Нашите шишенца с бяла капачка и отличителни червени ивици, и лого отдавна са се превърнали в синоним на хомеопатията и най-доброто качество в Германия. Всички семейства в Германия познават добре и ползват ежедневно тези шишета, пълни например с Arnica montana под формата на глобули.

Дописваме нашата история на успеха всеки ден  и затова разчитаме на висококвалифицирани служители, есперти в своята област, и на всички последни научни и технологични достижения, които постоянно внедряваме в нашите производствени мощности.

37
продукти

DMG Bulgaria Ltd

"DMG Bulgaria" Ltd е частна независима компания, основана през 2008г. Още от създаването си през 1993 г., DMG Italia идентифицира основната си цел, а именно, производство на продукти, които могат да бъдат характеризирани като медицински изделия, в съответствие с Директива 93/42/ЕИО на Съвета от 14 юни 1993. DMG Italia дистрибутира продукцията си в Европейския съюз и други държави по света.

За изминалите 10 години DMG Bulgaria се утвърди като лидер в дистрибуцията на медицински изделия в България. Благодарение на създаденият млад екип от професионалисти, нашите изделия достигат до всички аптеки в цялата страна.

DMG Bulgaria е в динамично развитие, разраства се с непрекъснат тренд и е в съответствие с международните стандарти. Целта е ясна. С нашите медицински изделия - качествена превенция и ефективно лечение на различни заболявания. По този начин - добро здраве. Друг, по-усмихнат живот. Тук и сега. В България.

11
продукти

Doppelherz

Две сърца. Изображение, познатo на милиони хора като символ на добро здраве и жизненост. Символ, свързван с висококачествените хранителни добавки и лекарствени продукти без рецепта на Допелхерц. Зад успешния бранд стои, разбира се, и успешен производител - Queisser Pharma. Немска компания, която е на пазара от 1897 г. и която печели признание благодарение именно на сърцатата марка и на един продукт, който присъства в дома на почти всеки немец -  Допелхерц Енерготоник,  създаден през далечната 1919 г. в подкрепа на сърцето и сърдечно-съдовата система.

От самото начало Queisser Pharma разработва продукти на базата на натурални съставки, витамини и микроелементи. Резултатът от вече 120- годишния опит на Queisser Pharma във фармацевтичната индустрия е широка гама от първокласни продукти за профилактика и цялостна защита на организма. 

 

Успехът на немския фармацевтичен гигант се дължи на умението му да се адаптира бързо към постоянно променящите се нужди на съвременния човек. Всички продукти с марка Допелхерц са създадени след щателни медицински проучвания, а в процесите на производство се използват най-съвременни технологии. Витамините, минералите и специалните активни съставки, които се съдържат в продуктите, подпомагат правилното функциониране на организма и спомагат за поддържането на активен начин на живот дори и в по-късна възраст. 

 

Продуктите с марка Допелхерц доставят необходимия набор от хранителни вещества,  за да може тялото ви да функционира правилно и хармонично. В днешно време интензивният начин на живот, често недостатъчната почивка, както и консумацията на силно преработени храни са фактори, които увеличават риска от недостиг на основни хранителни вещества в организма. В такива случаи приемът на хранителни добавки помага за отстраняване на ефекта от липса на достатъчно витамини и микроелементи в тялото като слабост, влошаване на благосъстоянието или повишено предразположение към инфекции.

40
продукти

Doych

„DOYCH" Ltd е български производител на натурални хранителни добавки, храни за специални медицински цели и козметични средства, ситуиран в град Пловдив. Произведена и разработена с високо качество, доказана ефективност и безопасност, продуктовата гама на българският производител, бързо завоюва лидерски позиции на пазара и печели трайно доверието на своите потребители. Отговаряйки на всички европейски изисквания, фирма „DOYCH" Ltd произвежда своите продукти в собствена и модерна производствена база и притежава необходимите сертификати за производство: ISO 9001:2015, HACCP, GMP - REGULATION (EO) N1223/2009, REGULATION N8 & N47, BDS EN ISO 22716:2008, Европейски сертификат за съответствие, който дава право продуктите да се маркират със знака CЕ, както и сертификат за регистрация от U.S. FDA.


2
продукти

Dr. August Wolff GmbH

Д-р Аугуст Волф ( Dr. August Wolff GmbH & Ко KG Arzneimittel ) е семейна компания създадена през 1905 година в Билефелд, Германия.
Dr. August Wolff GmbH & Ко KG предлага лекарствени продукти, медицински изделия и козметични продукти, като Linola и Vagisan. От създаването си Dr. August Wolff GmbH поставя силен акцент върху сътрудничеството с университетите за насърчаване на научноизследователската и развойна дейност в търсенето на нови продукти.

4
продукти

Dr. Frei

Швейцарският бранд DR. FREI има повече от 25г. опит в здравеопазването. Той предпага на пазара всеизвестни в целия свят медицински изделия за употреба в домашни условия. Марката предлага апарати за измерване на артериално кръвно налягане, компресорни инхалатори, термометри, патерици, бастуни, които отговарят на здравословните нужди и изисквания на всички пациенти. В съчетание с клинично валидни резултати, лесна употреба и първокласно удобство при използване, продуктите на DR. FREI са предпочитани в цял свят от индивидуални потребители и медицински заведения.

Повече от 25 години опит в областта на здравеопазването, заедно с непрекъсната работа на международния пазар на медицински продукти са се превърнали в мощен стимул за създаването на серията от професионални и висококачествени медицински изделия за домашно ползване.

Внимателно подбран асортимент от продукти, "семеен лекар" швейцарска марка Dr.Frei - е резултат от съвместното сътрудничество на лекари, инженери и бизнесмени.

Най-високото швейцарско качество, дизайн и разумна цена правят продуктите на TM Dr.Frei конкурентни във всеки пазар. Спектър на медицинските продукти Dr.Frei TM е комплексно предложение за аптеки и успешен проект за масовия пазар: онлайн магазини, супермаркети и други търговки мрежи.

Източник: https://dr-house.bg/marki/drfrei © dr-house.bg

Повече от 25 години опит в областта на здравеопазването, заедно с непрекъсната работа на международния пазар на медицински продукти са се превърнали в мощен стимул за създаването на серията от професионални и висококачествени медицински изделия за домашно ползване.

Внимателно подбран асортимент от продукти, "семеен лекар" швейцарска марка Dr.Frei - е резултат от съвместното сътрудничество на лекари, инженери и бизнесмени.

Най-високото швейцарско качество, дизайн и разумна цена правят продуктите на TM Dr.Frei конкурентни във всеки пазар. Спектър на медицинските продукти Dr.Frei TM е комплексно предложение за аптеки и успешен проект за масовия пазар: онлайн магазини, супермаркети и други търговки мрежи.

Източник: https://dr-house.bg/marki/drfrei © dr-house.bg

Повече от 25 години опит в областта на здравеопазването, заедно с непрекъсната работа на международния пазар на медицински продукти са се превърнали в мощен стимул за създаването на серията от професионални и висококачествени медицински изделия за домашно ползване.

Внимателно подбран асортимент от продукти, "семеен лекар" швейцарска марка Dr.Frei - е резултат от съвместното сътрудничество на лекари, инженери и бизнесмени.

Най-високото швейцарско качество, дизайн и разумна цена правят продуктите на TM Dr.Frei конкурентни във всеки пазар. Спектър на медицинските продукти Dr.Frei TM е комплексно предложение за аптеки и успешен проект за масовия пазар: онлайн магазини, супермаркети и други търговки мрежи.

Източник: https://dr-house.bg/marki/drfrei © dr-house.bg

Повече от 25 години опит в областта на здравеопазването, заедно с непрекъсната работа на международния пазар на медицински продукти са се превърнали в мощен стимул за създаването на серията от професионални и висококачествени медицински изделия за домашно ползване.

Внимателно подбран асортимент от продукти, "семеен лекар" швейцарска марка Dr.Frei - е резултат от съвместното сътрудничество на лекари, инженери и бизнесмени.

Най-високото швейцарско качество, дизайн и разумна цена правят продуктите на TM Dr.Frei конкурентни във всеки пазар. Спектър на медицинските продукти Dr.Frei TM е комплексно предложение за аптеки и успешен проект за масовия пазар: онлайн магазини, супермаркети и други търговки мрежи.

 
 
Източник: https://dr-house.bg/marki/drfrei © dr-house.bg

Повече от 25 години опит в областта на здравеопазването, заедно с непрекъсната работа на международния пазар на медицински продукти са се превърнали в мощен стимул за създаването на серията от професионални и висококачествени медицински изделия за домашно ползване.

Внимателно подбран асортимент от продукти, "семеен лекар" швейцарска марка Dr.Frei - е резултат от съвместното сътрудничество на лекари, инженери и бизнесмени.

Най-високото швейцарско качество, дизайн и разумна цена правят продуктите на TM Dr.Frei конкурентни във всеки пазар. Спектър на медицинските продукти Dr.Frei TM е комплексно предложение за аптеки и успешен проект за масовия пазар: онлайн магазини, супермаркети и други търговки мрежи.

 
 
Източник: https://dr-house.bg/marki/drfrei © dr-house.bg

Повече от 25 години опит в областта на здравеопазването, заедно с непрекъсната работа на международния пазар на медицински продукти са се превърнали в мощен стимул за създаването на серията от професионални и висококачествени медицински изделия за домашно ползване.

Внимателно подбран асортимент от продукти, "семеен лекар" швейцарска марка Dr.Frei - е резултат от съвместното сътрудничество на лекари, инженери и бизнесмени.

Най-високото швейцарско качество, дизайн и разумна цена правят продуктите на TM Dr.Frei конкурентни във всеки пазар. Спектър на медицинските продукти Dr.Frei TM е комплексно предложение за аптеки и успешен проект за масовия пазар: онлайн магазини, супермаркети и други търговки мрежи.

Източник: https://dr-house.bg/marki/drfrei © dr-house.bg

Повече от 25 години опит в областта на здравеопазването, заедно с непрекъсната работа на международния пазар на медицински продукти са се превърнали в мощен стимул за създаването на серията от професионални и висококачествени медицински изделия за домашно ползване.

Внимателно подбран асортимент от продукти, "семеен лекар" швейцарска марка Dr.Frei - е резултат от съвместното сътрудничество на лекари, инженери и бизнесмени.

Най-високото швейцарско качество, дизайн и разумна цена правят продуктите на TM Dr.Frei конкурентни във всеки пазар. Спектър на медицинските продукти Dr.Frei TM е комплексно предложение за аптеки и успешен проект за масовия пазар: онлайн магазини, супермаркети и други търговки мрежи.

Източник: https://dr-house.bg/marki/drfrei © dr-house.bg
12
продукти

Dr. Muller Pharma

Dr. Muller Pharma е водещ производител на хранителни добавки, OTC, козметика и медицински изделия. Dr. Muller Pharma предлага и широк спектър от лекарствени медикаменти.

5
продукти

Dr. Willmar Schwabe

Schwabe Group включва няколко различни свързани компании във фармацевтичната и здравната индустрия. Всички компании от Schwabe Group се фокусират върху растенията като основа за разработване на фармацевтични продукти и здравни продукти.

Компанията майка на Schwabe Group, която сега е д-р Willmar Schwabe GmbH & Co. KG, е един от най-старите фармацевтични производители в Европа с история на компанията отпреди 150 години.

Приблизително 4000 души работят в Schwabe Group.

Най-големият процент от работната сила на Schwabe Group е в Германия, където са заети около 1600 души.

Седалището на групата е в Карлсруе.

2
продукти

Dr.Theiss

С внимание и грижа, от природата за хората!

Базирани на природни съставки и основана на прецизни научи проучвания Dr.Theiss подкрепя хората в търсене на тяхното здраве и добро състояние.

Създадена от Проф. Д-р Петер Тайс и неговата съпруга, алопатичният терапевт Барбара Тайс, компанията Dr. Theiss Naturwaren GmbH е на пазара вече над 40 години, а в България през 2018 година празнува своята 25та годипнина.

Хранителни добавки, медицински изделия, лекарствени средства и дермокозметика се грижат да се чувстваме и изглеждаме добре.

Всички продукти на марките се произвеждат в Германия, като се влагат само най-високо качество съставки, част от които са лично производство.

С доказана ефективност, продуктите заемат важно място в прескрипциите и на множество лекари в страната.

13
продукти

Durex

Дюрекс ( Durex ) е световен лидер в производството на презервативи с повече от 80 годишен опит. Всички презервативи се правят единствено от най-качествените материали. Всеки отделен презерватив се тества електронно, а мостри от всяка партида се надуват с въздух, за да се провери тяхната здравина. Международните стандарти за качество налагат правилото всеки презерватив да събира 18 литра въздух в така наречения „въздушен тест до спукване”. Презервативите на Durex побират повече от 40 литра въздух без да се спукат. (Само един от примерите, в които Durex не само посреща, но и надвишава световните стандарти за качество.) Освен това, мостри от различните партиди на нашите презервативи се пълнят и с вода, за да сме сигурни, че никой от тях няма да пропусне. (За по-голяма сигурност, правим около два милиона „водни” тестове на месец.)
Всеки един от различните видове презервативи на Durex е дерматологично тестван. На практика, ако някоя от мострите не премине който и да е от нашите тестове, цялата партида от 432 000 презерватива не излиза от фабриката.

10
продукти

Ecopharm

Екофарм ЕООД е сред водещите фармацевтични компании в България. Дружеството извършва дейности, свързани с маркетинг и дистрибуция на широка гама оригинални и генерични лекарства на утвърдени световни компании. Екофарм има опит и във фармацевтичното производство. Компанията е основана през 2000 г. като приемник на немската фирма ASTA Medica.
Собствените продуктови марки на Екофарм са добре познати и приети на българския пазар, благодарение на съчетанието от безкомпромисно качество, висока ефективност, иновативност и достъпност.


Екофарм притежава:
• Разрешение за производство и внос на лекарствени продукти;
• Разрешение за сертифициране на стерилни и нестерилни лекарствени продукти, съхранение и разпространение;
• Разрешения за търговия на едро с лекарствени продукти, медицински изделия, храни и козметични продукти;
• Лиценз за дейности с наркотични вещества за медицински цели;
• Сертификат за Добра производствена практика;
• Сертификат за съответствие със стандарта ISO 9001 – 2015.


Всяка конкретна дейност на компанията се основава на стандартни оперативни процедури, изготвени според изискванията на законодателството в областта на фармацевтичния бизнес и на стандартите за качество и ефективност.
GE pharmaceuticals е съвместна инвестиция на австрийската генерична компания Genericon и Екофарм за съвременно и високотехнологично фармацевтично производство. Заводът на GE pharmaceuticals е разположен в Ботевград. Той спечели приза „Производствена сграда на годината“ през 2006г.
В Екофарм работят висококвалифицирани специалисти с дългогодишен опит, обединили усилията си за изграждане на модерен бизнес, обвързан с идеята за подобряване на здравето и качеството на живот. Прилагането на високи етични стандарти, непрекъснатото подобряване на ефективността на процесите и стриктното спазване на националното и европейското законодателство са водещи корпоративни принципи и елементи от обществената отговорност на Екофарм.
Управител на Екофарм е д-р Петър Велев.

27
продукти

Elea

Марката ELEA е създадена през 2002 година от българския производител Солвекс. Elea предлага козметични продукти, които да посрещнат нуждите на жените от качествена, истински нежна грижа, която работи в унисон с естествените желания на кожата, косата и тялото. ELEA предлага на всяка дама не само козметика, а начин на мислене и себеусещане, който ни прави по-балансирани, здрaви и красиви по естествен начин.

 

Да направиш грижата за себе си един красив и нежен ритуал. Звучи трудно, но екипът на българската козметична компания „Solvex“ започва упорито търсене на „тайната рецепта“ за постигане на ритуала. Успява да я открие и оказва се съвсем не е толкова трудна и сложна, както би си помислил почти всеки от нас. Всъщност необходима е една „съставка“, защото както казват от „Solvex“, „истинската грижа започва от теб“. Невероятно лесна рецепта, нали? Всеки от нас я знае, но често забравя да я прилага. Екипът на българския производител обаче я превръща в специално мото, с което поставя началото на своя нова козметична марка – „Elea“. Тя се появява през 2002 г. и изцяло в унисон с мотото си, разполага със също толкова отличителна концепция – просто да ни напомни, че истински ценните неща, носим в себе си, оттам започва всяка нежност и грижа, тази към приятелите и любимите хора, към децата и родителите ни и естествено към самите нас. Частица от семплото послание „се влага“ в състава на всеки продукт от каталога на „Elea“. Специалистите създават козметичните формули с идеята да посрещнат нуждите на жените от качествена и истински нежна грижа за здравето и красотата всеки ден. Така създават продукти, които работят в унисон с естествените желания на кожата, косата и тялото или... в пълна хармония с човека. Постепенно каталогът на „Elea“ се движи и напред към успеха, просто защото към него „поема“ самият производител „Solvex“. От създаването си в Плодив през 1995 г. портфолиото от собствени козметични продукти на компанията постоянно се разширява. Производствената база също се увеличава размерите си към днешна дата включва и собствени научноизследователски лаборатории. Преди пускането им в производство всички продукти подлежат и на клинично и дерматологично тестване в Университетска Болница Св. Георги в Пловдив. А с излизането на пазара идва момент, в който развитието им съвсем не се ограничава до границите на България и формулите започват да се предлагат в над 40 страни по света. Редом с развитието и световната популярност обаче, за производителя се отварят и вратите на международното сътрудничество. Така много от козметичните формули се разработват с някои от най-големите и доказани доставчици и лаборатории в света като “Sederma”, “Mane” и “Jean Niel” във Франция, “Pentapharm”-Швейцария, “Cognis” и “Symrise” в Германия. Днес, освен „Elea“, представителите в каталога на българската козметична компания също са бои за коса „Miss Magic“ и „MM Beauty“ – марката мъжки и дамски продукти за грижа за косата, сред които бои, шампоани, маски и балсами. „Elea“ обаче като че ли поставя традициите за създаване на цялостна грижа, предлагайки богата гама от продукти за лицето, тялото и косата, както за мъже така и за жени. Гамата от бои за коси включва и разнообразие от нюанси. Но независимо дали боята с омбре ефект или трайната крем броя, всяка формула е специално разработена от фризьори и колористи за постигане на професионален резултат, дори и в домашни условия. А след създаването на формулите, не закъсняват и признанията. През 2004 г. серията боя за коса, шампоанът и балсамът за боядисана коса „Elea“ получават Златен медал от 24-тия Международен Пролетен Панаир в Пловдив. На Панаира обаче златно отличие има и още един представител в каталога: серия „Elea Skincare Anti age Control Q10“. Почистващо мляко, дневен или нощен крем – всеки продукт от серията съдържа идентичните с естествения състав на кожата компоненти коензимът Q10 и фитосквалан от маслини. За „Elea“ детайлите са важни дотолкова, че в каталога присъстват още от специална грижа за лице със слънцезащитен крем с най-висок фактор, например, през кремообразни формули за нежна грижа на стъпалата или разнообразие от депилиращи продукти. Кремове депилатоари за дамите, но и за представителите на силния пол, антиалергични депилиращи ленти за тяло или крем за след депилиране – независимо от предпочитанията си, всеки може да намери подходяща формула.
8
продукти

Elimus

Фирма „Елимус” ЕООД  е основана през 2011 година в град София.От 2013 година произвежда хранителна добавка изградена изцяло на билкова основа под търговското име „VIP”.

1
продукти

Engelhard

Успехът на Енгелхард ( Engelhard ) се основава на традиция и иновация още от 1872 г. Започнала като аптека, днес, 140 години по-късно, тя е международна компания с над 250 служители.
Въпреки огромния растеж и впечатляващата история на успеха на компанията, Engelhard Arzneimittel винаги е твърдяла, че е семейна фирма. Това включва тясно сътрудничество с аптеки, които са в самото сърце на компанията. Отворената комуникация и дългогодишните партньорства градят отношенията на компанията с пациенти, лекари, фармацевти, партньори, изследователски центрове и служители.

5
продукти

Erbagil

 

 

Erbagil® проектира, произвежда и предлага на пазара медицински изделия, козметика, напитки и селскостопански продукти с изключителни органични суровини от Erbagil® Estate, гарантирано 100% Произведено в Италия Сертификация за произход и качество.

Erbagil® Estate се намира на хълма Саньо, където се намират вековни корени маслинови дървета, лози и лечебни растения. Тук лежат корените на нашето семейство. Като се започне от гордото селскостопанско призвание, което през последните десетилетия започна амбициозния процес на научни изследвания и иновации за продукти и процедури. Erbagil® Estate е място на вечна и кръгова симбиоза между човека и природата, биосъвместима и еко-устойчива по отношение на двете.

6
продукти

Erbozeta

Ербозета ( Erbozeta ) e основана през 1987г. в Република Сан Марино и е специализирана в производството и търговия на натурални продукти и хранителни добавки. Фирмата разполага с огромна производствена база, оборудвана с най - модерните технологии за производство и снабдена с опитни специалисти и технолози.
Всички продукти на Еrbozeta са регистрирани в Министерството на здравеопазването, а в България са регистрирани в Българска Агенция по Безопасност на Храните.

1
продукти

ESI s.p.a. Italy

 

ESI е компания, специализирана в създаването на билкови продукти, нутрицевтици, диетични и хранителни добавки. Основана е през 1975 г. от президента на компанията Антонио Мария Галеано.

ESI srl първоначално е марка собствени формули, внесени от Швейцария. Скоро след като бизнесът стартира и работи, ESI реши да произвежда свои собствени продукти. Те създадоха нови формули и продукти, съобразени с научните тенденции и нуждите на пазара. Първоначално компанията оперира от Генуа.

През 1992 г. обаче те се преместват в Albissola Marina близо до Савона в по-голямо пространство, което може да позволи по-голяма производствена линия на техните продукти. Производственото предприятие е около 19 000 квадратни метра, от които 10 000 квадратни метра се използват частично за производство, а останалите за административни и търговски цели (което побира общо 96 служители).

Смята се, че производствените заводи на компанията имат най-високите нива на качество на пазара.

1
продукти

Eucerin

За Eucerin разбирането на кожата е ключов елемент във всеки един проект и инициатива. Всеки тип кожа е различна и дори е изложена на различни фактори. Следователно задълбочената изследователска дейност на Eucerin е базирана върху това как кожата функционира, променя се и реагира – и върху това как наученото да бъде трансформирано в ефикасни и персонализирани медицински козметични продукти. Това е основата за ненадминатата научна отдаденост на Eucerin.

Eucerin посвещава цялата си страст, познания и опит на кожата. Водещите иновации, изключителното качество и отличната съвместимост са в центъра на марката и подчертават качеството на продуктите ѝ по целия свят. Eucerin се ангажира да предоставя забележителни решения, които задоволяват всички изисквания на кожата. Ключова роля от самото начало на този процес играе изследователската и развойна дейност. Подходът на Eucerin към проучването, разработването и тестването на продуктите е част от холистичната политика за медицинска грижа за кожата, която постига видими резултати.

Всички продукти на Eucerin за медицинска грижа за кожата се базират на задълбочено познаване на физиологията на човешката кожа. Разбирането ни за това как функционира кожата, както и как реагира на увеличаващите се влияния, на които е подложена, гарантира, че разработването на новаторски козметични продукти отговаря на нейните разнообразни изисквания, независимо от конкретните ѝ нужди. Намирането на правилните съставки за продуктите с цел защита и поддръжка на здравата кожата е основата на систематичната изследователска дейност на Eucerin.

2
продукти
0
продукти

Ewopharma

Евофарма ( Ewopharma AG ) е наследник на фармацевтичната компания Leclerc&Cо, основана през 1959 г. Името си Ewopharma получава от инициалите на собственика на компанията в Швейцария, г-н Ernst Wohlgemuth.Вече повече от 50 години Ewopharma присъства в Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, България и Словения, което дава възможност на екипа да натрупа богат опит и задълбочени познания относно местните фармацевтини пазари.Централата на Ewopharma AG се намира в Schaffhausen (Швейцария). За момента в компанията работят над 260 висококвалифицирани специалисти.
Активностите на Евофарма покриват всички аспекти на регистрацията и маркетинга на лекарствените продукти на територията на съответната страна. В България Евофарма присъства от началото на 80те години, а през 1994г. е открито самостоятелно представителство на фирмата.

13
продукти

Fact Products

Fact Products Inc е американска компания специализирана в създаването и производството на формули в хранителната индустрия. Притежава и търгува с различни хранителни добавки, и разпространява редица световно признати марки. Освен това е специализирана в разработването на стоки със собствен етикет.
Phyto Wave е съвременна продуктова марка хранителни добавки на Fact Products.

1
продукти

Faes Farma

Фармацевтичната компания "Faes Farma" е основана през 1933 г. във Vizcaya (Испания). Занимава се с изследвания, разработки, производство и продажба на фармацевтични продукти в Испания, Португалия, Африка, Америка, Азия и Европа, включително в ОНД. В момента тя е със седалище в Билбао, лаборатория в Лисабон и производствени мощности в двата града.

Продуктите на Faes Farma са: сиропи, кремове, капсули, таблетки, инжекции, мехлеми, пасти, суспензии и ампули за пиене. Компанията има 3 търговски офиса, представителства в 45 държави и персонал от около 800 служители. Продуктите се изнасят в 60 страни по света. На уебсайта Tabletochka е възможно да се поръча колма, свързана с различни фармацевтични групи, например: от лекарства и алкохол. зависимост, съдържаща активни съставки: цианамид.

2
продукти

Farma - Derma Srl

Farma-Derma s.r.l. е италианска компания, основана през 1989 г. в Болоня, Италия. През 2003 г. компанията се премести в Sala Bolognese (BO), където наскоро беше открито ново и разширено седалище. Farma-Derma е динамична компания, която от години работи в сектора на здравеопазването и продуктите за благосъстояние, разработвайки иновативни медицински изделия, хранителни добавки, храни за специални медицински цели и козметика, всички се продават изключително в аптеките. Висококвалифицираният персонал ежедневно се ангажира с научноизследователска и развойна дейност, регулиране, осигуряване на качеството и маркетингови дейности. В допълнение, широка мрежа от медицински представители редовно посещават лекари и аптеки.

3
продукти

Fortex

Фортекс Нутрасютикалс е в списъка на водещите компании, произвеждащи хранителни добавки и здравна козметика в България.

Фирмата предлага природни продукти с контролирано и гарантирано качество, на цени, съобразени с възможностите на българските потребители. Целта на екипа е да продължава да представя на българския пазар иновативни решения и да развива портфолиото си така, че да отговаря на все по-високите изисквания на клиентите, като се запази традиционното качество.

От 2011 година Фортекс Нутрасютикалс разполага със собствена производствена и лабораторна база в София.

64
продукти

Fresenius Kabi

„Фрезениус Каби“ е световна компания в сферата на здравеопазването, която е специализирана в животоспасяващи лекарствени продукти и технологии за инфузия, трансфузия и клинично хранене. Нашите продукти и услуги се използват за подпомагане грижите за критично и хронично болни пациенти.

 

3
продукти

Galen Pharma

„Гален-Фарма“ ООД е фармацевтичнo предриятие, създадено през 1987г. към „Аптечно предприятие“ Пазарджик. През 1998 г. предприятието е раздържавено от Министерство на Промишленоста и стана 100% частна собственост. В стремежа си да бъде една от най-успешните компаний „Гален-Фарма“ ООД съчетава традициите на българската фармация със съвременната бизнес етика и корпоративната отговорност към нуждите на обществото.

2
продукти

Garnier

Garnier продуктите съпътстват живота на мъжете и жените по целия свят в продължение на вече повече от един век. Марката възниква във Франция и постепенно се профилира сред най-уважаваните козметични производители.

13
продукти

Garnier Bio

Сертифицирана ефективност, сертифицирано удоволствие от Garnier!


В продължение на 115 години "Garnier" поддържа позицията си на пионер в използването на продукти от естествен произход. За новата гама "Garnier Bio" са селектирани точните мощни растения за всеки тип кожа. Благодарение на тях са формулирани ефикасни и сертифицирани био продукти за почистване и грижа за кожата.

Продуктите от серията "Garnier Bio" са сертифицирани от Ecocert по Стандарта COSMOS. Формулите им са веган и не съдържат съставки или вторични продукти от животински произход. Звездните съставки са от възобновяеми източници, които растат отново всяка година. Произведени са органично и повечето от тях се разпространяват изцяло със зачитане на биоразнообразието и според принципите на справедливата търговия. И не на последно място, за производството на продуктите, "Garnier" използват в максимална степен рециклирани и рециклируеми материали. 

4
продукти

General Topics

От майсторска мъдрост до развитие на бизнеса. От комбинацията на чувствителност и традиция, предадени от поколение на поколение, и ясна ориентация към безкрайния потенциал на научните изследвания, General Topics се ражда през 1992 г., резултат от труда и страстта на д-р Джанфранко де Паоли Амбрози. Изследване, започнато през 1987 г., имащо за цел да разбере сложния и за някои аспекти припокриващи се биологични механизми, лежащи в основата на биомеханичните свойства на кожата и процеса на зарастване на рани, доведе до раждането на първия марков продукт с общи марки, SYNCHROLINE Terproline. През последните 20 години компанията е посветила страст и енергия в изследването на ефективни и безопасни решения за различни състояния и кожни заболявания. Повече от 30 международно разширени патента доведоха до създаването на бизнес звената SYNCHROLINE, TEBITECH (продукти ENERPEEL и TEBISKIN) и FILLAST Technological Luxury Cosmetics.

1
продукти

Genesis laboratories

„Генезис лаборатории“ ООД е съвременна биотехнологична фирма, специализирана в разработването и производството на концентрирани лиофилизирани стартерни култури за хранителната промишленост. Фирмата е създадена през 1992 г от водещи в тази област специалисти. Централният офис и научно-производственната база се намират в София.

Технологичното оборудване и организацията на производство позволяват контрол на всяка технологична стъпка, което гарантира качествена и безопасна продукция. „Генезис лаборатории“ ООД е включена в регистъра на българските фирми, отговарящи на европейските стандарти за безопасност и качество на храните.

Екипът на фирмата се състои от висококвалифицирани специалисти и добре обучен лабораторен и технически персонал. Приоритет в научните изследвания е разработване на стартерни култури, не само с добри производствени качества, но и повишаващи здравословния ефект на произвежданите с тях продукти.
Културите на „Генезис лаборатории“ ООД са сертифицирани и се съхраняват в Националната банка за промишлени микроорганизми и клетъчни култури. Методите на получаването им и технологиите за производство са патентно защитени.

Производствената листа на „Генезис лаборатории“ ООД включва:

 • Закваски за млечнокисели продукти
 • Закваски за пробиотични млечни продукти
 • Закваски за сирена
 • Стартерни култури за сурово-сушени месни продукти
 • Култури за биологично откисляване на бели и червени вина
 • Закваски за домашно приготвяне на млечнокисели продукти
 • Пробиотични хранителни добавки
1
продукти

GlaxoSmithKline

ГлаксоСмитКлайн е водеща англо-американска научноизследователска фармацевтична компания. Тя е сред най-големите във фармацевтичната индустрия, с повече от 97 000 служители, дейност в над 100 държави и производствени центрове в цял свят.
ГлаксоСмитКлайн е една от малкото фармацевтични компании, която се бори и с трите заболявания, обявени за “приоритетни” от Световната здравна организация – ХИВ/СПИН, туберкулоза и малария. Компанията е разработила редица антивирусни и антибактериални средства, лекарства за онкологични заболявания и други. ГлаксоСмитКлайн има водещи продукти в редица терапевтични области и е лидер в разработката и производството на ваксини, антибиотици, медикаменти за лечение на респираторни, онкологични и неврологични заболявания.
ГлаксоСмитКлайн взима участие в мащабни благотворителни проекти и сериозни инициативи за подобряване здравето на населението и за подпомагане на бедстващи и развиващи се региони.
Като компания, която създава оригинални медикаменти, всеки час ГлаксоСмитКлайн инвестира $562 000 за откриването на нови медикаменти. ГлаксоСмитКлайн работи и инвестира в България повече 20 години. През 2003 г. ГлаксоСмитКлайн печели наградата на Съюза на фармацевтите в България за Компания на годината за първи път, а през юни 2006 г. СФБ й връчва отличието отново. През 2004 г. ГлаксоСмитКлайн инвестира над 5 млн. лева за откриване в София на първия по рода си мултинационален дистрибуционен център на Балканите, който обслужва 15 държави на Балканите, Кавказ и Централна Азия. За ГлаксоСмитКлайн ЕООД работят повече от 160 висококвалифицирани служители, а през 2007 г. компанията оглавява класацията на Hewitt Associates за „Най-добър работодател”, в категория “Големи компании”.

17
продукти

GNC

ИСТОРИЯ НА КОМПАНИЯТА
През 1935 г., Дейвид Шакариян създава малък магазин”Lackzoom” в Питсбърг, Пенсилвания за продажба на кисело мляко и здравословни храни. Постепенно броят на магазините са увеличава. Концепцията за здравословен начин на живот вдъхновява Дейвид, а желанието да сподели това с хората го подтиква да създаде собствена марка под името GNC и да започне производство на витамини, минерали, напитки и козметика.
В момента GNC има повече от 5000 магазина в Съединените щати и франчайзингови компании в повече от 50 страни.
 
КАКВО НИ ПРАВИ УНИКАЛНИ?
GNC Live Well използва високи стандарти за контрол на качеството при производството на хранителните добавки и това ни отличава.
• 150 ПРОВЕРКИ НА КАЧЕСТВОТО
GNC извършва до 150 проверки и анализи за качеството на своите продукти. Изследванията се извършват в реномирани университети и изследователски центрове. Хранителните добавки се произвеждат и отговарят на GMP (Добри производствени практики). Преминали са проверка за истинност, безопасност и качество от FDA (Американската федерална агенция по храните и лекарствата). Тази практика е въведена по желание от GNC Live Well и не е изискване от FDA или друг контролен орган. Наш ангажимент е да използвате 100 % качествени продукти.
• ЕФЕКТИВНОСТ
Консултативният съвет на GNC Live Well се състои от специалисти в съответните области: лекари, професори, ботаници, специалисти по хранене и др. Ние използваме опита на екипа ни за подобряване на марката с цел утвърждаване и по-нататъшно повишаване на качеството на продуктите и разширяване знанията на клиенти за здравните ползи от
употребата на продуктите GNC.
• ГАРАНЦИИ
Всички съставки, използвани в производството на хранителните добавки, имат сертификат за качествен и количествен анализ, потвърждаващ техните биоактивни свойства.
• ИНОВАЦИИ
GNC е лидер в предлагането на авангардни и иновативни продукти.
• ШИРОКА ГАМА ПРОДУКТИ
GNC предлага широка гама хранителни добавки в следните категории: мултивитамини, минерали, стандартизирани билки, храна за спортисти, продукти за отслабване, комбинирани билкови препарати и козметика.
 
GNC Е ПРАВИЛНИЯТ ИЗБОР
Ние от GNC желаем да помогнем на хората да живеят здравословно, да са енергични, пълноценни за себе си и околните,
защото знаем за предизвикателствата, с които те се сблъскват в ежедневието си. Те са по-заети от всякога, често работят до късно, търсят баланс между кариера, семейство и социален живот и същевременно се опитват да са здрави, да поддържат добра физическа форма - всеки ден!
GNC е уникална и нейната цел е постигането на вътрешна сила и външна красота.
 
ОПИТАЙТЕ И ВИЕ, ПОДОБРЕТЕ ЖИВОТА СИ И СЕ ПОЧУВСТВАЙТЕ КРАСИВИ И ЗДРАВИ.
3
продукти

Grow Pharma

Съвместно с БАН / Българска Академия на Науките/

5
продукти

Guna S.P.A.

 

Основана през 1983 г. и със седалище в Милано, Guna S.p.a. е водещата италианска компания в производството и разпространението на комплементарни, ниски дози и биологични лекарства, с вътрешен пазарен дял от 32%.

Успехът на компанията се дължи на производството на иновативни, висококачествени лекарства с ниски дози, проектирани и разработени в лабораториите на Guna. Guna произвежда собствена гама от модерни и изискано проектирани хранителни добавки, медицински изделия, цветя на Бах и козметика. Освен това е изключителен италиански дистрибутор за широк спектър от лекарства и хранителни добавки на престижни европейски компании.

 

3
продукти

Hartington Pharmaceutical

Основната ни мотивация е да покрием човешките нужди, да разработваме нови продукти за лечение на силно разпространени заболявания, които се лекуват незадоволително от съществуващите лекарства и които имат огромно социално-санитарно въздействие.

Качеството, иновациите и върховите постижения в научните изследвания са нашата основна предпоставка: нашата цел е да бъдем ориентир в медицинската област. Ние сме отдадени на обществото, като разработваме естествени продукти, които са изключително безопасни и ефективни, предлагайки добавена стойност към съществуващите терапии.

Нашият подбран научен екип работи и разработва ефективни лечения, като се грижи за всеки един от нашите продукти, за да отбележи истинска разлика в подобряването на качеството на живот на пациента.
Екип-Хартингтън

1
продукти

Hartmann

ХАРТМАНН е създадена преди 190 години и днес има дъщерни компании в 36 държави, което я прави международна компания лидер в областта на медицинските продукти и санитарно-хигиенните материали за професионална и домашна употреба. Визията на ХАРТМАНН е да бъде една от трите независими водещи компании, предлагащи продукти и услуги за здравето. ХАРТМАНН отстоява глобално присъствие, призната инова-тивна стратегия и успешно управление на търговските си марки.

5
продукти

HealthAid

HealthAid® е първокласна марка на пазара на добавки, с обширно портфолио от над 560 свързани със здравето продукти. Създадена преди повече от 38 години. Нашите продукти са на склад в над 4000 независими аптеки и магазини за здравословни храни; той се разпространява и в повече от 60 страни по света. HealthAid® се стреми да осигури най-доброто качество, иновации и стойност. Известни сме с лидерството си, чрез страстта си към високите стандарти, зачитането на разнообразието и ангажимента ни да създаваме изключително висококачествени продукти.

Философията на HealthAid® е да предостави набор от продукти, които са внимателно проучени и балансирани в хранително отношение, които помагат да се допълнят многобройните и разнообразни хранителни нужди на цялото семейство. Ние се ангажираме да поддържаме иновативен и креативен подход към нашите продукти, много от които отразяват последните изследвания в областта на храненето и здравето.

1
продукти

Healthy Life

Хелти Лайф ( Healthy Life ) стартира през декември 2010 г. като изцяло притежавано дъщерно дружество от UniComs AG Group, Швейцария. 
Компанията създава специализирана гама хранителни добавки - от продукти за здрави стави до мултивитаминна формула за диабетици и предразположените към диабет.

12
продукти

Heel Healthcare

Heel е фармацевтична компания, специализирана в разработването и производството на лекарства, произведени от естествени съставки.

Ние от Heel сме пионери в областта на естествената медицина и духът на любопитство определя начина, по който мислим и работим. Това мислене движи компанията днес и може да бъде проследено до нашия баща основател, д-р Ханс-Хайнрих Рекевег.

Друга отличителна черта е нашият силен ангажимент към научните изследвания и събирането на доказателства. Нашите естествени лекарства са безопасни и ефективни при лечението на много заболявания. С помощта на авангардни изследователски технологии, базирани на практика и експериментални клинични изследвания, Heel е посветен да разбере как тези лекарства действат в организма. Нашата цел: Да разработим терапии, които са съобразени още повече с медицинските нужди на пациентите.

Убедени сме, че бъдещето принадлежи на лекарство, което се основава на укрепване на способността на биологичните мрежи да се регулират с терапевтична помощ. Леките за пети се състоят от ниски концентрации на няколко естествени активни компонента (многокомпонентни), които се отнасят до множество лечебни точки в тялото (многоцелеви). Когато биологичните мрежи са станали нерегулирани, причинявайки заболяване, този уникален терапевтичен подход по този начин предлага безопасен и ефективен начин за възстановяване на авторегулаторния капацитет на организма.

13
продукти

Herba Flora

Herba Flora e производител на натурални продукти от Азербайджан. Компанията отваря врати на 25 май 1998 г. Тя разполага с над 195 продукта базирани изцяло на натурални съставки. Сред тях са и сиропите от серията НАТ – Натурален. Те са над 99% натурални.
Фирма „Херба Флора“ работи в съответствие с международната система за управление на качеството ISO 9001: 2015. През 2015-та година е подписана Съвместна декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан.

0
продукти

Herbamedica

Хербамедика ( HerbaMedica ) е създадена през 1994 г. Още със създаването си компанията залага на водещия си девиз – Грижа за здравето чрез изцяло натурални средства.
Хербамедика е една от водещите в България компании за производство и дистрибуция на хранителни добавки.Базирайки се на изобилието от билки, традиции в билколечението и любовта към природата, продуктите от гамата на Хербамедика са с непрекъснато растяща репутация сред лекари, професионални терапевти и фармацевти.

Стремежът на Хербамедика е в поддържане на най-високо качество на производство: използването на натурални суровини от сертифицирани производители, системен контрол на всеки етап от производството и внедряването на най-модерни методики за третиране на натуралните съставки с цел повишаване на тяхната ефективност.

Хербамедика е добре позната и на международните пазари. Продуктите се продават чрез партньорски компании в Канада, САЩ, Чехия, Македония, Литва и Словения.

13
продукти

Hermes arzneimittel

Откакто е основан през 1907 г., HERMES ARZNEIMITTEL - принадлежащ към семейната фондация Johannes Burges Familienstiftung - с близо 900 служители днес се ангажира със здравето като основно човешко наследство. Нашата гама включва водещи марки като doc, Biolectra, Anti Brumm, algovir, Aspecton или Betaisodona, в които инвестираме в поддръжката и разширяването. Декларираната ни цел е да възстановим и поддържаме здравето с помощта на продукти за самолечение. Нашата страст е разработването на безопасни и ефективни продукти, които са изключително лесни за употреба и с безкомпромисно високо качество.
Най-високи стандарти за качество

В HERMES качеството е от изключително значение. Нашите продукти се произвеждат в съответствие с особено строгите международни фармацевтични стандарти: като се започне от избора на висококачествени суровини, се стигне до старателно галеново развитие и самия производствен процес. Процесът на гранулиране TOPO, който е уникален в световен мащаб, гарантира водещата позиция на HERMES в разработването на фармацевтични ефервесцентни дозирани форми.
Изследвания и развитие

Очакванията за здраве непрекъснато нарастват. С научните изследвания и разработките, търсенето на нови продуктови решения и дори по-лесни за употреба лекарствени форми HERMES ще продължи да отговаря на тези очаквания и в бъдеще.

3
продукти

Himalaya

Аюрведа Шанс ЕООД дистрибутира билкови продукти (хранителни добавки и козметика), като изключителен представител от две фирми: The Himalaya Drug Company и Charak Pharmaceuticals, Индия. Работим с над 30 дистрибутори на лекарства и билкови стоки в България. Продуктите се продават свободно, без рецепта в аптеките и дрогериите и билковите магазини.
 

The Himalaya Drug Company

 

 

Продукти, създадени в съответствие с основните принципи на Аюрведа – древна наука за здравето и природосъобразния начин на живот. Счита се за най-древната лечебна система в света, практикувана в продължение на повече от 5000 години. Думата Аюрведа означава „наука за живота“ и произлиза от санскрит. „Ayur“означава „живот“, а „veda“ – „знание“.

 

За подбора на билките, използвани в нашите продукти, ние черпим знания от древните аюрведически текстове, след което ги подлагаме на обстойни научни изследвания. По този начин, създаваме съвременни продукти, основани на баланса между природата и най-новите научни открития с цел да сте здрави, да се чувствате добре и да изглеждате чудесно.

 

Докосване до Himalaya Herbals

 

Всички продукти от серията Himalaya Herbals са създадени след задълбочени научни изследвания. От 1930 година компанията се фокусира върху разработването на безопасни и ефективни билкови продукти, които помагат на хората да са по-здрави, пълноценни и красиви.

 

Всеки продукт преминава през научни изследвания, всяка билка използвана в нашите продукти е индивидуално проучена и тествана.

 

Ние не тестваме продуктите си върху животни. Можете да бъдете сигурни в това, благодарение на знака „No animal testing“, обозначен върху всеки наш продукт.

 

С помощта на повече от 2000 служители и екип от 100 учени, Himalaya Herbals спечели доверието и любовта на потребителите в над 76 страни, които разчитат на продуктите й за поддържане надобро здраве и самочувствие.Науката за живота Аюрведа представлява система за профилактика и дълголетие. Основните средства с които си служи са билки, подправки, храни, масла, есенции, скъпоценни камъни и цветове. Методите, които използва са диета, билколечение, промени в начина на живот, детоксикация на организма с втриване в тялото на билкови масла, парни сауни с билкови отвари, лечебни вани, йога, дихателни упражнения, мантри, медитация. Аюрведичните практики спомагат за възстановяването на баланса и хармонията на всеки индивид. Продуктите на Himalaya Drug Co и Charak Pharmaceuticals са създадени по рецепти на Аюрведа.
 

Charak Pharmaceuticals


През 1947 година братята Д. Н. Шроф и д-р С. Н. Шроф са сред пионерите в производството на аюрведични хранителни добавки в Индия. Те са вдъхновени от различни аюрведични текстове и по-конкретно от един от най-авторитетните източници по темата: четивото "Чарак Самхита", написана от мъдреца Чарака около 1000 г. пр. Хр. Така се ражда Charak Pharma, която днес е един от най-големите производители на висококачествени аюрведични продукти в Индия.

9
продукти

Hipp

История

Като лидер в органичното земеделие, Проф. Клаус Хипп трябваше да направи много за повишаване на информираността. Днес HiPP е най-големия преработвател на био-суровини в света...

Началото на една страхотна идея

1899 - 1899 – началото на една страхотна идея. Джозеф Хипп произвежда собствено брашно от сухари…

През втората половина на 19 век, дядо Джозеф Хипп (1867-1926), който дошъл от Günzburg an der Donau, работил в магазин за печива и свещи в Пфафенхофен - магазин, който по-късно придобил.

През 1897г Джозеф Хипп се жени за Мария Остермайер от Пфафенхофен и заедно създават многобройно семейство. След раждането на дъщеря им през 1898, се родили близнаци през 1899, които имали проблеми с храненето. Майка им имала проблеми с кърменето, ето защо бащата трябвало да измисли решение за тяхното хранене.

Като креативен пекар, това не било толкова трудно за него. Той пекъл сухари и правел свое собствено брашно от тях. С него смесвал млякото и го правел по-хранително. Близнаците оцелели и се развили чудесно, както и следващите им пет деца.

Първият продукт

Новината за успеха на храната за деца скоро се разпространява. Тя разбира се е продавана също и в собствения му магазин…

Новината за успеха на брашното от сухари за децата на Мария скоро се разпространява, тя го продавала и в собствения им магазин. Джозеф Хипп започнал да снабдява и редица колеги пекари в началото на 20 век. По този начин случайно, магазинът за сладкиши се превръща в малка фабрика за HiPP брашно от сухари предназначено за деца, което в крайна сметка се продава в добре познатата жълто-черна опаковка в продължение на десетилетия...

Един от синовете му Георг Хипп ( (1905-1967)) бил много активен в промотирането на брашното от сухари. На 16 години той започнал да го продава в Мюнхен от врата на врата. Скоро помещенията на родителите му станали твърде малки.

Така Георг Хипп поема тази област и през 1932 г. основава своя собствена компания в Пфафенхофен.

Детски храни в бурканче

Следвайки американския модел, HiPP започва производството на промишлено произведени захранващи храни...

През 1970-те години брашното от сухари за деца все още се продава на немския пазар.

В средата на 20 век, Георг Хипп решава да произвежда захранващи храни промишлено , следвайки Американския модел. През 1957/58 г. четири артикула били пуснати на пазара: два вида зеленчукови ястия и две менюта.

Много скоро (1959/60 г.) опаковките били сменени, от тенекиени кутии към много по-удобните и по-хигиенични и безопасни стъклени бурканчета.

Продуктовата гама на HiPP ставала все по-голяма и по-голяма, от сокове, до храни за подрастващи и месни заготовки, от десерти за деца до детски менюта и пълнозърнести плодови каши.

Лидер в биологичното земеделие

Отглеждането на плодове и зеленчуци върху естествени почви и без употребата на химикали….

През 1956 г. заедно с първото промишлено производство на детски храни, HiPP започва и отглеждането на плодове и зеленчуци върху естествени почви без употребата на химикали. Впечтлен от идеята на водещи швейцарци в тази област, основателят на биологичното земеделие д-р Ханс Мюлер си поставя една цел: да произвежда здравословна и вкусна детска храна от органични суровини.

Семейната ферма в Еренсберг близо до Пфафенхофен се превръща в органична ферма. Синът му Клаус и двамата му братя , Георг и Паулус се заемат с управлението през 1967г и стъпка по стъпка доразвиват идеята за биологично земеделие по-нататък.

Като лидер в биологичното земеделие, Клаус Хипп пътувал самостоятелно и посещавал фермер по фермер. Заел се с трудната задача да повиши осведомеността . Постепенно той успял да убеди фермерите в своята идея и да изгради мрежа от биологични земеделски предприемачи.

Д-р Ханс Мюлер

Духовният баща на органично-биологичното земеделие...

Д-р Ханс Мюлер е роден в кантона Берн през 1982 г. Той израснал сред 6 братя и сестри във ферма в долината Ементал. До 1930 г. Мюлер работил като учител. Опитът му с трудния живот на фермерските семейства и техните социални проблеми го накарал да реши да влезе в политиката .

В хода на своята политическа кариера, която включва 19 години в Народното събрание, д-р Ханс Мюлер се убедил,че основните проблеми на живота в селските райони не могат да се решат на политическо ниво, и че фермерите трябва да си помогнат сами.

Той се фокусирал главно върху малките стопанства и това как да се осигури тяхното съществуване. Д-р Мюлер видял възможност в селскитерайони сами да си помогнат, като се откажат от конвенционаналното земеделие, намалявайки разходите и поддържайки почвената флора и фауна, както и в производството на високо-качествена храна.

Заедно със своята жена, д-р Мари Мюлер и д-р Ханс Петер Руш бактериолог и изследовател на почвите, той развил метод на биологично отглеждане.

В тази група от трима учени, д-р Ханс Мюлер се заема със задачата да осъществява научни иновации , тествани от съпругата му и създадени на база бактериологичните проучвания на Руш в селскостопанската практика..

С техния нов метод те дадоха нов тласък на Швейцарското селскостопанство и не само на него. Подобно на био-динамичния метод, разработен също в Швейцария от Рудолф Щайнер, биологичното земеделие след това се разпространило и в други страни.

Философия относно качеството

"Повече от 50 години ние сме се посветили безрезервно на биологичното земеделие.

Естественото и здравословно развитие на Вашето дете е моя отговорност през целия ми живот.

"Аз лично гарантирам това."

Клаус Хипп лично гарантира за най-висококачествената, здравословна и вкусна храна, произведена в хармония с природата.

 

13
продукти

Hristina Cosmetics

Ние сме Българска компания, производител на натурална козметика, която съчетава скъпоценното знание от миналото и безспорните завоевания от настоящето. 

Плодове на успешна комбинация от билки, масла и етерични масла и с над 500 различни продукти, ние се стремим да спечелим доверието на нашите клиенти, да създадем един голям избор и да задоволим възможно най-много вкусове и бюджети.

 

СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО

Разполагаме със собствена производствената база в природно чист район, в сърцето на Рила.

Всяка рецептура, която създаваме включва прецизно подбрани активни съставки, които са доставени от световни фирми - доставчици на суровини за козметичната индустрия като пълноценно използваме и богатството на уникалната българска природа с нейните екологично чисти билки и ароматни масла.

Нашият капацитет за производство е неограничен и предлагаме натурална и ефективна козметика, създадена с уважение към природата и хората. 

 

9
продукти

IKAROV

Майстори в създаването на авторски блендове от чисти растителни и етерични масла. Експерти в моделирането на работещи козметични формули. Специалисти в грижата за красотата.

Основана през 1991 година, Икаров стартира като семейна компания с изследователска страст към натуралните природни съставки.

Фирмата поставя начало на дейността си с козметика за коса, a през 1992 година е първата, която предлага бадемово масло на българския пазар. Постепенно компанията разширява своята гама от масла за козметична употреба, като най-често влаганите активни съставки в продуктите са розово абсолю, розова вода и розово масло от българската Роза Дамасцена.

След продължителна експериментална дейност, през 1997 година компанията лансира иновативната козметична линия Ikarov Botanicals, състояща се от чисти растителни и етерични масла и билкови екстракти, подходяща за вегани и вегетарианци. През същата година Икаров е и първата козметична фирма, която прави ароматерапията достъпна за употреба в домашни условия. Вече пето поколение от маслата за масаж се използват от квалифицирани СПА центрове и професионални масажни салони в цялата страна. Продуктите на компанията се продават предимно чрез препоръка от уста на уста.

Ивайло Пенков, основател

Да превърнеш изследователската си страст в професия за мнозина е само мечта, докато за основателя на Икаров – инженер-технологът Ивайло Пенков, това е житейска реалност.

Преди три десетилетия Ивайло Пенков открива в себе си изследователска страст към чистите растителни масла и тяхното благотворното въздействие върху човешкото тяло. Като козметичен технолог любопитството му е привлечено от бадемовото масло – отлична основа за приготвяне на медицински кремове по това време. Воден от своя предприемачески талант, Ивайло внася ценното масло в България и започва да го доставя в аптеките в родния му град Пловдив. Новината бързо се разпространява и поръчките от големите фармацевтични търговци в София не закъсняват. Няколко месеца по-късно Ивайло снабдява и аптечни складове в цялата страна.

Един ден, докато управлява велосипеда си за доставки, Ивайло осъзнава, че е открил нова пазарна ниша в козметиката и връщане назад няма. Възпламенен от творческия си устрем, той отваря своя лаборатория, където непрестанно разработва и усъвършенства формулите на козметичните продукти, които скоро стават всепризнат символ за качество в цяла Централна и Източна Европа.

Славата на Ивайло Пенков като експерт в моделирането на работещи козметични формули не закъснява, а скоро индустрията започва да го разпознава като майстор в създаването на блендове от чисти растителни и етерични масла. Успехът на Икаров се корени в използването на натурални съставки, които отразяват личното убеждение на Ивайло, че „природата знае най-добре“.

Ивайло е и един от първите технолози, които произвеждат козметика на база 100% чисти растителни и етерични масла по своя собствена рецепта. До ден днешен всеки един продукт се тества най-напред в семейството – сред собствените деца, внуци и близкия приятелски кръг. Това е и гаранцията за качество на Икаров вече три десетилетия.

Продуктите на Икаров се произвеждат в малки партиди с чисти растителни съставки, като всички формулации се създават лично от Ивайло Пенков. Разбира се, този процес е доста по-дълъг от обичайното, но в Икаров предпочитаме търпението пред компромиса с качеството. Ето защо всяко едно изделие на марката се отличава със своя прецизен бленд от добре балансирани съставки, готови да посрещнат потребностите на всяка възраст и тип кожа.


 

В Икаров вярваме, че ежедневната грижа за кожата и косата разгръща неувяхваща вътрешна хармония и носи естествено усещане за вечна красота. Затова личните истории на нашите клиенти са онова, което вдъхновява безкомпромисния ни стремеж към съвършенство. Почти три десетилетия поддържаме отговорно отношение и почтеност към нашите клиенти и с гордост можем да заявим, че любовта към природата ще остане завинаги жива в семейството на Икаров.


 

Всички формули на Икаров се моделират лично от основателя на компанията – инженер-технологът Ивайло Пенков, който има дългогодишен опит в създаването на козметични продукти със собствено ноу-хау. Всеки нов продукт се изпробва най-напред в семейството, като това е нашата гаранция за качество. Вярваме, че ако продуктите ни са достатъчно добри за нас и нашите деца, то те биват приложими и за масова употреба. Компанията прилага и поддържа сертифицирана система за управление на качеството ISO 9001 от 2002 година. Продуктите от портфолиото на компанията отговарят на изискванията на Добра производствена практика (GMP).

През годините Икаров е многократно награждавана и високо оценявана за безспорния принос в развитието на натуралната грижа за кожата и косата. През 2000 година серията от арома масла за лице е отличена с наградата „Сребърен лъв“ от Сдружение „Произведено в България“. През 2012 година директоратът по икономика към Европейската Комисия избира Икаров за една от 37-те малки и средни фирми – международни шампиони за дейността си в природната козметика.

В работата си влагаме творчески подход и новаторско познание, което надграждаме с годините. В основната ни стратегия за развитие сме заложили следните цели:

 • Да бъдем полезни на нашите клиенти с подобрени формули на база чисти органични суровини с доказан произход

 • Да имплементираме нови и утвърдени методи за опаковане, щадящи околната среда

 • Да гарантираме справедливо възнаграждение и достойни условия на труд за нашите служители

 • Да утвърдим партньорските отношения с нашите контрагенти

Празнуваме приноса и заслугите на нашите служители, благодарение на които Икаров извървя този дълъг път през годините. Като работодател за нас е важно да изграждаме здрави и дълготрайни взаимоотношения. Ето защо и повечето ни специалисти имат над 10-годишен опит в компанията, а старшите ни експерти честват 20-годишен юбилей като служители на Икаров.

Оставаме неизменни на нашата мисия да предоставяме ефикасни блендове от природни съставки, извлечени от растения по щадяща качеството им технология. Без минерални масла и изкуствени примеси. Гордеем се с това, че вече три десетилетия предлагаме продукти, които съчетават в себе си благотворните ползи и лечебни свойства на чистите растителни и етерични масла. Знаем, че ежедневната грижа за кожата разгръща неувяхваща вътрешна хармония и естествено усещане за вечна красота. А ние вярваме в естествената красота!

 

3
продукти

INBIONTECH

ИНБИОТЕХ ООД е фармацевтична компания, която е основана през 1991 г. от професионалисти с дългогодишен опит в сферата на българската и международната фармацевтична наука и индустрия. Успехът и постиженията на компанията през годините е неразривно свързан с името на Проф. Ангел Кирков, д.м.н., оставил със своя дългогодишен практически и забележителен научен опит трайна следа в развитието на модерната фармацевтична промишленост в България. Той е един от създателите на съвременната българска фармацевтична индустрия, дългогодишен генерален директор на фармацевтичното обединение "Фармахим" и Професор във Фармацевтичния факултет на Медицинския университет в София.

Първи генерични лекарствени продукти
Успехите на ИНБИОТЕХ са свързани с разработването и внедряването на българския пазар на няколко първи генерични лекарствени продукти, като: ЕНПРИЛ® (Enalapril maleate), БИОПРАЗОЛ® (Omeprazole), БИОЛИН® (Nimesulide) и Цинаризин ИНБИОТЕХ (Cinnarizine).

Нашата мисия
Мисията ни е да произвеждаме и предоставяме висококачествени лекарствени продукти и хранителни добавки, които лекуват и подобряват здравето на хората и правят живота им по-дълъг, по-здравословен и по-пълноценен.

Стремим се да дадем своя принос в осигуряването на достъп до качествени генерични лекарствени продукти и традиционни и иновативни хранителни добавки на пациентите в множество страни. Целта ни е да задоволим нуждите на болниците и аптеките от висококачествени лекарствени продукти и хранителни добавки на достъпни цени, за да предоставим достъп на хората в България и други страни към традиционни и иновативни методи за лечение и превенция на социално-значими и други заболявания. Целта ни е да работим ефективно с медицинските специалисти, лекарите и фармацевтите, в ползва на пациентите, страдащи от различни заболявания, и в полза на хората, които прибягват до превенция на различни заболявания.

Поглед към бъдещето
Целта ни е насочена към налагането на българския и други пазари на нови генерични лекарствени продукти и хранителни добавки, както и към разширяване и увеличаване на пазарите, в които сме активни. Стремим се непрекъснато да увеличаваме и обновяваме портфолиото от лекарствени продукти и хранителни добавки на компанията.

1
продукти

InkMed

Фирмата “ИНКМЕД” ООД бе основана и регистрирана през 2018 г. с цел да създава и предоставя неконвенционални терапевтични решения.  Нашите медикаменти са натурални и нямат странични действия, като в тяхното разработване е вложен холистичен подход – както по отношение на заболяванията, така и спрямо пациентите.  Пряк резултат за нашите пациенти е подобреното качество на живот благодарение на подобрено физиологично равновесие.

 

Нашият научно - проучвателен екип наброява двама души.  Това са проф. д-р Иво Петров и д-р Камен Стойчев.  И двамата разполагат с дългогодишен научен и практически опит.  Това сътрудничество доведе до създаването на Amendcor®, един натурален и иновативен продукт с дългосрочна терапевтична перспектива, първият от поредица продукти насочени към лечението на някои от най-често срещаните „съвременни“ болести. Друг тип продукт насочен към лечението и профилактиката най-вече на респираторните вирусни инфекции е Corviral®.

 
1
продукти

INOVA

INOVA е основана през 1999 и е една от първите изцяло български компании, оперираща в областта на фармацевтицния бизнес.

Нашата мисия е да наложим нова култура в отношението към здравето.

Компанията е фокусирана в откриването и налагането на пазара на иновативни „бутикови“ препарати в специфични терапевтични области като акушерство и гинекология, ревматология, ортопедия, офталмология и физиотерапия.

Дейността на компанията може да се раздели на два клона:

- производство на хранителни добавки;

- внос и дистрибуция на медицински изделия.

INOVA е първата компания, въвела хиалуронова киселина, но такава, добита по биотехнологичен път за различни цели на медицината.

Компанията е пионер в утвърждаването на хранителните добавки като част от здравната култура на българина. INOVA е първата компания, въвела фитоестрогените на пазара.

 Понастоящем ИНОВА произвежда четири хранителни добавки, регистрирани като собствени търговски марки с доказано качество и ефективност.

4
продукти

International Health

International Health се стреми към върхови постижения във всички сегменти на дейност! Концепцията за качество е отразена в работата на International Health чрез внедряването на съвременни системи за управление на качеството.

Нашите продукти се произвеждат в Германия в съответствие с високи фармацевтични стандарти, във фабрика Alphacaps, член на Международната асоциация за изследвания на храненето, която е сертифицирана от TÜV, сертифицирана по IFS (Международен хранителен стандарт) и GMP (Добри производствени практики). Следователно, понятието за качество е отразено и в докладите за анализ на държавните органи за обществено здраве (биохимичен анализ), които одобряват и удостоверяват тяхното използване. Имаме и одобрения за търговия, издадени от компетентни органи. С подкрепата на германската фабрика, където произвеждаме нашите хранителни добавки, International Health, в сътрудничество със своите партньори, ще създаде в бъдеще продукти с по-високо качество за нашите клиенти и потребители. International Health постоянно ще развива и поддържа дългосрочни отношения с партньори и клиенти, предлагайки уникални продукти, които отговарят на здравните нужди на съвременните хора.

Постигането на целите на тази политика, отговаряйки на изискванията и нуждите на нашите клиенти и потребители на нашите продукти и услуги, е задължително за всички служители и е мярка за качеството и изпълнението на нашия бизнес.

0
продукти

Ipsen pharma

Какво правим Ipsen е глобална, средна биофармацевтична компания, фокусирана върху трансформиращите лекарства в онкологията, редките заболявания и невронауката. Ipsen Pharma е френска фармацевтична компания със седалище в Париж, Франция. Ипсен Фарма разработва и предлага на пазара лекарства, предназначени основно за онкологични, неврологични и други редки заболявания. Нашият ангажимент към онкологията Франчайзът за онкология на Ipsen е ключът към успеха на нашия бизнес. Нашата стратегия е да бъдем лидер в лечението на солидни и кръвни тумори при пациенти с високи неудовлетворени медицински нужди. Работата с и за пациентите ръководи нашата стратегия. Пациентите и техните семейства ни вдъхновяват и ни карат да се справим с някои от най-трудните за лечение ракови заболявания, където можем да окажем пряко въздействие върху тези, които се нуждаят най-много от лечение. Ето защо ние активно слушаме и се учим от техния опит, интегрирайки техните прозрения в нашите усилия, от ранни изследвания до разработка. Ние също така работим в тясно сътрудничество с групи пациенти, за да разберем факторите, които играят роля за подобряване на качеството на живот на пациента. Чрез това сътрудничество се стремим да създадем съвместно решения, които ефективно подкрепят пациентите. Като се фокусираме върху избрани видове рак и работим с партньори с единомислие, ние насърчаваме решения, напредваме в науката и предлагаме нови, иновативни лечения, като пациента е в центъра на всичко, което правим. Нашият ангажимент към невронауката Невронауката напредва с безпрецедентни темпове и ние се гордеем, че сме в челните редици на тази трансформация. Нашият фокус е върху това да дадем възможност на деца и възрастни, страдащи от инвалидизиращи и дегенеративни неврологични разстройства, да върнат контрола над живота си, а нашият дългосрочен ангажимент за напредък в неврологичните изследвания и изследванията на токсините се доказва от над 25 години клиничен опит. Невронауката е централна за вътрешните иновации и външното партньорство на Ipsen, неразделна част от цялостната стратегия на компанията и ключов двигател за дългосрочна стойност и растеж. Нашата стратегия за научноизследователска и развойна дейност В Ipsen нашите изследователски решения се ръководят от резултатите от пациентите. Подчертавайки културата на отворени иновации, ние фокусираме усилията си за научноизследователска и развойна дейност върху ускоряване на приоритетни вътрешни проекти, като същевременно активно набавяме външни активи. Нашата стратегия за научноизследователска и развойна дейност засилва фокуса ни върху трите ни основни области: онкология, редки заболявания и невронаука. Тъй като се насочваме към диференцирани лекарства в тези основни области, ние ще добавим новаторски нови лечения към нашето портфолио. Ние също така ще увеличим максимално стойността на нашите текущи активи на тръбопровода. Като глобална биофармацевтична компания с фокус върху иновациите и специализираните грижи, ние имаме амбицията да изградим стабилно, ценно и устойчиво портфолио от лекарства, за да отговорим на нуждите на пациентите и техните здравни екипи. Имаме фокусиран подход и даваме приоритет на най-доброто в класа си сътрудничество за нови, нововъзникващи продукти в онкологията, редките заболявания и невронауката – области, в които имаме доказан опит и глобални възможности, заедно със силна мрежа от партньори.

1
продукти

Jamieson

Jamieson Laboratories е създадена през 1922 г. от Клер Джеймисън в Канада. Компанията е един от най-старите и най-големи производители и дистрибутори на естествени витамини, минерали и хранителни добавки. Лидер, спечелил позициите си с постоянното предоставяне на нови продукти от най-високо качество и чистота.

 

Jamieson разпространява продуктите си в над 50 страни по света.

В продължение на 90 г. компанията успява да наложи името Jamieson на пазара и се превръща в признат канадски производител. Търговската марка Jamieson се асоциира с най-добрите продукти на пазара – само в Канада се предлагат над 220 вида качествени витамини, минерали и растителни съставки, плюс повече от 50 уникални патентовани формули, които стимулират жизнеността и здравето на хора от всички възрасти.

 

Качество без конкуренция 360 Pure

Продуктовата листа включва висококачествени витамини с доказан ефект и без аналог, съдържащи клинично доказани антиоксиданти, които ни помагат да се чувстваме по-жизнени и енергични. Признат като лидер в отрасъла, Jamieson Laboratories успява да изгради доверие в клиента към продуктите, тяхното качество и чистота. В центъра на това доверие са високо технологичните фармацевтични производствени лаборатории на Jamieson в Уиндзор, Онтарио и разработването и производството на продукти посредством изключителния протокол за качество 360 Pure. Тази инициатива обединява минимум 360 научни процедури за контрол на качеството, калибрирани биологични изследвания и клинични процедури, които са част от стандарта за одобрение от GMP (Добра производствена практика) на канадския здравен департамент. Jamieson е сертифицирана по GMP фармацевтична компания и редовно се проверява от Здравния департамент на Канада.

 

Пионер на пазара за естествени продукти.

През цялата си история, Jamieson е бил пионер на пазара за естествени  продукти за здравето, като предоставя на потребителите нови продукти като първите мега силни нива витамини, първият одобрен от Германския институт за стандартизация (DIN) фитотерапевтичен продукт и първият клинично доказан OTC (лекарства без рецепта)  хранителен антиоксидант за намаляване на холестерола.

 

Jamieson Laboratories днес

От изпълнителните си офиси в Торонто, Jamieson Laboratories докосва живота на потребителите по цял свят. Към момента предлагаме нашите продукти в повече от 50 страни из всички главни географски райони, включително Северна Америка, Централна Америка и Южна Америка, Азия, Европа, Русия, Близкия изток и Африка. Със своята сила на знанията и международния си опит в служба на местните потребители, Jamieson е една наистина многонационална компания.

 
 
3
продукти

Jankar

Джанкар ЕООД създава висококачествени козметични продукти, които ототговарят на най – високите потребителски изисквания и задоволяват и най – претенциозните клиенти.

Джанкар ЕООД произвежда и предлага :
Натурална хума.

Козметичен вазелин.
Лакочистители – различни видове.
Студена кола маска.
Топла кола маска – Шерин.
Течна кола маска – Сара.

За времето на своето съществуване Джанкар ЕООД се е наложила и утвърдила, като една от най – добрите в своя бранш, търсена и предпочитана, заради високото качество на произвежданите и предлагани продукти. 

2
продукти

Kendy Pharma

Kendy Pharma е водеща компания с дългогодишен опит в развитието, производството и реализацията на хранителни добавки.  Създадена през  1992 г.,  компанията  разполага с най-съвременна и модерна техника. Kendy Pharma инвестира в целия цикъл за създаването на продукти – от задълбочените научни изследвания , през практическите разработки, до реализацията им – при постоянен и стриктен контрол на качеството.

Ефикасността и оптималното  действие на продуктите се дължи на избора на активни съставки с най-високо качество и правилното им балансиране. Доставчиците са утвърдени световни компании, сред които:  DSM – водеща швейцарска компания за витаминни премикси, Naturex – експерт в натуралните екстракти, Beneo – производител на натурални фибри.

7
продукти

Klosterfrau

Продуктите на Klosterfrau представляват силата и ефективността на лечебните растения. Компанията Klosterfrau все още се е ангажирала с тази традиция, както и с най-високите изисквания към качеството на стандартите, изследванията, продуктите и ефективността. Понастоящем около 1000 служители работят в Klosterfrau, а втори завод е открит в Берлин през 1971 г. Заедно бихме искали да продължим ангажимента и духа на монахинята Мария Клементина Мартин за благосъстоянието на хората. Всеки ден.

Всеки, който иска да облекчи или излекува болестите, трябва да създаде най-добрите условия за това. В Klosterfrau, от една страна, това са суровините, някои от които се произвеждат изключително от наше име или чийто произход е напълно документиран. Нашите продукти отговарят на най-високите стандарти за качество и производство. Защото само това е за най-доброто от клиента и клиентът се доверява на Klosterfrau.

В допълнение към суровините, научните изследвания са направили името Klosterfrau това, което е днес. Връзката на съвременната наука с традиционните познания за билколечебните сили не е противоречие за нас, а се допълва взаимно. Защото знанието никога не спира. Ето защо искаме да създадем всички предпоставки за съчетаване на традицията с иновациите по най-добрия възможен начин.

 

 

0
продукти

Kokona Cosmetics

 КОКОНА е създадена през 1999 година в България, гр. Смолян – красив град в Родопа планина. От 2001 година изградихме собствена малка козметична фабрика на 8 километра от град Пловдив. КОКОНА има изградена система за качество и спазва изискванията на добрата производствена практика. Всички продукти са защитени с търговски марки, притежават козметични досиета и необходимите декларации за безопасност на козметичния продукт.

     Заложили сме на продажби основно в аптечната и козметична мрежа – където доверието на клиента е най-голямо. Тук е мястото да благодаря на нашите дистрибутори за старанието им при реализацията на нашите продукти. На всички фармацевти в аптечния бранш и дилърите в козметиката – за компетентността при предлагането на продуктите на КОКОНА.

     Природата е най-голямото богатство от суровини за здраве и красота, а науката е тази, която ни позволява да създадем богати формулации с неповторими аромати, „говорещ“ дизайн, екологични опаковки, и най-важното с ефект и въздействие, което очаквате. Разковничето на успешните ни продажби е поддържането на качеството на продуктите, както и непрекъснати иновации - провокирани от нуждите на пазара, обратна информация от клиентите и регулярно посещение на световни изложения и търговски мисии. Тези неща правят продуктите ни успешни и атрактивно предлагани на българския и международния пазар.

     Готови сме, гледайки бъдещето, да Ви предложим букет от изненади – иновативни продукти – едно вдъхновение от цветя, плодове, билки и специалитети – единствено в стремеж към съвършенство.

Подарете си красота – паролата е КОКОНА!

3
продукти

KRKA

Krka е една от водещите генерични фармацевтични компании на световния пазар.
Нашите лекарства се използват всеки ден от над 45 милиона пациенти, на повече от 70 пазара.
Krka има повече от 12 000 служители.

3
продукти

KWIZDA PHARMA

Kwizda Pharma е част от Kwizda Group и е активна в целия свят. Ние се фокусираме върху разработването, производството и популяризирането на иновативни продукти без рецепта, както и лекарства, изискващи рецепта.

Kwizda Pharma е ориентирана към бъдещето компания и се ангажира да подкрепя цялостно терапевтичните тенденции днес чрез нашата широка продуктова линия. Един аспект на това е предоставянето на широка гама от продукти, включително маркови продукти и фармацевтични лекарства за терапевтично лечение, подобряване на здравето и предотвратяване на заболявания, включително лечение на кашлица и настинка, здраве на пикочния мехур и болка, както и справяне с хипертония, диабет, остеопороза и гинекологични състояния.

Kwizda е семейна компания със седалище в Австрия. Групата компании Kwizda обхваща индустрията на здравеопазването, растителната защита и хидроизолационните системи. Отделът за поддържане на здравето е най-големият от тях и представлява фармацевтични продукти, фармацевтична дистрибуция, фармацевтични услуги на едро и аптеки.

Kwizda е вашият австрийски здравен партньор!

7
продукти

La Roche-Posay

В сърцето на средновековно френско градче, извира термална вода с уникален състав и лечебни свойства за кожата.

Легендата за изворите

Легендите разказват, че Бертран Дю Геклен (Bertrand Du Guesclin), военачалник и пълководец по време на царуването на Шарл Vти (Charles V), е първият, който открива термалните извори на La Roche-Posay. На връщане от Испания в края на 14ти век, той се спира при изворите, за да утоли жаждата си. Неговият кон, страдащ от екзема, внезапно скача и се потапя във водите, след което проблемът му е излекуван.

Това поставя началото на забележителната история за уникалната вода, различна от другите…

Признати терапевтични свойства на водата. Термален център La Roche-Posay.

> През 1617 г. репутацията за лечебните свойства на водата La Roche-Posay се разпространява и Пиер Милон (Pierre Milon), лекарят на Хенри IV и Луи XIII, пристига в градчето за провеждане на първите анализи на състава на водата.

В началото на 19ти век е построена първата хидротерапевтична болница. Тя е собственост на Наполеон (по това време Генерал Бонапарт) и е специално създадена за третиране на дерматозите на неговите войници.

> През 1897 г. курортът е официално признат от Френската медицинска академия.

> През 1905 г. отваря врати първият Термален център.

> През 1913 г. Френската Медицинска Академия официално обявява La Roche-Posay за хидротермален курорт.

> През 1928 г. е създаден първият продукт за дерматологична употреба, съдържащ термална вода.

La Roche-Posay днес
> Днес, термалният курорт La Roche-Posay приема над 8 000 пациента / годишно и Хидротерапевтичният център в La Roche-Posay е водещ дерматологичен термален център в Европа, с над 400 000 лекувани пациента от създаването му до сега.

> Във Франция, над половината от всички дерматологични терапии се провеждат в La Roche-Posay.

 

9
продукти

Laboratoire Innotech International

Лаборатоар Инотек Интернасионал – Един нов поглед към здравето!

 

“Амбициозни и скромни, ние работим с търпение, решителност и разум към непрекъснато подобряване лечението на ежедневните заболявания в световен мащаб. Ние разчитаме най-вече на нашата енергия, на нашата индивидуална и колективна ангажираност, на базата на интеграцията на много дисциплини и култури, в дух на доверие и взаимна подкрепа.

Арно Гобе – президент на ИНОТЕРА ГРУП

 

Ние сме фамилна компания със 100 годишна история, факт с който малко компании могат да се гордеят. Днес ИНОТЕРА ГРУП се управлява от г-н Арно Гобе, внук на Рене Шантеро, основател на компанията.

ИНОТЕРА ГРУП е представена в над 100 държави по света в две основни индустриални направления: производство на лекарства и медицински текстил, които хармонично се допълват и допринасят за постигането на една и съща цел - повишаване на жизнения стандарт на пациентите ни. Нашата история и фармацевтична култура ни позволяват да прилагаме научни познания и взискателност относно фармацевтичния сектор, което е голямо предимство пред конкурентите ни.

Иновациите са в основата на нашата компания. Ангажирани сме с постоянни нововъведения, както и в търсене на нови фармацевтични форми.

През месец Май 2004г., Лаборатоар Инотек Интернасионал, част от ИНОТЕРА ГРУП, стъпи на Българския фармацевтичен пазар и преодоля много трудности, докато се превърне в един от лидерите в патологиите, в които сме представени.

Търговското представителство е специализирано в областта на женското здраве, в лечението на венозни заболявания, венозна компресия и ежедневната патология.

3
продукти

Laboratoires Ineldea

Laboratoires Ineldea произвежда естествени здравни продукти. Компанията предлага хранителни добавки, капсули, спрейове, сиропи, естествени етерични масла, оцветители за коса, гелове, кремове, масажни масла и други свързани с тях продукти. Научно вдъхновен от природата Нашите лаборатории са специализирани в формулирането, производството и разпространението на иновативни природни продукти: хранителни добавки, диетични продукти, органични и екологични продукти, козметични и хигиенни продукти, но също така и продукти за грижа за професионална употреба.

5
продукти

Laboratoires Thea

През 1994 г. във френския град Клермон-Феран, Анри Шибре основава Laboratoires Théa – фармацевтична компания за разработване и производство на иновативни офталмологични продукти за офталмолозите и техните пациенти. Историята на Théa е тясно свързана със семейство Шибре от 1883 г. и представлява продължение на създадената през 1978 г. компания Transphyto.

За по-малко от 10 години Théa успява да се превърне в най-голямата независима офталмологична фармацевтична компания във Франция и останалата част от Европа.

Продуктите на Théa се предлагат в 60 страни, главно в Европа, чрез 11-те дъщерни фирми в Африка, Латинска Америка, както и страни от Далечния изток като Япония и Корея.

Изследването и разработването на нови продукти е от съществено значение за Théa и за тази цел компанията отделя повече от 10% от приходите си.

 

 

ПОЛ ШИБРЕ (1844-1911)

 

Връзката на семейство Шибре с офталмологията започва с военния лекар Пол Шибре. Докато служи в Алжир, той култивира научен интерес към трахомата – очно заболяване, заниманията с което ще го увличат през целия му по-нататъшен живот. По време на една военна кампания през август 1871 г. той е засегнат от хориоретинит, който го оставя почти сляп.

През 1875 г., след проблеми със здравето си, отваря очна клиника в Клермон-Феран, където освен с ежедневната практика се занимава и с очна хирургия и изследвания.

СЪЗДАВАНЕ НА ФРЕНСКОТО ОФТАЛМОЛОГИЧНО ДРУЖЕСТВО (SFO)

През последните десетилетия на 19-ти век напредъкът в областта на науката заема важно място в Европа и се появява гъста мрежа от конференции, научни организации и академии, което е свързано с увеличаване на броя на специалистите. Пол Шибре е един от тези, които посещават конференции и академии по цяла Европа. През 1879 г. лекарите Шибре и Мартин безуспешно се опитват да създадат научно общество. Чрез тези контакти и усилия на 29-ти януари 1883 в Париж е създадено Френското офталмологично дружество (SFO). Пол Шибре е първият президент на SFO.

НАУЧНА ДЕЙНОСТ

Научната работа на Пол Шибре е значима и включва различни области на офталмологията. Едно от неговите изобретения е хроматофотометър (уред за измерване на интензитета на цвета на даден материал), който работи с поляризирана светлина и произвежда 2700 нюансa, позволяващи на лекаря да направи надеждна диагностика на далтонизмa. Освен това се опитва да популяризира използването на нов диагностичен метод за откриване на късогледството – скиаскопията.

Въпросът за асептиката и рискът от замърсяване занимават Пол Шибре до края на живота му. На годишната конференция на SFO през 1891 г. той представя проучване на бактериалните инфекции на конюнктивата, а през 1896 г. – за трахоматозния конюнктивит (специфична очна инфекция, дължаща се на бактерията Chlamydia trachomatis). Препоръчва строги профилактични и хигиенни мерки преди и след хирургичните операции, за да се намали рискът от ендофталмит.

Въпреки, че живее в Клермон-Феран, Пол Шибре пътува из цяла Европа, където получава признанието на своите колеги.

 

Анри Шибре (1876-1943)

 

Под влияние на чичо си Пол фармацевтът Анри Шибре отваря домашна аптека в Клермон-Феран, в която започва да произвежда офталмологични лекарствени форми. Предпочитанията му са към очните мехлеми, тъй като при водните разтвори съществуват значителни проблеми с трайността и стерилността им. През 1902 г. Анри основава Laboratoires Chibret. Икономическото развитие на френските и европейските пазари е по-скоро умерено поради факта, че на разположение са много малко материали за офталмологично приложение. Едва след края на Втората световна война развитието на фармацевтичната индустрия се отразява и върху офталмологията.

 

Жан Шибре (1915-1989)

 

Завършил фармация в Клермон-Феран и Тулуза, след края на Втората световна война, Жан Шибре дава на Laboratoires Chibret напълно нова национална и международна насока. Скоро той я превръща във водеща фармацевтична компания в Европа, Африка и Близкия изток.

През 1946 г. Жан Шибре посещава компанията MERCK в Съединените щати, с която развива близки отношения. Получава лиценз за производството на капки за очи, стрептомицин и някои кортикостероиди. С новите офталмологични продукти Laboratoires Chibret предизвиква революция в лечението на очните инфекции.

Laboratoires Chibret създава нови за времето си условия, въвеждайки консерванти в своите продукти, за да останат стерилни, както и указание за срока на годност – нещо, което веднага се възприема от здравните органи.

През 1969 г. Жан Шибре взима решение да се присъедини към американската компания Merck Group (MSD). В скоро време новата компания Chibret MSD се превръща в световен лидер в производството на иновативни продукти като Timoptol (антиглаукомни капки тимолол).

 

Жак Шибре (1941-1989)

 

Biophysic Medical е основана през 1974 г. от Жак Шибре и пуска на пазара устройство за автоматизирана електрофизиология (Pantops). Проектирането и внедряването на устройството се извършват в сътрудничество с отделението по офталмология на Университетската болница в Клермон-Феран.

Под ръководството на Жак Biophysic Medical се превръща в световен лидер в ултразвуковата диагностика и втората компания в областта на използването на лазер в офталмологията.

За да се превърне в основен играч на пазара в САЩ, който по това време представлява 70% от световния пазар, Biophysic Medical се присъединява към френската група Synthelabo Biomedical, през главния акционер l'Oréal.

 

Анри Шибре (1940)

 

След като завършва фармация в Клермон-Феран и след една година, прекарана в Северна Америка, Анри Шибре поема ръководството над всички експортни дейности на компанията Laboratoires Chibret.

След сливането на компанията Laboratoires Chibret с групата Merck през 1969 г., Анри Шибре работи дълги години в Merck в Белгия.

През 1978 г. той основава своя собствена компания, Laboratoires Transphyto. Тя започва дейността си със създаването на нови молекули за лекарства за очи. С политиката на концесия на производството и предлагането на пазара на патентовани молекули на френски и чуждестранни фирми, Transphyto се превръща в най-успешната новоучредена компания във Франция.

Основни партньори на Transphyto са Allergan, Ciba - Vision, MSD и др. Тази стратегия е много продуктивна, но не позволява на Transphyto да бъде призната от офталмолозите по света. През 1994 г. е създадена компанията Théa Laboratories, която има за цел внедряването на новите продукти на Transphyto, първоначално във Франция, а по-късно и в цяла Европа.

Анри Шибре продължава семейната традиция и разработва иновативни опаковки за своите продукти. През 1996 г. той създава първия флакон без консерванти (ABAK SYSTEM), който запазва съдържанието стерилно в продължение на два месеца след отварянето, благодарение на внедрен мембранен филтър. При това се избягват нежеланите странични ефекти на консервантите. По ирония на съдбата, Анри отхвърля консервантите, които баща му въвежда преди около 50 години! Системата ABAK е много успешна, като продажбите достигат над 10 милиона флакона годишно.

 

Жан-Фредерик Шибре (1975)

През 2008 г. Жан-Фредерик Шибре заема поста президент на компанията Laboratoires Théa, поемайки по този начин по стъпките на семейството си, а Анри Шибре остава отговорен за научната и финансовата стратегия на групата.

След като завършва образованието си и изкарва двугодишен стаж в испанското дъщерно дружество Théa, Жан-Фредерик се захваща с управлението на международната политика на групата, като създава нови дъщерни дружества в Германия, Великобритания, Ирландия, Полша и Гърция, а също така създава и изключителна дистрибуторска мрежа за продажби както в Субсахарска Африка, така и в Северна Африка.

През 2009 г. Жан-Фредерик успешно осъществява придобиването на продуктовото портфолио на Novartis, като по този начин Théa се установява в още няколко държави, включително Русия. Чрез по-нататъшни придобивания, в рамките на две години Théa получава достъп до пазарите в Швеция, Норвегия, Финландия, Дания, Австрия и Турция.

Théa успешно съчетава географското си развитие със значително увеличение на своята продуктова гама. Целта на Жан-Фредерик е Théa да предложи пълна гама от продукти за офталмолозите, в области като диагностиката, хирургическите интервенции и лечебните процедури.

5
продукти

Lactoflor

БАКТЕРИИТЕ, БЕЗ КОИТО НЕ МОЖЕМ

Ние всички заслужаваме да бъдем здрави и да се чувстваме добре. А за да се чувстваме добре, трябва да се грижим за нашето тяло и организъм. Водени от това, преди повече от 25 години създадохме Lactoflor - първият български пробиотик на основата на млечно-киселата бактерия Lactobacillus bulgaricus. Открита от учените едва през 1905г. и наречена така, заради естественото й разпространение по нашите земи, тази бактерия се счита за естествен източник на здраве и дълголетие от природата на България.

Мисията на Лактофлор е да върне баланса на храносмилателната система, да подсили имунитета, да регулира метаболизма и най-вече - да събуди вътрешната ни сила, защото доброто здраве започва отвътре. Радвайте се на живот, изпълнен с разнообразно хранене и активност. Ние вярваме, че всеки има правото да изживее своя живот по начина, по който той желае.

logo

Какво са пробиотиците?

probiotik

С ДВЕ ДУМИ – ДОБРИТЕ БАКТЕРИИ.

Коренът на думата пробиотик идва от гръцките думи „pro-за“ и „bios- живот“, с други думи „за живота“. Според Организацията за прехрана и земеделие на ООН /FAO, 2001/ пробиотиците са „живи микроорганизми, които приети в достатъчно количество влияят здравословно на човешкия организъм.“

С МАЛКО ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ДУМИ

С малко повече от две думи – микроскопични живи организми, които спомагат за балансиране на чревната микрофлора. Или просто добавката, необходима за запазването на превеса на добрите над лошите бактерии. Когато добрите бактерии „властват“ над лошите, имаме възможността да се прочистим от токсините, да засилим имунната си система и дори да имаме свежа, красива и сияйна кожа. Съвсем сериозно.

До 70% от населението на света днес се нуждае от корекция на микрофлората на чревния тракт.
stomach

ЗАЩО ДА ПРИЕМАМ ПРОБИОТИЦИ?

Храносмилателната ни система е дом на повече от 500 различни вида бактерии, които са част от нормалната чревна микрофлора. Те принадлежат към три основни групи микроогранизми: патогенни (които причиняват вреда), условно-патогенни (които при нормални условия не са в състояние да предизвикат заболяване, но при нарушени защитни сили се превръщат в болестотворни) и полезни (влияещи благоприятно върху организма). От съотношението им се обуславя нормалното функциониране на хранителния тракт и имунната система, а оттук и здравето на човек.

Освен многобройна, чревната флора е изключително податлива на външни влияния. Влошаването на екологичната обстановка и измененията настъпващи в устойчивостта на организма ни вследствие на стрес, неправилно хранене, приемане на антибиотици и имунодепресанти, недоспиване, бактериални инфекции буквално убиват добрите бактерии в организма. Нека не се лъжем – пробиотиците не могат да заменят изцяло чревната флора. Но могат да помогнат за развитието на добри бактерии, които да поддържат баланса ѝ. И да ПОМОГНАТ на човек да се чувства по-здрав, по-красив и щастлив.

2
продукти

Lansinoh

Станахме световен лидер в кърменето с научноизследователска и развойна дейност от световна класа, обслужвайки майките в над 60 страни по света. От нашия препоръчан # 1 ланолинов крем за зърна, до пускането на първата свързана с Bluetooth помпа за кърма, до болничните продукти, които поддържат първите няколко дни о
И все пак в основата на всичко, което правим, е неумолимата страст да дадем на майките и бебетата най-добрия старт в новия си живот. Чрез изпитанията и радостите ще бъдем там ... с продукти, решения, образование и подкрепа, за да помогнем на семействата да се възползват максимално от това мимолетно време.
т живота, Lansinoh е на върха на иновациите.
 
2
продукти

Linea Trading

Нашите ценности

Ние обичаме живота. Вярваме, че той е най-висшата ценност за човечеството. Нашата работа е нашия принос към подобряването на човешкия живот и здраве.

Ние обичаме професионализма. Убедени сме, че когато професионализмът на нашите лекари, стоматолози и фармацевти се съчетае с най-успешните научни открития и практически разработки, се постигат резултати, които „стърчат“ много над средния стандарт за медицинска услуга. Работим за този резултат.

Ние обичаме партньорството. „Заедно“ е думата, която ни помага в трудностите. Ценим високо личните качества и предпочитания на всеки наш партньор и колега. Толерираме индивидуалността, защото тя е в основата на успеха.

Ние обичаме науката. Светът не просто се развива, той се надбягва с времето. Научните постижения са част от ежедневната практика на успешните специалисти. Ние имаме честта да осигуряваме макар и частица от световните научни открития в областта на медицината и стоматологията в полза на българските лекари и пациенти.

Ние обичаме качеството. Вярваме, че българските пациенти имат правото да получават продукти с перфектно качество, доставени от уважавани сред медицинските среди производители. Ние правим това. Работим с най-добрите производители – световно признати имена. Нищо по-малко от това не ни устройва.

Ние обичаме почтеността. Нито едно състезание не си струва, ако се нарушават правилата на почтената игра. Спазването на етичните норми в работата ни с медицинските и фармацевтичните специалисти е абсолютен закон за нас.

Социална отговорност

В Линеа Трейдинг ЕООД вярваме, че не природата има нужда от нас, а ние имаме нужда от нея. Всички наши практики и ежедневни операции са водени от желанието ни да опазим заобикалящата ни среда. Оптимизацията на доставки и маршрути, многократната употреба на опаковки и транспортни боксове, рециклираната хартия и разделното събиране на отпадъци са част от нашия принос за намаляване на вредните емисии и опазването на околната среда.

Освен опазването на природата, за нас е изключително важно и опазването на човешкото здраве. Всички продукти, които предлагаме, са преминали необходимите клинични изпитания и са сертифицирани по Европейските Стандарти за качество. Преди пускането на всеки продукт на пазара, ние сме проверили и сме се убедили в качеството му, както и в добрата производствена практика на нашите доставчици и партньори. Ние Ви гарантираме, че, при спазване на предписанията за употреба, продуктите, които Ви предоставяме, са абсолютно безвредни за Вас. Смело заставаме зад всяко обещание, което даваме за нашите продукти, а резултатът е хилядите доволни клиенти, които продължават да ни се доверяват всеки ден.

В нашата компания хуманното отношение към човека и моралната ни отговорност, като част от общото здравеопазване, са по-важни от бизнес резултатите. Ние гарантираме на нашите клиенти, че по никакъв начин не стимулираме препоръчването и предписването на нашите продукти от страна на специалистите с цел печалба, за сметка на тяхното здраве.

Ние Ви даваме думата си, че всяка препоръка към Вас е резултат на истинско убеждение в качествата на продуктите и потвърдените резултати. Обещаваме, че Вашето здраве винаги ще бъде първи приоритет за нас и ние никога няма да го пренебрегнем за сметка на печалбата си.

История

1991-1994

 • Линеа Трейдинг ЕООД стартира своята дейност в областта на продукти за здравето и медицински изделия под името Сампо Принципал;
 • Сключен е първият договор за официална дистрибуция в страната с фирма Sodalco, Италия;
 • Създадена е собствена марка физиологичен разтвор за назална хигиена Naso Libero;
 • Подписват се първите договори с трите най-големи фирми за фармацевтична дистрибуция в България;

1995-2000

 • Линеа Трейдинг ЕООД става официален представител на Curatex- Pelz group, Германия, за България;

2000-2006

 • Линеа Трейдинг ЕООД разширява индиректната си дистрибуция в страната;
 • Бизнесът на Линеа Трейдинг ЕООД се разделя на две основни групи: Стоматология и Фармацевтичен пазар;

2007

 • Линеа Трейдинг ЕООД развива собствен канал на дистрибуция;

2009

 • Линеа Трейдинг ЕООД поема официалното представителство и дистрибуция за България на стоматологична компания Cumdente, Германия;

2010

 • Линеа Трейдинг ЕООД позиционира медицинска серия за орална хигиена Apa Care в цялата фармацевтична мрежа в страната;

2011-2012

 • Линеа Трейдинг ЕООД става официален дистрибутор на Dia Clin, продуктова линия на фирма BioClin, Холандия, за България;

2014

 • Линеа Трейдинг ЕООД става официален дистрибутор на Multi-Mam, продуктова линия на фирма BioClin, Холандия, за България;

2015

 • Линеа Трейдинг ЕООД става официален предствител и дистрибутор на PACT® 300 за България;
 • Линеа Трейдинг ЕООД става член на Асоциацията на Денталните Дилъри в България;

2016

 • Линеа Трейдинг ЕООД разширява продуктовата линия Naso Libero с два нови, собствени продукта – Naso Libero назален спрей, натурална морска вода и Naso Libero Хипертоничен назал спрей с Алое вера и Лайка;
 • Линеа Трейдинг ЕООД става член на Германо-Българската Търговска Камара;
 • Линеа Трейдинг ЕООД става официален представител и дистрибутор за България на T-scan, продукт на Tekscan, САЩ;
 • Линея Трейдинг ЕООД поема официалната дистрибуция на PACT®300 за Македония, Сърбия и Румъния;
 • Линея Трейдинг ЕООД поема официалната дистрибуция на T-scan, продукт на Tekscan, САЩ, за Хърватска, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна Гора, и Албания;
 • Линея Трейдинг ЕООД поема официалната дистрибуция на PACT® MED за България, Македония, Сърбия и Румъния.

2017

 • Линеа Трейдинг ЕООД става официален представител и дистрибутор за България на сериа за орална хигиена TePe, Швеция;
 • Линея Трейдинг ЕООД поема официалната дистрибуция на костни алографти Allodyn, продук на OST Developpement, Франция;
 • Линеа Трейдинг ЕООД променя обема на продукт Naso Libero назален спрей, натурална морска вода към нова, по-удобна и достъпна разфасовка от 100мл.
4
продукти

Lo.Li. Pharma

Lo.Li. Pharma International е клон на Lo.Li. Pharma Srl, нарастваща фармацевтична компания, базирана в Рим, посветена на изследванията, разработването и разпространението на медицински изделия и функционални хранителни добавки.

Lo.Li. Pharma International присъства на италианския фармацевтичен пазар в продължение на 15 години, разработва и предлага на пазара успешни и революционни продукти, които променят отношението на специалистите лекари към няколко различни заболявания.
Ключовият фактор за успеха на компанията е непрекъснатите усилия за разработване на нови продукти, като същевременно отговарят на нуждите на пациентите и на нови лечения и инструменти за профилактика за медицинския клас.

Ние вярваме в способността да защитим човешкото здраве чрез функционални добавки. За много заболявания настоящите терапии са установени като остарели или небалансирани риск / полза. Ето защо целта на Lo.Li.Pharma е да разработи иновативни и безопасни продукти, които могат да засилят клиничната практика и да помогнат на хората да живеят по-добре. Понастоящем нашето портфолио включва повече от 20 хранителни добавки и няколко медицински изделия, под формата на гел, яйцеклетки или разтвор.

Всички продукти са подкрепени от клинични проучвания и за повечето от тях имаме интелектуална собственост.

1
продукти

LR-Health & Beauty Systems


ПОВЕЧЕ ОТ 35 ГОДИНИ LR вярва, че ИМА ОЩЕ! Заедно със здравето и красотата това означава за нас: повече свобода, повече общност, повече семейство, повече възможности... Нашите иновативни, високоефективни продукти за здраве и красота „Произведени в Германия“ укрепват здравето на нашите клиенти и подобряват тяхното благо- същество. Произведени са според най-новите научни открития и от най-добрите естествени съставки.
С нашите продукти можете не само да оптимизирате вашето благополучие, но и да изградите успешно бъдеще като търговски партньор на LR. Като едно от водещите предприятия за директни продажби в Европа, ние от LR сме вашият силен партньор. Ние ви подкрепяме да стартирате своя бизнес и да напишете своя собствена история на успеха. С наша помощ можете да постигнете финансова стабилност, да създадете нови свободи за себе си и да сбъднете мечтите си – днес и утре.
 

167
продукти

L’Oréal Paris

От 1971 г. пет прости думи се превърнаха в световно известен слоган за овластяване. Но това не е единственият символ на овластяване, който марката поддържа. L’Oréal Paris оспорва стереотипите с модерна визия за женствеността, като поставя посланици от всякакъв произход, култури и възрасти по образа на световното разнообразие. Изключителни както в кариерата, така и в активността си, говорителите на L’Oréal Paris отразяват силните и феминистки ценности на марката.

15
продукти

Magnalabs

Магналабс е компания, регистрирана в Агенцията за безопасност на храните и лекарствата на САЩ, която има международно присъствие. Компанията стартира своето развитие с продуктово портфолио от OTC продукти и хранителни добавки под собствена марка. Магналабс навлезе на българския пазар през 2014 година, предлагайки голяма част от това портфолио, като то непрекъснато се обновява. 

 

През 2016 г. започна стратегическото партньорство на Магналабс с Мерус Лабс. В резултат на това Магналабс представлява и дистрибутира нитропрепаратите Кардикет, Изокет и Перлинганид, както и  Синтром на българския пазар. Мерус Лабс е компания, специализирана в придобиването на вече наложени продукти и/или продуктови групи.

44
продукти

MAGNUM

MAGNUM – Качество и стил

Преди повече от 10 години си поставихме целта да създадем марката МАГНУМ, която да помогне на хората да поддържат своята красота, хигиена и самочувствие. Искахме продуктите да бъдат ефективни, удобни и лесни за употреба в забързания съвременен живот. Почерпихме идеи от разработките на инженери с дългогодишен опит в производството на инструменти за персонална грижа и се посъветвахме с иновативни дизайнери. Резултатът е съчетание на най-добрите традиционни техники на европейските майстори за обработка на метал, дърво и стъкло, с най-новите технологии. А продуктите ни, изработени от текстил и полимери, са красиви и невероятно разнообразни.

С петте продуктови серии - MAGNUM Professional, MAGNUM Feel the Style, MAGNUM Natural, MAGNUM Hair Style  и МАГНУМ bebe се стремим да предложим най-интересните и практични решения в грижата за красотата, кожата, ноктите и косата.

Всеки продукт с марката MAGNUM преминава през задължителен многостепенен контрол за перфектно качество. Ето защо ние поемаме 100% гаранция за материала и изработката на продуктите MAGNUM.

7
продукти

Maternea

Бременна си! Ще ставаш мама! Страхотно!
Това са най-щастливите и най-женствените мигове
в твоя живот – наслади им се изцяло!

Очакват те месеци на много трепети и големи промени. Важно е да знаеш какво се случва с твоето тяло и да му помогнеш да премине по-леко през екстремните етапи, които му предстоят. Добрата подготовка, грижа и подхранване на кожата през всички месеци на бременността и веднага след раждането ще ти помогнат максимално да запазиш нейния добър тонус и стегнатост. Връщането във формата от преди бременността и заличаване до максимум следите, които понякога майчинството оставя, е задача, която изисква постоянство и търпение.

Защо трябва да се използва
специализирана козметика за бременни?

По време на бременност и кърмене трябва да се използват козметични продукти, които са разработени специално за този уникален период от живота на жената. Стандартната козметика съдържа много химия, която прониква през кожата и в тялото се натрупват токсини. Кожата е бариера за много субстанции, но някои съставки, използвани от съвременната козметика се абсорбират в кръвния поток на майката в малки количества и после лесно могат да преминат към бебето. Някои етерични масла и парфюми са алергизиращи. Силните аромати дразнят изостреното и чувствително обоняние на бременните.

Ние си напомняме това всеки път, когато правим нов продукт.

В продуктите Maternea използваме чисти и качествени съставки и не добавяме парфюмни композиции, а оставяме естествения аромат на маслата. През бременността кожата е много чувствителна и деликатна и затова нашите продукти са хипоалергенни и дерматологично тествани. Гарантирано безопасни са за майката и бебето.
Използвай ги с удоволствие и кожата ще ти се отблагодари!

3
продукти

Matxin Labs

Matxin е индийска компания, отдадена на производството на билкови продукти за здраве и красота. За създаването им компанията използва древното знание на Аюрведа в комбинация със съвремена наука.

Фирмата е основана през 2011 година от др. Митра, ветеран с над 30 години опит в сферата на производство на билкови хранителни добавки и козметични продукти във водещи компании като Himalaya.

За 5 години, фирмата присъства в над 30 страни с над 200 продукта, спечелила доверието на местния и международния пазар. 

0
продукти

MaxMedica

МаксМедика ( MaxMedica ) е български производител на натурални хранителни добавки и козметични продукти. Компанията работи с натурални суровини от сертифицирани европейски производители. 

1
продукти

McNeil

През 1879 г., Робърт Макнийл създава своя аптека като местен бизнес, за да доставя лекарства за болници и лекари във Филаделфия. Превръща се в компания, чиито продукти са известни и се ползват с доверието на хората по целия свят.

4
продукти

Medica

Началото на “Медика” АД е поставено през 1971 г., когато се открива „Завод за превързочни материали”. От тогава до днес фирмата е неразделна част от българската фармацевтична промишленост, в началото в състава на ТПО  “Фармахим”, а от 1991 г. като самостоятелно акционерно дружество.

Създадените  производствени мощности и натрупания през годините професионален, организационен  и технологичен опит позволиха на фирмата да завоюва значителни позиции на вътрешния и международни пазари.

Кратка историческа справка:

11 април 1965 година
Решение № 23 на МС на НРБ за строителство на територията на гр. Сандански на „Завод за превързочни материали”.

1 октомври 1967 година
Направена е първата копка на завода.

2 април 1971 година
Изтъкан е първият топ марля.
До края на годината влизат в експлоатация цеховете “Медицински памук” и “Конфекция”.

1974 година
Започва производството на гама цинкоксидни пластири.

1977 година
Започва производството на стоматологични консумативи.

1978 година
Започва производството на плетени и еластични артикули.

1982 година
Внедряват се технологии за производство на дамски тампони, марлени компреси и бинтове със завършени краища.

1986 година
Внедряват се технологии за производство на фитохимични субстанции. Прехвърля се производството на микроводорасли в местността “Рупи” от БАН към завода.

1987 година
Внедряване на технология за производство на гипсови бинтове.

1989 година
Започва производството на готови лекарствени форми.

1993 година
Изграждане и пускане в експлоатация на собствена предачница в района на с. Катунци.

1998 година
Започва изграждане и внедряване на система по качеството по БДС EN ISO 9002:1994.
 
2000 година
Фирмата е сертифицирана по БДС EN ISO 9002:1994, Сертификат № 170217, издаден от Lloyd’s Register Quality Assurance
 
 2001 година
Реконструирани и модернизирани са съществуващите работни помещения за производство на медицински продукти. Фирмата е лицензирана в съответствие с изискванията на ЗЛАХМ като производител на медицински продукти. Започва изграждането на нов цех за производство на медицински продукти съобразен с изискванията на GMP.
Разширен е обхвата на Системата по качеството с включване производството на текстилни продукти – прежда и тъкани и европейска норма EN 46000:1996 за производство на медицински продукти, Сертификат № 0964533/А, издаден от Lloyd’s Register Quality Assurance.


Фирмата получава право да маркира със СЕ знак следните нестерилни продукти:

 • Хирургични тампони
 • Компреси марля хигроскопична с или без рентгеноконтрастна нишка
 • Лапаротомични кърпи с или без рентгеноконтрастна нишка

2002 година
Открива се "Евромед" - най-модерният цех за превързочни материали в Европа. Цехът отговаря на всички Европейски норми за производството на медицински изделия и покрива изискванията на GMP. Оборудвана е производствена единица за стерилизиране на медицински продукти. Централната заводска и микробиологичната лаборатории са преместени в нови помещения, съобразени с изискванията на GMP.


Фирмата получава право да маркира със СЕ знак  и следните стерилни продукти:

 • Kомпреси марля хигроскопична с или без рентгеноконтрастна нишка
 • Лапаротомични кърпи с или без рентгеноконтрастна нишка
 • Памук медицински хигроскопичен
 • Марлен бинт
 • Тъкан бинт

Започва изграждането на нов цех за производство на твърди лекарствени форми съобразен с изискванията на GMP.

2003 година

 • Производство на лекарствени средства

Приключва изграждането на новия цех за производство на лекарства „ФАРМАМЕДИКА” съобразен с изискванията на GMP. Фирмата получава лиценз от ИАЛ за производство на твърди лекарствени форми - таблетки, обвити таблетки и капсули. Планира се изграждането на нова складова база.

 • Производство на медицински продукти

След проведен одит от ОРКИ, Медика получи право да изнася за Унгария стерилни и нестерилни медицински продукти.

Системата по качеството във фирмата е сертифицирана по БДС EN ISO 9001:2000 от Lloyd’s Register Quality Assurance, Сертификат № 0964533/А, като в обхвата на сертификация е включено и производството на твърди лекарствени форми – таблетки, а за медицински продукти и спрямо стандарт ISO 13 485:2003 Сертификат № 0964533/С. Фирмата получава право да маркира със СЕ знак стерилни хирургически комплекти.

2004 година
На Общото събрание на акционерите  е взето решение за промяна на фирмената регистрация  на Медика АД и преместване на централния офис в гр. София.
Управлението на производството и  доставките преминава към Интегрирана информационна система (ИИС) BPCS.
След проведен одит от ИАЛ на Латвия, “Медика”АД  получи право да изнася “Валериана” 30 mg в Латвия.

2007 година
През месец септември 2007 година е открита нова модерно оборудвана складова база към таблетен цех "ФАРМАМЕДИКА", отговаряща на изискванията на GMP за производство и съхранение на лекарства. Складовата база е с площ от 1300 м2 и обединява в себе си складове за суровини, опаковъчни материали и готови продукти, карантинни зони, пробовземане и др.

 

 

2013 година

Изграден е нов производствен участък към таблетен цех „ФАРМАМЕДИКА”, наречен ФАРМА 2. В него ще се произвеждат течни лекарствени форми за външна употреба. Това са лечебни шампоани и лекарства, тясно специализирани в лечението на рани и специфични проблеми на кожата. Участъкът е съвременно оборудван и отговаря на принципите на Добрата производствена практика. 

4
продукти

Medis

 

Ние сме избран партньор за медицински маркетинг в Централна и Източна Европа. Нашата мисия е да направим най-модерните и ефективни медицински лечения достъпни за всеки пациент в региона, като използваме нашите маркетингови ноу-хау, научна експертиза и познания за продукта.

Основана през 1989 г., Medis работи над 350 признати експерти по редки болести, медицински изделия и здравеопазване на потребителите. Изцяло притежаваните дъщерни дружества на Medis работят в региона на Централна и Източна Европа.

Medis е специализирана в комерсиализацията на иновативни фармацевтични продукти, с акцент върху специализирани лекарства, медицинско оборудване и марки за самообслужване. Разширяваме се с двуцифрен темп на растеж, като продажбите достигат 120 милиона евро в края на 2019 година.

Като цяло Medis ефективно покрива регион със 70 милиона потенциални клиенти. Нашият значителен медицински, правен и културен опит в региона ни дава уникално предимство, като помагаме на нашите партньори да постигнат стратегическите си цели.

5
продукти

Medochemie

Медокеми ( Medochemie ) е основана през 1976 година от Д-р Андреас Питас. С течение на времето компанията успява да обхване много пазари – от Европа през Близкия Изток и Африка до Далечния Изток. Изгражда и развива мрежа от доверени контрагенти и партньори, което позволява на компанията да работи в повече от 100 държави.
Medochemie отваря врати в България през 1994 година, превръщайки се в една от водещите фармацевтични компании.

4
продукти

MedTextile

Швейцария

Високо качество, стилен дизайн, атрактивни опаковки и разумна цена - основните предимства на продуктите на ТМ MedTextile.

Фабрика Technomedica Llc. е член на швейцарската търговско-промишлена корпорация MedPack Swiss Group, затова се отделя специално внимание на качеството на произведената продукция.

Специализация на фабрика - е производството на медицински изделия за подпомагане на органите и крайниците на тялото, възстановяване на тяхното правилно функциониране и да се намали периода на рехабилитация, както и чувство на комфорт при активен начин на живот и спортуване. Фабриката предлага на своите клиенти ортопедични яки, бандажи и корсети за кръста, коректори на стойката, следоперативни бандажи, коремни бандажи, бандажи при хернии, бандажи за долни и горни крайници, бандаж за бременни, еластични бандажи и много други продукти.

Иновативно оборудоване, съвременни материали и модерни технологии дават възможност да се гарантира високо качество на цялата продуктова гама. Внимателен подход към организацията на производствените процеси и строг контрол на качеството на три етапа позволява да се конкурира с водещите световни лидери в тази индустрия. 

В компанията е внедрена «Система за управление на качеството» в съответствие с с протокол на международния стандарт ISO 9001:2008, което се потвърждава от съответния международен сертификат TUV Rheinland.

Също така успешно внедрено сертифициране ISO 13485:2012+AC:2012 «Системата за управление на качеството на медицинските устройства» и сертификация за съответствие с европейските стандарти - Conformite Europeenne (СЄ).

Качеството на продуктите е потвърдено със съответните международни сертификати.

26
продукти

Merz Pharmaceuticals

Merz е глобална, семейна компания за естетика и невротоксини, вдъхновена от повече от 110 години иновации, ангажираност и доверие. Водена от възможността да помогне на хората да изглеждат по-добре, да се чувстват по-добре и да живеят по-добре, Merz печели доверието на клиницистите в естетиката и неврологията с неумолим фокус върху обслужването на клиентите на доставчиците и цялостното удовлетворение на пациентите.

Като семейна компания, Merz цени личните отношения; ние признаваме, че нашето задължение е да разберем нуждите на нашите клиенти лекари, за да можем да им помогнем да обслужват най-добре своите пациенти. Виждате го в това как се ангажираме с нашите клиенти във всеки аспект от нашия бизнес. Виждате го в нашето цялостно портфолио от продукти. И ще го видите в иновациите, които вече разширяват това портфолио.

От нашия научен опит, разработен в продължение на повече от век, до нашия фокус върху нуждите на клиентите, начинът Merz означава, че вашият успех е нашият успех.

2
продукти

Milva Cosmetics

Продуктите Milva са създадени за да решават конкретни козметични проблеми. Подхождаме индивидуално към всеки проблем и се стремим да го разрешаваме максимално ефективно.

Предлагаме широка гама от продукти, приготвени основно от активни растителни и други природни компоненти. За да гарантираме както произхода на растителната база, така и качеството на екстрактите, „Милва продукт“ работи само с натурални извлеци, приготвени в лабораторията на фирмата.

Работим само с екстракти от растения, чиято ефективност е научно доказана. Използваме внимателно подбрани суровини и осъществяваме пълен входящ контрол.

Постоянно усъвършенстваме формулите на всичките ни изделия чрез непрекъсната обратна връзка както с потребителите, така и с дистрибуторските организации. Реагираме бързо и адекватно, когато клиентите ни имат специфични и нови изисквания. Прилагаме ефективна фирмена система за управление на качеството, която осигурява висока ефективност и безопасност на новите продукти.

Фирма „Милва продукт“ е собственик на регистрираната търговска марка „Милва/Milva“, защитена във всички държави от ЕС, както и в някои страни извън съюза.

3
продукти

MIP pharma Gmbh

ПРОИЗВОДСТВО И ПЛАСМЕНТ НА ХИМИЧЕСКИ И ФАРМАЦЕВТИЧНИ ПРОДУКТИ, УЧАСТИЕ В ДРУГИ ДРУЖЕСТВА И ДРУГИ ДЕЙНОСТИ, КОИТО НЕ СА ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН И ПОДПОМАГАТ, РЕСПЕКТИВНО УЛЕСНЯВАТ ОСЪЩЕСТВЯВАНЕТО НА ГОРНИЯ ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ. Еднолично дружество с ограничена отговорност (ЕООД) Седалище адрес БЪЛГАРИЯ, гр. Пловдив, р-н Централен, ул. РОСИЦА, 5А, ет. 4 Фирма МИП ФАРМА ЕООД на латиница "MIP PHARMA LTD" с ЕИК/ПИК 131570790 е основана на 8 Февруари 2010 година с правна форма "Еднолично дружество с ограничена отговорност" или на кратко "ЕООД". Седалището на компанията се намира в гр. Пловдив, а началният внесен капитал е в размер на 5,000 лева. Оборота на фирмата за 2019 година е в размер на 4,189,000 лв. което е с 5% по-малко от предходната 2018 година (4,413,000 лв.), а средният годишен ръст е 0%. Печалбата за 2019 година е 211,000 лв. Хронология 2007 Регистрация на фирмата 2007-02-22 Регистрация по ЗДДС Фирмата се регистрира по ЗДДС с номер BG131570790 на основание чл. 100 ал. 1 от ЗДДС - Регистрация по избор 2017-10-27 Промяна седалище - БЪЛГАРИЯ, гр. Пловдив, ул. РОСИЦА, 5А, ет. 4 + БЪЛГАРИЯ, гр. Пловдив, р-н Централен, ул. РОСИЦА, 5А, ет. 4 Промяна управители - ПЕТЕР ДЕНК + Урсула Зайдел Заличаване съдружници 2020-11-24 Промяна управители - Урсула Зайдел + Фридрих Георг Зернетц

2
продукти

Mirta Medicus

"Медикусфарма" ООД е млада, динамична, гъвкава и високотехнологична фирма, с изключително високо качество на продукцията и строг контрол при производството. Специализирана е в производството на растителни екстракти с терапевтични свойства, биоактивни храни, хранителни добавки и продукти. Производствената ни база се намира в гр. Банско - с. Баня, общ. Разлог.

5
продукти

Mixa

Марката Mixa, специалистът по чувствителна кожа, се появява във френските аптеки през 1924 г. В началото експерт само по продукти за нежната бебешка кожа, фирмата постепенно разширява гамата си и прибавя ефективни и щадящи продукти за нуждите на всички видове чувствителна кожа на лицето и тялото.Продуктите с марката Mixa представляват уникална микстура от масла и восък, позната като Колд крем, който помага за успокоение на кожата.

Mixa има повече от 90 години експертиза в грижата за чувствителната кожа с продукти създадени под медицински и дерматологичен контрол.Активните съставки в продуктите на Mixa са избрани на база на тяхната ефикасност. Съотношението между отлично качество и достъпна цена правят Mixa толкова успешна марка, почитана високо от жените във Франция.

10
продукти

Montavit

За тези 74 години международния бизнес на Монтавит е свързан с производството на лекарства и продукти, свързани със здравето. Ние сме заинтересовани в дълготрайното и успешно развитие на нашия бизнес, да запазим своята независимост като семейна компания. По тази причина устойчивостта е същностна черта на нашия бизнес мениджмънт. Ние имаме силни продукти за дома, които стимулират лоялност на клиентите към нашите продукти.

Montavit е представена на четири континента чрез своите продукти в над 50 страни по целия свят. Сред основните акценти е разширяването и подобряването на икономическите показатели чрез партньорства с местни дистрибутори и собствени маркетингови офиси в определени страни.

Montavit е представена на четири континента чрез своите продукти в над 50 страни по целия свят. Сред основните акценти е разширяването и подобряването на икономическите показатели чрез партньорства с местни дистрибутори и собствени маркетингови офиси в определени страни.

Европа:
Албания, Австрия, Беларус, Белгия, Босна, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Великобритания, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария, Турция, Украйна

Азия:
Азербайджан, Бруней, Китай, Грузия, Хонконг, Индонезия, Иран, Израел, Казахстан, Кувейт, Макао, Малайзия, Монголия, Нова Зеландия, Филипините, Южна Корея, Тайланд, Узбекистан, Виетнам

Африка:
Мароко, Нигерия, Южна Африка

Америка:
Канада, Чили, Колумбия, Коста Рика, Гватемала, Хондурас, Мексико

Потребностите на клиентите ни са движещата сила, която стои зад търсенето на ново развитие. Подобно развитие може да е свързано с подобрени фармацевтични техники, безопасно боравене с продуктите, по-точно разбиране на действието на фитофармацевтичните продукти.

Резултатът е продукт, който винаги безпогрешно се идентифицира с Монтавит, заявяващ ясно и на базата на доказателства желания ефект - резултат, който дава съществен принос за растежа на компанията ни както на родния, така и на международния пазар.

6
продукти

Montefarmaco

"Montefarmaco се грижи за вашето благосъстояние" е слоганът, който характеризира същността на компанията.
Клиентите признават компанията за тази характеристика, която се основава на спазването на едно просто и разтърсващо обещание:
да допринесе за здравето и благосъстоянието на потребителя.
MONTEFARMACO Е ГОРДО ИТАЛИАНСКА ФАРМАЦЕВТИЧНА ФИРМА
Дори и днес компанията изпитва същата страст на фармацевта д-р Джовани Коломбо, основател на групата, който през 1945 г. приготвя балсамови продукти за благосъстоянието на дихателните пътища в своята галенова лаборатория и веднага след това ги продава в аптеката си.
РЕФЕРЕНТНАТА ТОЧКА
Дълбокото познаване на фармацевтичния пазар е силата в управлението на търговската динамика и пазарните нужди. Когато се появиха първите лекарства без рецепта и хранителни добавки, Montefarmaco беше една от първите италиански фармацевтични компании, които пуснаха на пазара тези нови категории продукти.
Потребителите, които все повече осъзнаваха своето благополучие, оцениха избора и помогнаха марката да стане ориентир на пазара за самолечение.
ОТ МАЛКА ЛАБОРАТОРИЯ КЪМ СТРУКТУРИРАНА ФИРМА
ЗА НАЦИОНАЛЕН И МЕЖДУНАРОДЕН ПАЗАР.
В исторически план и до днес управлението се състои от фармацевти, които са членове на семейство Коломбо и които продължават традицията с балансирана комбинация от история и иновации.
2
продукти

Mustela

Специалист в грижата за кожата на бебето вече над 60 години, Mustela непрестанно провежда нови изследвания, за да разбере специфичните потребности на  бебешка кожа. Благодарение на този уникален опит, подкрепен днес с нови научни открития, Mustela можа да предостави на всички бебета и техните майки все по-ефикасна, безопасна и естествена грижа.

Познаваме кожата, за да я предпазим по-добре

Всички учени на Mustela от Лаборатории Expanscience са отдадени на изучаването на бебешката кожа и редовно си партнират с реномирани специалисти по дерматология и педиатрия, особено на националните и международните конференции.  

Обединявайки сили с водещите международни експерти от цял свят, Mustela успя да постави началото на нова научна програма, изцяло посветена на кожата на новородените през първите дни от живота им. За първи път, изследователите на Mustela успяха да синтезират кожа на новородено бебе в лабораторни условия, изследвайки я от повърхността ѝ до клетъчно и генетично ниво.

Безценно богатство от клетки, които трябва да бъдат запазени

Mustela направи важно откритие: кожата на бебето разполага с капитал от първични стволови клетки, които са максимално силни при раждането. Въпреки това, те са изключително уязвими през първата година от живота -  периодът, по време на който се формира кожната бариера. Тези уникални клетки са крехки и ценни: те осигуряват способността на кожата да регенерира и са отговорни за поддържането на баланса ѝ през целия живот.

Крехка и деликатна кожа, за която трябва да се грижим

Mustela също така проведе новаторски изследвания за бариерната функция на бебешката кожа при раждането. Кожната бариера действа като щит, който защитава тялото срещу агресиите на околната среда и позволява на кожата да достигне добро ниво на хидратация, жизненоважно за клетките. Въпреки това, кожата на бебето е деликатна и крехка и все още не изпълнява напълно функцията си на защитна бариера.

Изследванията, проведени от Mustela показаха, че няколко годиниса необходими на кожната бариера , за да се изгради напълно. До двугодишна възраст кожата на детето е уязвима от ежедневната агресия и все още не е в състояние да поддържа тялото добре хидратирано. Следователно, е абсолютно наложително тя да се подхранва и да се подсилва ежедневно.

Най-доброто от науката за бебешката кожа

Позовавайки се на задълбочените познания за бебешката кожа и постоянното сътрудничество с професионалистите по здравни грижи (фармацевти, дерматолози, педиатри, токсиколози, алерголози и гинеколози), Mustela разработи специализирани продукти, които най-пълно отговарят на изискванията на бебешката кожа, още от раждането.

Безопасни,ефикасни и все по-естествени, продуктите на Mustela спомагат за хармоничното развитие на кожата на Вашето бебе и я защитят още от сега, за да бъде здрава и за в бъдеще.

Гарантирана безопасност

Mustela знае, че нищо не е по-ценно от Вашето бебе и се грижи най-вече на безопасността. Разработени в сътрудничество с професионалистите по здравни грижи, всички продукти на Mustela са хипоалергенни*, с висока поносимост и не съдържат никакви парабени, феноксиетанол, фталати или алкохол. Преди да достигнат до Вас, те са систематично подложени на най-стриктните тестове за безопасност.

Доказана ефикасност с дерматологични изследвания на високо ниво

Продуктите на Mustela са плод на експертния опит в областта на дерматологията на Лабораториите Expanscience. Те са внимателно проверени чрез клинични проучвания или тествани за употреба под Дерматологичен и Педиатричен контрол, за да се докаже ефикасността им.

Специални натурални продукти

Растителният свят разполага с неизчерпаеми източници за подхранване на деликатната кожа. Във всички свои продукти Mustela отдава предпочитание на съставките с естествен произход: например продуктите Mustela Бебе съдържат средно 92% съставки с естествен произход. Само когато съставките с естествен произход не отговарят на високите изисквания на Mustela за ефикасност и сигурност, те биват замествани от синтетични съставки.

Уникално удоволствие при употреба

Продуктите на Mustela Бебе подсилват моментите на близост между майката и детето чрез уникалния комфорт и удоволствие, които тяхната употреба носи. Техният приятен аромат превръща всеки жест на майката в миг на нежност, който пробужда всички сетива.

Отговорност на марката

Да се грижим за най-малките означава да се грижим и за околната среда, в която живеят. На всеки етап от живота на продуктите си Mustela прави всичко възможно за да сведе до минимум въздействието, което те оказват върху околната среда. Всички флакони на Mustela, могат да бъдат рециклирани. Картонът, който се използва е от устойчиво управлявани гори. Пяната е биоразградима.

Уникална подкрепа за бъдещите родители

Mustela се ангажира не само чрез своите продукти. Тя винаги е подкрепяла и родителите в откриването на щастието от майчинството и бащинството чрез разнообразни съвети, разработени съвместно с професионалисти по здравни грижи и грижи за най-малките. Ден след ден, Mustela помага на родителите да се грижат за децата си и да ги насочват в тяхното хармонично развитие.

Социална ангажираност

Създадена под егидата на Фондация Франция, Фондация Mustela е насочена към медицинските специалисти, работещи с деца: от 1982 г. тя подкрепя изследванията в областта на педиатрията, като подпомага професионалистите по здравни грижи чрез съвместни проекти за педиатрична и гинекологична превенция, също така подкрепя и други асоциации в същата сфера.

* минимизира риска от алергична реакция

 

8
продукти

Natstim

Натстим ЕООД е основана през 2003 г. от проф., маг. фарм. Рахамин Шекерджийски, дългогодишен преподавател във Фармацевтичен факултет – МУ София и специалист в областта на фармацевтичното производство. Мисията на фирмата е да създава ефикасни хранителни добавки, пригодени за модерния начин на живот! Така Натстим осигурява здраве и жизненост на клиентите си и техните семейства!

Хранителните добавки, които Натстим ЕООД реализира на българския пазар са само част от дейността на фирмата. Работим с партньори в Албания, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Македония, Монголия, Черна гора, Швеция, Украйна, САЩ и др. Реализираме износ на над 15 хранителни добавки под марката Natstim. Произвеждаме и пакетираме крайни продукти и за престижна марка хранителни добавки в САЩ.

1
продукти

Natur Produkt

Натурпродукт е българо-немска компания, основана през 1993 г. в гр. София.

Идеята за създаване й идва от една стара и интересна книга за билки, написана от немският автор хербалист – Мария Требен, в която случайно попадаме на полезните свойства на Шведската горчивка – това става и първият продукт, с който се появяваме и завладяваме българския пазар през далечната 1993 г. Следват нови предизвикателства, марки и интересни продукти, създаване на екип… и изграждане на семейството на Натурпродукт.

От тогава, вече 25 години, верни на мисията си да предлагаме повече, разширихме каталога си и можем да се похвалим  с портфолио с над 160 продукта – хранителни добавки, медицински изделия, дермокозметика и лекарствени продукти на натурална основа – клинично и дерматологично тествани и с доказани резултати.

Компанията се превърна в лидер в своята област като застана на 9 място сред фармацевтичните фирми в България и превзе престижният приз за най-бързо развиващата се компания сред конкурентите за последните 12 месеца.

Натурпродукт работи само с оригинални специализирани продукти с високо качество и с добри позиции на световните пазари. Познати и любими на малки и големи.

Компанията представя и разпространява в България продуктите на известните производители на медикаменти, козметика и орална хигиена: Dr. Theiss Naturwaren, Dr. Willmar Schwabe Pharmaceuticals, NP Pharma, Lacalut, PharmaTheiss Cosmetics и много други…

Благодарение на високото качество и ефективност на продуктите ни и дългогодишното работа с медицински заведения, днес Натурпродукт заема важно място в прескрипциите на множество лекари в страната. Натурпродукт има офиси и складове в София, Пловдив, Варна и Бургас, търговски и  медицински представители и екип от доверени колеги, които посвещават времето и страстта си за каузата – здраве, дълголетие и натурална красота.

25 години ние не спираме да израстваме като едно голямо семейство. Благодарим ви!

32
продукти

Natural Factors

Natural Factors е лидер в производството и развитието на продукти за здравето. Компанията е производител №1 на хранителни добавки в Канада. Носител е на награда от Канадската Асоциация за здравословни храни CHFA за високи постижения в сферата на здравословните храни. Продава добавки и на четирите континента.

Фирмата произвежда и дистрибутира пълната гама хранителни добавки: витамини, минерали, билки, есенциални мастни киселини и специализирани формули.

Разполага с най-съвременните производствени и лабораторни съоръжения. Всеки аспект от производството – от научните изследвания, до стриктния контрол на качеството се наблюдава внимателно. Тези стъпки са предприети, за да се гарантира чистотата на всички вложени продукти.

Natural Factors притежават 2000 декара земеделска земя в Okanagan Valley, Британска Колумбия. В плантациите се отглеждат голямо разнообразие от organic растения, които се използват както за научни изследвания, така и като суровини за продуктите.

34
продукти

NATURE ON

Πpoдyĸтитe нa Nature On нaмaлявaт pиcĸa oт зaбoлявaния и бaлaнcиpaт биoxимичнитe peaĸции в тялoтo.B пpиpoдaтa, cинтeзът нa opгaнични вeщecтвa в pacтитeлнaтa и живoтинcĸaтa ĸлeтĸa cтaвa пocpeдcтвoм дeйcтвиeтo нa биoлoгични ĸaтaлизaтopи - eнзими. Πpиeти oт чoвeĸa, тe мoгaт дaбъдaт изĸлючитeлнo пoлeзни зa peгyлиpaнeтo нa вaжни жизнeни фyнĸции ĸaĸтo и зa зaщитa oт зaбoлявaния. 

0
продукти

Nature’s Way

В Nature’s Way вярваме, че Природата ни е дала основата да бъдем най-здравословното си аз. Ето защо нашата мисия е да предоставим продукти, които да използват най-доброто, което природата може да предложи, да възприеме мъдростта на традиционните здравни практики и да се развием, за да подкрепим съвременните здравни нужди. Чрез този ангажимент можете да се чувствате уверени в качеството и грижите, които полагаме във всеки продукт на Nature’s Way.

22
продукти

Naturpharma

„Натурфарма България” ЕООД е основана през 1997г. За период от 12 години нашата компания успя да се утвърди като лидер на пазарa на хранителни добавки и фармацевтични продукти. От самото начало на своето съществуване „ Натурфарма България” ЕООД налага висококачествени продукти, разработени от немския производител PG-Naturpharma GmbH. През 2008г. нашата компания обогати своето портфолио, като стана официален представител за българския пазар на продуктите на Sigma-Tau Health Science и Centropa Aachen. От 2009г. „Натурфарма България” ЕООД е ексклузивен дистрибутор на италианските фармацевтични компании. Farma-Derma S.R.L. и Euritalia S.R.L. Наред с непрекъснатия растеж и развитие на вътрешния пазар, „Натурфарма България” ЕООД започна дейност през 2006г. в Република Сърбия чрез своята дъщерна компания „Dr. Werner Pharma” DOO. В края на 2009г. ние открихме свое представителство в Румъния и започнахме дейност като ексклузивен дистрибутор на Farma-Derma S.R.L. и PG-Naturpharma GmbH.

38
продукти

Neopharm

Мисия

Нашата мисия е да създаваме превъзходни продукти, които предлагат терапевтични ползи, съществено подобряващи живота на нашите потребители при медицински състояния, за които липсват или съществуват незадоволителни решения.

История

Neopharm е основана през 1996 година.

До 2002 година компанията търгува с лекарствени продукти, субстанции и химични вещества на вътрешния и външния пазар.

Компанията стартира собствено производство през 2003 година, като първият продукт- Neopholic излиза на пазара през лятото на същата година.

През 2012 година компанията изгради нова производствена база, сертифицирана от TUV Rheinland по един от най-високите стандарти за качество на крайния продукт - ISO 22000:2005 и HACCP.

До момента компанията е разработила 35 оригинални продукта, като в процес на разработка са още няколко нови продукта.

23
продукти

Nestle Baby

1814 - 1962

В началото - храна на млечна основа

1814-1860: От помощник-аптекар – пионер в индустрията

Анри Нестле, основателят на групата със същото име, е роден на 10 август 1814 г. във Франкфурт, Германия. Единадесет от общо 14 деца (седем момчета и седем момичета), от които половината починали преди да достигнал зряла възраст, Анри единствен от братята си се е оженил.

Огромно влияние върху него като личност оказват постоянното чувство на загуба поради смъртта на близките му (повсеместно за времето), както и на баща му, предприемчив човек с проникновен усет за бързоразвиващия се свят.

След като изкарва обучение като чирак в дрогерия във Франкфурт през 1833г., Анри Нестле заминава да учи химия, биология, латински и други предмети. Полага успешно изпита за “помощник-аптекар” в Лозана, Швейцария през 1839-та. Това е и годината, в която решава трайно да се установи в Швейцария, като се премества във Веве.

Повече от 20 години Анри Нестле прилага на практика своята изобретателност и находчивост в редица дръзки начинания, което му дава възможност да продава продукти, които предлагат решения, нужни за модерния начин на живот, като например минерална вода, комунално газово осветление и др.

Въпреки многобройните финансови трудности, Анри Нестле винаги успява да надмогне злополучията.Личните му преживявания (ранната смърт на много братя и сестри) го карат да бъде особено чувствителен към тежкото положение на малките деца. Съпругата му Клементин, има решаващо влияние върху него както благодарение на подкрепата, която му оказва, така и заради личната й ангажираност в професионалната му дейност. Лишени от възможността да имат свои деца, семейство Нестле осиновяват момиченце - сираче на име Ема.
 

1860-1890: Анри Нестле създава първата детска храна

През 60-те години на ХІХ в. производството на храна все още е в ограничен мащаб. С промяната на житейските условия, обаче, градовете се разрастват, създава се железопътна мрежа, покупателната способност нараства и така започва развитието на производството на храни.

Тогава кърмата се смятала за най-добрата храна, но често се налагало майките да търсят и алтернативи. Сблъсквали се със следната дилема: трябвало да хранят пеленачето си, но трудносмилаемото животинско мляко и липсата на знания, свързани с хигиенните условия, правили тази храна опасна за детето (детската смъртност нараствала с 15-20% през първата година!).

През годините били правени многобройни опити да бъде произведена храна, предназначена най-вече за пеленачета. След няколко опита Анри Нестле създал първата храна за бебета на млечна основа, която имала неголям успех, докато един ден през 1867 г., благодарение на този продукт, той спасил живота на едва няколко месечно бебе, известно като малкия “Уонер”, за когото лекарите не давали надежда.

Оттогава зърнената храна била опитвана и одобрявана от многобройни доктори и акушерки и станала добре известна като питателен, лесен за храносмилане и вкусен продукт. Търпението на Нестле най-накрая се отплатило с този продукт, оказал се огромен успех. Изобретателността, упоритостта и научноизследователската дейност, целяща максимална сигурност винаги ще останат крайъгълен камък за марката Nestlé.

Над 50-годишен Анри Нестле станал производител, винаги готов да приема нови предизвикателства. През 1875 г., на 61-годишна възраст, той продал личната си компания, за да създаде “Société Farine Lactée Henri Nestlé”, чиято сила била и продължава да се състои в това винаги да отговаря на нуждите на родителите.

“Farine lactée" на Nestlé печели над 40 награди. Като най-престижната сред тях е тази от Световното Изложение в Париж през 1889 г.

През 1868 г. Анри Нестле възприел за фирмен знак фамилния герб, представляващ дъбов клон, на който са кацнали три новоизлюпени птички, хранени от своята майка.
 

1890-1918: Марката Nestlé през ХХ век

Новооткритата компания Nestlé веднага започва да подобрява качеството на мляко на прах. Съветвайки селските жители, съблюдавайки храната за животни, осигурявайки чистотата в оборите и мандрите – от края на ХІХ в.до ден днешен Nestlé се стреми към ниво на качество, осигуряващо успех. По-късно същите техники са прилагани в страни, където компанията постепенно започва да открива фабрики.

Първите дейности извън Швейцария са пренесени в Норвегия. Следват САЩ през 1900 г., Обединеното Кралство през 1901 г., Германия, Испания и т.н. С разпространението на бебешкото мляко на прах из целия свят компанията засилва своите информационни кампании с цел да популяризира своето изобретение сред масовия потребител. Със своите практически съвети Nestlé също така спомага за улесняване на ежедневието на родителите.
 

1918-1945: Марката Nestlé през ХХ век

След тежките години на Първата световна война, по време на които фабриките често са принудително затваряни и разпродавани Nestlé тръгва да печели нови клиенти с помощта на новаторски и творчески рекламни кампании, като за целта се възползва от услугите на най-добрите художници на плакати за времето.

До началото на ХХ в. бебешките шишета никога не били стерилизирани, а първия хладилник се появава едва след Първата световна война (1922 г.).

Между двете световни войни Nestlé организира състезания на бебета със снимки на победителите. Това дава възможност на Андре Вилгин, известен художник на плакати, да предостави таланта си на марката като прави портрети на спечелилите бебета. Една от неговите рисунки дори е възпроизведена на камионите на Nestlé.
 

1945- 1962: Марката Nestlé през ХХ век

След шока от Втората световна война Nestlé изиграва активна роля за по-бързото възстановяване.

Открити са нови лаборатории в Ла Тур-дьо-Пейл близо до Веве. Те дават възможност за разрастване, по-високо ниво на проучване и развитие на фирмата и подсигуряват бъдещите нововъведения.

Храните на прах за бебета имат нарастващ успех през този период на висока раждаемост.
 

1814 - 1962

Създаване на серия храни за бебета Nestlé
 

60-те и 70-те години

През 1974-та година е създадена серия от 52 вида супи, месни ястия, зеленчуци, закуски, десерти и напитки за бебета, които по-късно са станали родители.

В същото време е роден и нов герой: мечето на Nestlé. Сърдечен и приветлив талисман, мечето става символ, използван на всеки продукт от храните за бебета на Nestlé. Върху продукти, в реклами и магазини, то много скоро се превръща в ежедневен приятел на милиони бебета.
 

80-те години

През 80-те години на ХХ в. информацията за храните, особено що се отнася до детското меню, намира широк отзвук сред обществеността.

Известното гнездо на Nestlé до голяма степен ревностно е запазено през годините, а почеркът на фирмата с времето се утвърждава и развива.

Лозунгът, възприет през 1984 г. - “Chez Nestlé, le Président c'est bébé” ("В Nestlé президент е Бебето") вдига много шум около себе си, поставяйки “Бебето” в центъра на вниманието с лека ирония към корпоративно ориентирания свят - символ, с постоянно нарастваща важност през 80-те години.

Да се осигури най-доброто за бебетата също така означава да се намерят решения за проблемите на майките. На 15 април 1985 г. Nestlé създава свободно достъпна телефонна услуга. За пръв път във Франция диетолог лично дава отговори на въпроси на майките. От 9 сутринта до 7 часа вечерта всеки ден те могат да разчитат, че на линия е специалист, компетентен по въпросите за нуждите на бебетата, очакванията на майките и продуктите на Nestlé.

90-те години

За да бъдат от полза на родителите, тръгнали на почивка, Nestlé открива първите си седем “Relais Nestlé” места за почивка край френските магистрали. Напълно безплатно те осигуряват на майките спокойно и тихо място, специално пригодено за хранене и за смяна на пелените на бебетата.  

С увеличаване броя на работещите майки (79%) се регистрира още по-голяма нужда от хранителни продукти за бебета, които са бързи за приготвяне, лесни за използване и пригодени към техните бебета по отношение на хранителното им качество. Nestlé демонстрира своето новаторство, създавайки течни супи и млечно-зърнени храни в малки картонени кутии.

2000 година

За да са в помощ на родителите, които имат силна нужда от напътствия и информация, Nestlé създава програма за хранене (Хранителен план за развитие), съставена от четири етапи за приучаването на бебетата към вкусовете.  

Едновременно с това Nestlé започва да отпечатва основна информация за храненето на своите продукти. Така например малки иконки разясняват, че плодовите пюрета на Nestlé са направени от една съставка, без добавена захар и богати на витамин C или пък, че зеленчуковите и месни пюрета на Nestlé нямат добавена сол.

 
2
продукти

Niksen

Ние се грижим за здравето на хората, като произвеждаме хранителни добавки с безкомпромисно качество, но задължително на добра цена. За нас е важно не само продуктите ни да са насочени към конкретен здравословен резултат, но и да са достъпни за всеки човек.
 

Визия

Ние не спираме да развиваме производството на NikSen и да предлагаме все по-голяма гама от продукти с конкретно приложение. Създадохме 50 вида хранителни добавки за подсилване на имунната система, сърдечно-съдовата система, храносмилателната система, ставите и костите, ендокринната система, нервната система, отделителната система.

Повече от 20 години следваме един стандарт и той е да произвеждаме само хранителни добавки, които бихме препоръчали на нашите деца, родители и приятели. Качеството, което сме заложили, не подлежи на промяна. Политиката ни е да намираме най-добрите, сертифицирани съставки за нашите продукти на най-добрата цена, което ни дава възможност да произвеждаме продукти, достъпни за всички хора.

Повечето ни хранителни добавки, с малки изключения, са в растителни капсули, без захар, без глутен, без лактоза, без ГМО, веган. За нас е важно да заслужим доверието за грижата за здравето на всички българи, сега и за бъдещите поколения.

 

Ценности

Честност - Говорим честно, открито и разбираемо на хората за състава на нашите продукти и здравните проблеми.

Грижа за здравето - Стремим се продуктите, които създаваме, да бъдат полезни за повече хора.

Полза за всички хора - За нас е важно да имаме хранителни добавки за специфични здравословни проблеми на такива цени, че всеки в страната да може да си ги позволи.

 

История на бранда

От 24 години NikSen създава висококачествени български хранителни добавки на достъпни цени. Компанията стартира през 1996 г. като иноватор на пазара – създава български еквивалент (по качество) на чуждестранни продукти. Оттогава до ден днешен нашата философия винаги е била “Всеки заслужава здраве!”.

Здравето и благосъстоянието на хората са приоритет в нашата работа, затова създаваме и предлагаме чисти и ефикасни хранителни добавки на достъпни цени. За нас е от изключително значение всички хора, които имат нужда от нашите хранителни добавки, да могат да си ги позволят и в същото време да знаят, че не правят компромис с качеството.

 

Екипът от експерти на фирмата разработва и създава свои собствени формули в над 50 първокачествени продукта, достъпни в аптечната и търговска мрежа, както и в нашия онлайн магазин.

Разработените и произвеждани от нас хранителни добавки допринасят за подсилване на имунната система, сърдечно-съдовата система, храносмилателната система, ставите и костите, ендокринната система, нервната система, отделителната система.

 

Отделяме специално внимание при селекцията на съставките на всеки един наш продукт, така че да отговори на Вашите потребности и нашите стандарти за качество. Залагаме върху чистотата, устойчивостта, бионаличността, биотрансформацията и взаимодействието между влаганите съставки, за да се създадат възможно най-добрите комбинации, а не просто "добавки".

Повечето ни хранителни добавки, с малки изключения (само когато спецификата на продукта го изисква), са без захар, без глутен, без лактоза, без ГМО, веган.

 

Редица лекари – специалисти от класическата медицина и холистични лекари препоръчват хранителните добавки на фирмата, уверени в тяхното качество и в качеството на производствения процес.

 

Компанията разполага със собствена производствена база, в която се извършват всички дейности – от производството до опаковането и етикетирането. Хранителните добавки се произвеждат във фармацевтично чисти помещения, спазвайки GMP (Good Manufacturing Practice) и НАССР практики, които осигуряват правилното протичане и проследяване на всеки етап от производствения процес, гарантирайки качествен краен продукт.

 

NikSen спазва строги процедури за контрол на качеството и извършва редица проверки – от производството на активните съставки (посредством стриктен подбор на производителите и доставчиците), през постоянен контрол по време на производствения процес, до начина на съхранение и доставка на готовия продукт, за да се гарантира пълното съответствие с продуктовата спецификация и приетите високи стандарти за качество. На всяко отделно производство се присвоява уникален номер на партидата, чиято документация се съхранява за пълна проследяемост.

 

През годините компанията пусна на пазара успешно три търговски марки: био серията "NikSen", “Дрогерии Столетник" и "Хербс Екстракт". Новата тенденция е всички продукти от двете серии "Дрогерии Столетник" и "Хербс Екстракт” да влязат под един бранд, този на NikSen.

Фирмата започна ребрандиране на своите продукти и поетапно въвеждане на нови рециклируеми опаковки. Двете серии "Дрогерии Столетник" и "Хербс Екстракт” ще останат като знак-сертификат от производителя, даващ гаранция за качество и гаранция за природен продукт.

7
продукти

Nivea

Помним как майките ни го използват сутрин и вечер. Помним мекият бял крем, с който ни масажират след къпане или преди игра. Помним дори и бащите ни, които използват NIVEA Creme като лосион или успокояващ балсам след бръснене.

Именно тези спомени правят синята кутийка част от семейството поколения наред. А е имало време, когато синята кутийка не е била синя.

Когато през 1911 NIVEA Creme излиза на пазара, той е опакован в жълта кутийка, декорирана със зелени лентички в стил art nouveau. И така до 1925, когато решаваме да представим един по-съвременен дизайн, така се ражда синята кутийка.

От тогава синята кутийка, уникалният аромат и кадифено нежната текстура на NIVEA Creme остават почти непроменени. Може би затова NIVEA Creme е влязъл в сърцата на толкова много хора. Той не просто предлага надежда грижа и подхранване – той поражда спомени, аромати и докосвания, които свързваме с детството си.
Независимо от причината, синята кутийка днес е един от най успешните продукти за грижа за кожата за всички времена. И което е по-важното, днес той е традиционен продукт за милиони семейства в повече от 200 страни по света. Надяваме се, че той ще продължава да носи хубави спомени на хората и през идните години.

6
продукти

Nobel Pharma

Световен играч с повече от половин век опит, Nobel е създадена през 1964 година като компания със 100% Турски капитал. Днес Nobel осъществява дейността си в общо пет обекта - три в Турция и по един в Казахстан и в Узбекистан. Едновременно с това компанията извършва промоционална и продажбена дейност със свои собствени организации в 20 страни. С кадрови екип от около 3 000 души, които са експерти в техните области, Nobel изнася в 50 страни качествени продукти, които са произведени в съответствие с международните стандарти.

В Турция дейността на Nobel по продажби, маркетинг и управление е базирана в Истанбул, докато производствената и научно-изследователската дейност се намират в Дюзче и Гебзе, а производството на активни фармацевтични съставки е организирано в обекти в Черкезкьой.

Имайки за цел подобряване на качеството на живот с ефективни и висококачествени продукти, произведени в съответствие с международните стандарти, Nobel извършва промоционална и търговска дейност чрез свои собствени организации в Германия, Албания, Азербайджан, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Грузия, Швейцария, Черна гора, Казахстан, Киргизстан, Косово, Македония, Монголия, Молдова, Узбекистан, Русия, Сърбия, Туркменистан и Украйна.

Създавайки свои собствени кадри във всяка страна, в която оперира, Nobel Pharmaceuticals извършва маркетингова и търговска дейност, спазвайки същите етични и трайно утвърдени в Турция стандарти. Nobel Pharmaceuticals осъществява маркетинговата си дейност в страните, в които работи, при спазване на същите етични и трайно утвърдени в Турция стандарти.

Първата стъпка по посока на глобалното разширяване на Nobel Pharmaceuticals, която е част от Ulkar Holding, която намери реализация в Казахстан, и Nobel AFF, която бе основана през 2002, стана първата производствена база с чуждестранен капитал в страната. Това съоръжение, което е повод за гордост за Nobel, е в същото време първото в страната, което притежава GMP сертификат за добри производствени стандарти.

Друг източник на гордост на територията на Азия е Nobel Pharmsanoat – нашето производствено подразделение в Узбекистан. Със своите повече от 300 служители Nobel Pharmsanoat е добре позната Турска марка, която се свързва със стандарта за качество в Узбекистан, която е една от най-гъсто населените страни в Централна Азия.

Мисия: Да се подобри качеството на живот, прилагайки на практика мотото "Здравето е всичко".

Визия: да предоставим надеждни и достъпни продукти за здравето на хората във всяко кътче на света.

15
продукти

Novartis

Компанията Новартис е създадена през 1996 г. след сливане на Ciba-Geigy и Сандоз. Новартис и предшестващите я компании имат история от над 250 години, с богат опит в разработването на иновативни продукти. От първоначалното производство на синтетични багрила за текстил, компаниите, които се превръщат в Новартис, разширяват дейността си с производство на химикали и в крайна сметка - на лекарствени продукти.

Историята на Новартис очертава сливащите се пътища на три компании: Geigy, търговска компания за производство на химикали и багрила, учредена в Базел, Швейцария, в средата на 18 век; Ciba, която започва да произвежда багрила през 1859 г., и Сандоз, химическа компания, учредена в Базел през 1886 г.

Тези компании споделят една обща цел, която е съхранена в Новартис: страст към разработване и разпространение на нови продукти, които допринасят за човешкия прогрес чрез нови постижения в областта на науката и здравето. Стъпвайки върху своята история, Новартис съсредоточава усилията си в областта на иновациите в предоставянето на решения за незадоволените медицински нужди на пациентите в цял свят.

5
продукти

Nurofen

Искорията започва от откриването на ибупрофен, активното вещество на Нурофен.

Всичко се случва през 60-те години на ХХ век, когато трима специалисти, водени от д-р Адамс от Boots Pharmaceuticals в Лондон, си поставят за цел да разработят болкоуспокояващо средство, което да се понася по-добре от ацетилсалициловата киселина – основното болкоуспокояващо средство по онова време.

Те изобретили нещо далеч по-добро. Ибупрофен успявал да намали болката и възпаленията при широк спектър състояния не по-зле от ацетисалициловата киселина и с по-малко нежелани реакции. Това дава на лекарите от целия свят алтернатива, която е наистина много полезна.

През 1969 г. ибупрофен за пръв път е предложен на обществеността, но само по лекарско предписание. Едва през 1983 г. е пуснат без лекарско предписание под наименованието Нурофен и бързо печели обществено признание като много ефикасно болкоуспокояващо средство за ежедневна употреба.

Повече време за забавления. По-малко време в болки

През 1998 г. се разработва болкоуспокояващо средство на основата на ибупрофен за бебета и деца. Пуснато под наименованието Нурофен за деца, то бързо облекчава болките и високата температура при бебетата още от тримесечна възраст. Сега много български майки се доверяват на Нурофен за деца, когато децата им имат болки и висока температура.

Историята продължава

Също както при създаването на ибупрофен, продължава да се работи за предлагане на нови начини за борба с болката. Това намира израз във все по-разширяващата се гама на продуктите Нурофен, като напр. Нурофен СтопКолд и разработка на лекарствени форми с ибупрофен, които се усвояват до два пъти по-бързо от обикновения Нурофен, като Нурофен Експрес.

Тези постоянни иновации превръщат Нурофен в едно от водещите болкоуспокояващи средства.

0
продукти

Nutrim

Нутрим е компания, основана през далечната 1993 г. Фирмата е утвърден производител на специализирани храни, хранителни добавки и напитки. Производствената листа на Нутрим включва повече от 150 продукта, специално предназначени не само за спортисти и хора, активно занимаващи се със спорт, но и за такива, решени да водят здравословен начин на живот. Нутрим има внедрена и сертифицирана от Lloyd’s Register Quality Assurance интегрирана система за управление на качеството и контрол на критичните точки ISO 9001/HACCP. Продуктите на фирмата са познати на пазарите на редица страни от ЕС, Северна и Южна Америка, както и Близкия Изток. Компанията произвежда и част от продуктите си под private label на водещи световни брандове. Nutrim, MaxDynamix и Isoton са запазени марки на Нутрим ЕООД.

1
продукти

Omron

Мисията на OMRON Healthcare е да спомага за реализирането на здравословен и спокоен живот на хората по света. Как ще направим това възможно? Искаме да създадем среда, в която да минимизираме сегашното медицинско въздействие, което определени състояния имат върху живота на хората, и да създадем повече пространство за качество на живот. Всяко от нашите действия и продукти преследва тази мисия и е стъпка към подобряване на живота на хората по света.

1
продукти

Oral-B

Блестяща усмивка? Това чаровно украшение се постига не само със сложни и скъпоструващи процедури при зъболекаря. По-краткият път е изборът на продукти за устна хигиена, които не допускат компромис с качеството. Е, "Oral-B" е марка, позната в много страни от цял свят с това - висококачествени и ефективни продукти за устна хигиена. В продуктовата гама се включват обикновени и електрически четки за зъби, пасти и конци за почистване за зъби, води за уста и други. Удобни и лесни за употреба, те често са предпочитаният избор на клиентите. И не на последно място - съюзник на стоматолозите в мисията за опазване на денталното здраве.

Съвременните представили на "Oral B" дават тъкуванието на името ѝ - "Oral" - от устен, а "B" - от "brush", четка. Изборът на име и основаването на компанията са дело на американеца Д-р Робърт У. Хътсън (1920-2001 г.) - калифорнийски пародонтист. През 1950 г. той проектира иновативна четка за зъби, за която твърди, че е по-малко абразивна за зъбния емайл, по-добрa в масажирането на венците и по-ефективна при отстраняването на зъбни плаки, отколкото другите четки с груб косъм, налични по това време.

Заявката за новата четка за зъби "Hutson" е подадена на 13 януари 1950 г., а патентът на САЩ № 160,604 е предоставен на 24 октомври същата година. През 1958 г. Д-р Хътсън получава още един патент - за нов тип продукт, наречен "четка за уста". Четката се отличава с многобройни фини и меки, фиксирани найлонови косъмчета. Външният ѝ вид наподобява по дизайн четката от 1950 г. Както можете да предположите, откривателския дух на Хътсън не спира дотук. Следващият проект - това е марката "Oral-B". Първата четка е известна като "Oral-B 60", защото има 60 снопчета - по подобен начин получават наименованието и останалите продукти - "предците" на модерните "Oral B". Д-р Хътсън продава бизнеса си през 60-те години на 20-ти в.

Следващият скок в историята на "Oral-B" датира от 1984 г., когато марката се присъединява към групата на "Gillette" и гамата от продукти се разширява с първите електрически четки за зъби. По това време компанията "Braun" също все още е част от групата "Gillette" и електрическите продукти "Oral-B" са проектирани от "Braun" . От 2006 г. насам, "Oral-B" е част от компанията "Procter & Gamble".

Започнала историята си поради стремежа на един предприемчив човек към иновации, днес марката продължава да се развива и да осъвременява подхода в разработването на продуктите, като се съобразява с най-новите научни изследвания. Електронните четки за зъби на "Oral-B" са получили признание и похвала от специалистите по дентална медицина и потребителите от цял свят.

Модерните продукти на "Oral-B" предлагат разнообразни режими на почистване. По този начин те осигуряват най-добрите варианти - според различните нужди в грижата за устната хигиена. Марката предлага богат избор от продукти, които издигат на друго ниво качеството на ежедневната грижа. Някои от моделите дават възможност за наблюдение и проследяване на ефективността, след което дават незабавна обратна информация чрез дръжката. Те също така включват връзка с "Bluetooth", за да се свърже четката с мобилно приложение, като се генерират ключови статистически данни за ефективността.

Според съвременните изследвания, почистването на зъбите и устната кухина с електрическа четка за зъби "Oral-B" допринася много повече за оралното здраве, отколкото почистването с ръчна четка за зъби. Тя прониква по-добре в пространството между зъбите, премахва по-добре плаката и спомага за подобряване кръвообрашението на венците, всичко с натискане на един бутон. Компанията предлага идеалното решение, включително и за деца от всички възрасти с предлагането на детски четки за зъби. Лесни за употреба и качествени, продуктите на "Oral B" са доказателство, че понякога здравата усмивка зависи от един не чак толкова труден избор.

4
продукти

Orthoteh

Ортотех EOOД е българска частна компания, създадена през 2004 в гр. София с дейност производство и тьрговия с медицински изделия за опорно-двигателния апарат. Основната ни цел е да предложим на българските пациенти съвременно и професионално производство на индивидуални и серийно произведени медицински изделия, които подпомагат по-бързото преодоляване на ставно-мускулни проблеми. Те са подходящи както през възстановителния период след травми, така и при хронични увреди на опорно-двигателния апарат.

ИНДИВИДУАЛНИ МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ

Фирмата ни инвестира в оборудване и подготовка на ортезни специалисти за производство на индивидуални изделия:

 • индивидуални ортопедични стелки по вакуумна технология при плоско стъпало и при разлика в дължините на крайника;
 • индивидуални шини и ортези за деца с ДЦП /детска церебрална парализа/, при парези след инсулти, при разнообразни състояния след травми, операции и/или неврологични заболявания;
 • корсети и лумбостати при травми и следоперативни състояния на гръбначния стьлб.

От 2007 година сме единствен дистрибутор на термопластичните материали за сплинтове и ортези на фирма Орфит Белгия /www.orfit.com/, които се изработват по контурите на крайника или торса на пациентите.

СЕРИЙНИ ПРОДУКТИ

Разработихме над 40 вида изделия серийно производство:

 • ортопедични и хирургични колани и nумбостати,
 • наколенки, наглезенки, накитници
 • тyтори за колянна става със и без движение за следоперативни състояния,
 • ортези за горен крайник – китка, лакът, раменна става,
 • раменни стабилизатори, бандажи за ключица и др.
 • шийни яки – твърди и меки и др.
21
продукти

Pantene

Чисто случайно швейцарските лекари от интензивно отделение направиха откритие, което да промени историята на грижата за косата. Беше 40-те години на миналия век и те работеха с чисто ново лечение за излекуване на сериозни наранявания на кожата. Лечението е разработено, за да подпомогне регенерирането на кожната тъкан. Но тъй като те наблюдаваха своите пациенти, това, което привлече вниманието на лекарите, беше драматичният ефект, който имаше върху косата. Те бяха изненадани да видят как става по-силна и по-дебела там, където кожата е била обработена. Каква беше тази чудодейна формула, която причинява този ефект? Това беше провитамин В5.

Случайно за пореден път новините за провитамин В5 стигнаха до вниманието на купувачите на красота за някои от най-добрите универсални магазини в Европа. Много скоро се превърна в изключително ценен и луксозен тоник за коса. Беше търсено на най-шикозните гишета за красота от Лондон до Париж до Мадрид. Фактът, че той може да се произвежда само в много ограничени количества, го прави много изключителен и дори по-желан. Търсенето на тази чудодейна терапия за коса вдъхнови създаването на Pantene. И световният авторитет по отношение на витаминната ефективност - Швейцарският витаминен институт - сертифицира формулата Pro-Vitamin B5 на Pantene. Първоначално Pantene беше достъпен само в Европа, но през годините стотици милиони жени от САЩ до Китай откриха и го превърнаха в най-популярната марка за грижа за косата в света.

Pantene има уникална формула Pro-V, която трансформира косата ви, като я прави по-силна. И още от самото си възникване, формулата Pro-V непрекъснато се усъвършенства с помощта на глобалната мрежа от експерти в областта на косата на Pantene. Това, което започна напълно случайно преди повече от 70 години, сега е по-добре от всякога да направи косата ви по-силна от всякога. Още страхотни дни за коса за всички!

8
продукти

Perfect Nails


Perfect Nails е основана през 1992 г. и оттогава Perfect Nails създава висококачествени и иновативни продукти за професионалисти в областта на ноктите.

 В Perfect Nails се стремят да доставят висококачествени, надеждни продукти, които нашите клиенти могат да използват с увереност.

Ние вярваме в предоставянето на висококачествени продукти и последователни услуги.

6
продукти
1
продукти

Perrigo

През 1887 г. Лутър Периго, собственик на универсален магазин и сушилня на ябълки, имаше идеята да опакова и разпространява патентовани лекарства и битови предмети за селските магазини. Лутер лансира концепцията за "частни марки" като начин за повишаване на лоялността на клиентите. Без допълнителни разходи, Perrigo предложи да отпечата името на магазина върху етикетите на соли epsom, сладко масло, залив ром и десетки други мокри и сухи стоки, складирани в магазините.

 

Perrigo отваря първото си производствено съоръжение в Allegan, Мичиган през 1921 г. и подписва първия си голям клиент с частна търговска марка в средата на 30-те години, проправяйки пътя за превръщането му от преопаковчик на домашни лекарства в производител на достъпни здравни продукти.

Тази промяна в стратегическа посока стимулира растежа на Perrigo през следващите няколко десетилетия и служи като наследство, което ръководи мисията на компанията днес.

Днес компанията Perrigo е посветена на подобряването на живота, като предлага качествени, достъпни продукти за самообслужване, на които потребителите се доверяват навсякъде, където се продават.

Компанията е водещ доставчик на решения за здраве и уелнес без рецепта, които подобряват индивидуалното благосъстояние чрез овластяване на потребителите да проактивно предотвратяват или лекуват състояния, които могат да се управляват

 

2
продукти

Pfizer

Пфайзер е една от водещите иновативни биофармацевтични компании в света.

Пфайзер използва достиженията на науката и глобалните си ресурси, за да предлага терапии, които удължават и значително подобряват живота на хората. Стремим се да залагаме стандарта за качество и безопасност в откриването, разработването и производството на медицински продукти.

Глобалното ни портфолио включва лекарства и ваксини, както и много от най-известните в света продукти без лекарско предписание.

Всеки ден нашите служители работят в развитите и в развиващите се пазари за подобряване на благосъстоянието, превенцията, терапията и лекарствата за борба с най-застрашаващите заболявания на нашето време. В съответствие с отговорностите си на една от водещите иновативни биофармацевтични компании в света, ние си сътрудничим със здравните институции за поддържане и разширяване на достъпа до надеждно и достъпно здравеопазване по света. Вече над 150 години Пфайзер предлага ефективни решения за всички, които разчитат на нас.

7
продукти

Pharma Dupnisa

„ФAРМА" АД е наследник на създадената през 1954 година Галенова фабрика, основоположник на фармацията в град Дупница. През годините производствените мощности на предприятието са били част от активите на Химико фармацевтичен комбинат град Станке Димитров и създадената по –къс но Държавна фирма „ФАРМАЦИЯ" - град Дупница. Демонополизацията на „ФАРМАЦИЯ" АД - Дупница през 1991 година се явява своеобразно начало за производството и продажбата на лекарства с марка „ФAРМА" АД - Дупница. ОСНОВНИ НАПРАВЛЕНИЯ в дейността са: Производство на лекарствени продукти. Производство на хранителни добавки. Изпълнение на възлагателно производство. „ФAРМА" АД притежава: Разрешение за производство/внос на лекарствени продукти, издадено от Изпълнителната Агенция по лекарствата (ИАЛ) към Министерството на здравеопазването на Република България; Сертификат за Добра производствена практика, издаден от Изпълнителна агенция по лекарствата към Министъра на здравеопазването Удостоверение за регистрация на производител, издаден от Българска агенция по безопасност на храните към Министерството на земеделието и храните.
3
продукти

PharmaCare Europe UK

Основана през 1985 г. в северните плажове на Сидни, с основна мисия за подобряване на живота, PharmaCare вече предоставя това обещание на клиенти в над 50 страни. PharmaCare Europe е европейското дъщерно дружество на PharmaCare Laboratories, опериращо в Европа, Близкия изток и Африка, през фармация, търговия на дребно и онлайн канали. Можем да постигнем нашата мисия само чрез иновации: във PharmaCare това включва наблюдение на нововъзникващите технологии и координиране на подобренията с нашите глобални офиси и партньори. Ние внимателно се грижим за нашите продукти, за да гарантираме, че те отговарят на всички регулаторни изисквания и непрекъснато търсим подобрени начини за повишаване на стандартите за качество и за задоволяване на нуждите и удовлетворението на нашите потребители. Вярваме, че най-големите ни прозрения идват само от един уникален източник: нашите потребители, които се радват на висококачествени продукти на PharmaCare всеки ден.

0
продукти

PharmaLife Research

Нашата компания е основана през 1998 г. с цел предоставяне на услуги за доставка на лекарства за малка общност за възрастни хора в Атланта, Джорджия. Непоколебимият ни ангажимент с принципите за качество и иновации ни позволи да се превърнем в национален конгломерат, който предоставя пълен набор от фармацевтични услуги на разнообразен кръг клиенти.

Понастоящем оперираме 3 аптеки с фокус върху пазарите за търговия на дребно, поръчки по пощата, дългосрочни грижи (Подпомогнат живот / Дом за сестрински грижи / Психиатрични жилища) и Пазаруване.

Нашата мисия
Нашата мисия е да служи като ценен и неразделен съюзник в здравеопазването за всеки пациент и институция, която избере да си партнира с нас. Във PharmaLife се ангажираме да работим съгласно 3 ключови принципа: почтеност, качество и иновации. Тези основни идеи могат да бъдат намерени във всеки аспект на нашата компания. Ние постоянно търсим начини за рационализиране и подобряване на нашата оперативна ефективност, като същевременно поддържаме култура на качество и високи постижения.

Тъй като ИТ в здравеопазването продължава да напредва, ние ще останем в челните редици на тези нови технологии. Ние признаваме, че в съвременната конкурентна среда нашите клиенти винаги имат избор в аптека и никога няма да приемем този факт за даденост.

Нашето предимство

Ние предоставяме несравнимо ниво на обслужване на клиентите на всеки наш клиент. Вместо да се превърне в поредната сметка от стотици, всеки клиент ще получи ниво на персонализирано внимание, което обикновено се вижда само в местната аптека в квартала. Ние отговаряме на нуждите на клиента, вместо да диктуваме оперативния модел. Нашите по-големи конкуренти не винаги имат това ниво на гъвкавост.

Ние сме в състояние да използваме нашата значителна покупателна способност, преговори за отстъпки, често използване на реномирани вторични фармацевтични дистрибутори и членство в различни фармацевтични GPO за закупуване на лекарства на цена, която е равна или по-ниска от нашите по-големи конкуренти.

Тази способност, съчетана с нашето съвършенство в оперативната ефективност чрез оптимално използване на автоматизацията и на нашия любезен и професионален персонал, ни позволява да осигурим "печеливша" ситуация за нашите съоръжения: По-добро обслужване на по-ниска цена. Във всяко съоръжение за дългосрочна грижа, което е избрало да си партнира, ние постоянно намаляваме общите разходи, като същевременно подобряваме нивото на услугата.

Никога не сме губили държавен или частен договор поради неизпълнение или проблеми, свързани с услуги. Нашите частни съоръжения избраха да останат с нас, въпреки честите опити на нашите по-големи конкуренти да си възвърнат бизнеса.

Ние предлагаме възможността да поберем набор от електронни здравни услуги, включително прилагане на eMAR и / или електронно предписване, интеграция със съществуващите eMAR / EHR и безплатен достъп до уеб портал за аптеки.

Нашия екип

Майкъл Богачек, доктор по медицина Основател, главен оперативен директор

Като главен оперативен директор на PharmaLife, Майкъл контролира операциите на 19-годишния частен бизнес на дребно, търговия на едро, LTC, държавни поръчки и частни аптеки, които предлагат продукти и услуги на широк кръг от публични и частни организации. Майкъл е сертифициран по Програма за подпомагане на наркотици и член на Консултативния съвет на Центъра за контрол на заболяванията за тестване за ХИВ. Притежава бакалавърска степен по индустриално и системно инженерство от Технологичния институт в Джорджия и докторска степен. по биоинженерство от Московския хуманитарен университет. Той е член на независимите фармацевти на Америка.

Мелвин Джонсън, финансов директор

Като главен финансов директор, Мелвин е отговорен за ежедневните финансови операции на компанията, включително надзор на клиентските договори на фирмата. Той носи повече от три десетилетия опит като администратор на договори на федерални правителствени услуги, включително фирми, базирани в Атланта, GSE Facility Services, MEI Services и Pharmasouth Government Services. Той е опитен писател на предложения и проверяващ и е администрирал държавни договори над 100 милиона долара. Мелвин е възпитаник на Университетското училище по договор на Джордж Вашингтон и е учил химия в колежа Пейн и държавния университет в Джорджия. Той е член на Националните счетоводители и Националните сдружения на домакините.

Татяна Ливитина, CPhT, директор IT и съответствие

Татяна контролира спазването от страна на компанията на Държавния фармацевтичен съвет, Центъра за услуги по Medicare и Medicaid (CMS) и други федерални и държавни разпоредби. Тя контролира обработката на искове за фармация и DME, както и надзор на ИТ отдела на компанията. Татяна има бакалавърска степен по компютърно инженерство от Курския политехнически институт в Курск, Русия, където разработва научни софтуерни приложения. Тя е сертифициран фармацевтичен техник и член на Cambridge Who's Who и Националната асоциация на професионалните жени.

Уилям Лайнбъри, PharmD, BCGP, LTC Pharmacy Director

Д-р Лайнбъри е отговорен за надзора и управлението на аптечното подразделение за дългосрочни грижи, като същевременно служи като директор на държавните поръчки на компанията. Като сертифициран гериатричен фармацевт и практикуващ консултант, Уилям съчетава страстта към гериатричната фармация със силно желание за оперативни постижения. „Радвам се да знам, че нашата аптека оказва положително въздействие върху всеки пациент и съоръжение, което обслужваме. Тъй като някои от най-уязвимите граждани на нашата страна, жителите на съоръжение за дългосрочни грижи имат право на професионални, точни, навременни и медицински подходящи фармацевтични грижи ”. 

7
продукти

Pharmanova

Фарманова стартира собствено производство през 1996 г. Първите продукти от нашата производствена програма - билкови сиропи за деца - все още са разпознаваема и популярна марка на много родители.

Оттогава Pharmanova разработи своите продукти в няколко насоки:

    билкови и традиционни лекарства
    органични лекарства
    добавки
    медицински устройства
    продукти за общо ползване

Нашата ориентация за развитие на производството се отразява в непрекъснатите инвестиции в производствения капацитет, тенденциите в производството, модернизацията на съоръженията, оборудването и знанията.

Производствен завод
Днес продуктите на Фарманова се произвеждат в производствено съоръжение, проектират се и се конструират в съответствие със стандартите на Добрата производствена практика, в които вниманието се отделя на качеството. Фабриката е разположена в Обреновац, на около 15 км от Белград. Нашият капацитет позволява производството на твърди (капсули), полутвърди (кремове, мехлеми, гелове) и течни (сиропи, капки), фармацевтични форми във всяка от трите отделни производствени предприятия.

Съвременна и добре оборудвана лаборатория, с професионален персонал, позволява проследяване и измерване на всички етапи от производството.

Разрешения и сертификати:

    разрешение за производство на лекарства
    разрешение за производство на медицинско оборудване
    ISO 22000 i HACCP - за производство на добавки
    ISO 13 485 - за производство на медицинско оборудване
    GMP сертификат

Контрол на качеството
Фарманова разполага със собствена лаборатория за контрол на качеството, състояща се от физикохимична и микробиологична лаборатория, както и лаборатория за контрол на стабилността.
Професионален и образован персонал, съвременни устройства и добра организация позволиха акредитация на лаборатория в съответствие със стандарт ISO 17 025.

В допълнение към контрола за собствени цели, лабораторията за контрол на качеството извършва договорна проверка на качеството, в съответствие с обхвата на тяхната акредитация. Освен това Фарманова може да предлага услуги в областта на производството на услуги. Нашата цел е да бъдем признати на пазара като надежден партньор, който предлага офертите за висококачествено и цялостно производство на услуги с оптимална цена.

1
продукти

Pharmaselect

Фармаселект ( Pharmaselect ) е млада и иновативна фармацевтична компания. Доказани продукти са в основата на продуктовото фолио на компанията, което постоянно се обновява съгласно най-новите медицински изследвания. 

4
продукти

PharmaSwiss

Фармасуис ЕООД е компания, учредена и регистрирана в Република България през 2007 г. Фармасуис предоставя на българските лекари и пациенти съвременни медикаменти от различи терапевтични групи.

До март 2011 г. Фармасуис ЕООД принадлежи към групата PharmaSwiss S.A., Швейцария - фармацевтична компания, основана в Швейцария през 2000 г., която създава дружеството като част от стратегията си за присъствие в Източна Европа.
През март 2011 г. Valeant Pharmaceuticals International, Inc. придобива PharmaSwiss S.A., вследствие на което крайният собственик на Дружеството е Valeant Pharmaceuticals International, Inc. (NYSE/TSX: VRX)

Фармасуис ЕООД присъства със своята дейност във всички региони в България и си партнира с основните търговци на лекарствени продукти в страната.

Фармасуис ЕООД прави достъпни за българските лекари и пациенти, както собствени продукти, така и партньорски продукти.

Сред основните ни терапевтични групи са:

 • Ревматология
 • Ортопедия
 • Инфекциозни болести
 • Неврология
 • Психиатрия
 • Офталмология
 • Дерматология
 • Кардиология
 • Урология
 • Гинекология
 • Педиатрия
 • Други
0
продукти

Pharmatheiss Cosmetics

Pharmatheiss Cosmetics са водещ производител на високотехнологична козметика с естествени съставки. Подходът на компанията се базира на познание за ефективността на природните компоненти, идващо от съвременните научни изследвания.
 
Понастоящем лабораториите на Pharmatheiss Cosmetics активно работят по подобряване на съществуващите формули и разработването на нови високоефективни и научно изпитани технологии в услуга на взискателните потребители.
 
Под шапката на Pharmatheiss Cosmetics днес се произвеждат марки като D`oliva, Skin in balance, Per Uomo, Hyaluron Pharma, като съвсем скоро се очаква компанията да зарадва своите почитатели с вкарването на нови линии и разширяване на съществуващите такива. 

0
продукти

Philips-Avent

Животът може да ви предостави какви ли не препятствия – включително внезапен глад. Philips Avent ви помага да се чувствате подготвени за хранене от бутилка, когато гладът се обади, с бутилките, които клинично доказано намаляват коликите и дискомфорта. А тъй като всяко дете се нуждае от различни грижи, създадохме различни видове бутилки за всички ваши нужди. Планирате да комбинирате кърмене и хранене от бутилка? Или преминавате само към хранене от бутилка? Ние разполагаме с бебешки бутилки и биберони за да ви помогнем за хранене без хълцане.

12
продукти

Phyto Life

Фито Лайф” ООД е компания, разработваща иновативни натурални продукти на билкова основа. Основна цел е превенция и лечение с натурални средства. Разработваме продуктите си съобразно потребностите на пациентите. Ние познаваме силата на природата да лекува и се стремим максимално да използваме това, което тя ни предоставя.
Нашите натурални продукти се отличават освен с естествените си съставки и с изключително висока ефективност, което ги прави предпочитан избор.
За основа на Линията ХЕМОРРЕЛ се използват български билки доставени от екологично чисти региони. Спазването на стриктен контрол на всички етапи от отглеждането, през събирането до извличането на биологично активните съставки е гаранция за високото качество на предлаганите продукти.
В развитието си през последните години компанията се доказва като иноватор в разработването на уникални билкови продукти за бързо облекчаване, лечение и профилактика на болезнени възпалени хемороиди.

1
продукти

Phytomed

„ФИТОМЕД” EООД е компания основана през 2016 г. в България. Дейността на фирмата е тясно свързана с производство на добре изпитани функционални хранителни добавки в различни сфери на медицината . 

Всяка година ФИТОМЕД пуска на пазара нови продукти, базирани на най-новите научни и технологични открития, които да ни позволят да предоставим качествени здравни решения и продукти със силен доказателствен материал.

Компанията има изградени стриктни  процеси за контрол на качеството,които осигуряват на потребителите увереност, че всички наши продукти отговарят на техните изисквания, като са строго тествани по време на всички етапи на производство.

Чрез предлагане на висококачествени и ефективни продукти на пазара, компанията е спечелила доверието на хиляди пациенти, когато става дума за тяхното здраве.

Компанията се стреми постоянно  да разширява портфолиото си от продукти и да предлага най-иновативните и качествени формули на нашите потребители.

Нашата цел е да допринесем за повишаването на здравната култура,за профилактика, превенция и терапия с ефективни природни екстракти без странични действия.

 Това постигаме чрез производството на хранителни добавки и тяхната дистрибуция , с постоянно качество и гарантирана безопасност, в съответствие със законовите и регулаторни разпоредби.

1
продукти

Phytopharma

ФИТОФАРМА ЕООД е основана през 1998 година с цел да разработва и произвежда ефективни хранителни добавки в меки желатинови капсули. Управлението на ФИТОФАРМА ЕООД  и производствените помещения са локализирани в новата сграда, разположена в промишлената зона между град Троян и село Орешак. През 2012 година бе пусната в експлоатация най-новата високотехнологична производствена мощност, която повиши капацитета на производство и затвърди съществуващите традиции в качеството. От създаването си до днес, фирмата произвежда меки желатинови капсули на база масленоразтворими витамини, маслени растителни екстракти и етерични масла. Производственото оборудване представлява модерна автоматична система за меки шевни и безшевни желатинови капсули. То отговаря на съвременните изисквания за качество и безопасност и притежава сертификат за съответствие с изискванията на Добрата производствена практика. За осигуряване и контрол на качеството е въведена система HACCP, която стриктно се съблюдава от екипа висококвалифицирани специалисти на фирмата. ФИТОФАРМА ЕООД произвежда продуктите си в пълно съответствие с действащото българско и европейско законодателство в областта на храните и хранителните добавки.

От самото начало нашата мисия е да разработваме високо ефективни хранителни добавки. Представяме продуктите си по коректен и полезен начин. Ценовата политика при определяне на цените на нашите хранителни добавки ги прави достъпни за всеки, който може да има полза от тях. Фирмена политика е да не използваме в нашето производство суровини получени от генно модифицирани организми (ГМО).

Във ФИТОФАРМА ЕООД ние правим нещата различно!
Всеки продукт се предоставя в доза, която е ефективна, безопасна и свободна от странични ефекти. Нашият балансиран подход към здравето и благополучието комбинира "мъдростта на природата и традицията на билколечението” със "силата на науката” чрез интегриране на ползите от конвенционалната фармакология и алтернативната медицина. Развиваме модерни природни продукти, поставящи нов стандарт на живот.

Богата гама природни продукти за Вашето благополучие от ФИТОФАРМА ЕООД, гр. Троян. Начертайте Вашата дългосрочна стратегия за здравословен живот. Бъдете спокойни и здрави през новия век!

 
 
5
продукти

Pierre Fabre

Laboratoires Pierre Fabre е френска фармацевтична компания, основана в началото на 1960 от Pierre Fabre, фармацевт в Castres (Tarn, Франция).
Laboratoires Pierre Fabre са насочени за повече от 50 години на три направления: лекарства с рецепта, здраве и дермо-козметика.

17
продукти

Pohl-Boskamp

Пол Боскамп ( Pohl Boskamp ) е компания със 175 години история като фармацевтичен производител. Ние сме известни с безкомпромисно качество в производството на фармацевтични продукти и медицински изделия, тъй като от 1835: "Качеството на нашите продукти е едновременно мисия и задължение за нас ", казва главният изпълнителен директор Marianne Boskamp. "Целта на компаниите е да развива иновативни продукти. Ние концентрираме дейността си в научноизследователска и развойна дейност за подобряване на формите на нови и вече добре доказани вещества, така че активните вещества да бъдат по-лесно, по-удобно и по-безопасно приемани".

0
продукти