Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Нови продукти от WÖRWAG Pharma

Дата: 2021-02-25

WÖRWAG Pharma е фармацевтична компания с международна дейност. Фирмата разработва и разпространява продукти, представляващи биофактори. Биофакторите са важни вещества за тялото, необходими за неговото нормално функциониране. Те включват витамини, минерали и микроелементи. Чрез международни клинични изследвания, експертни срещи и симпозиуми, а също така и чрез тясно сътрудничество с изследователски лаборатории, WÖRWAG Pharma инвестира, за да разработи за пациентите си възможно най-добрите медикаменти.

Вьорваг Фарма се стреми да е близо до човешките нужди. Това е формулата им за успешно и дълготрайно развитие. От основаването на фирмата наред с продуктите за лечение на диабетна полиневропатия и биофакторите (витамини, минерали и микроелементи) са фокусът на продуктова гама. Те играят жизненоважна роля в човешкото тяло.

Запознайте се с най-новите продукти на компанията:

 

Витамин В12 Анкерман 1000 микрограма обвити таблетки

 

РЕЖИМ НА ОТПУСКАНЕ: Без лекарско предписание

 

КАЧЕСТВЕН И КОЛИЧЕСТВЕН СЪСТАВ: Една обвита таблетка съдържа активно вещество 1000микрограма Цианокобаламин (вит. В12) (Cyanocobalamin (Vitamin B12)).

 

ПОМОЩНИ ВЕЩЕСТВА с известно действие: лактоза, захароза. Пълен списък на помощните вещества: повидон K 30, стеаринова киселина, монтан-гликолов восък, лактоза монохидрат, захароза, акация, изсушена чрез пулверизиране, талк, калциев карбонат, каолин тежък, титанов диоксид, бял восък, макрогол 6000, макроголглицеролов хидроксистеарат, натриев лаурилсулфат, кроскармелоза натрий, хипромелоза, хидроксипропилцелулоза, средноверижни триглицериди.

 

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА: Обвита таблетка. Оригинални опаковки: 50 обвити таблетки, разпределени в два блистера по 25 таблетки.

СРОК НА ГОДНОСТ И УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕСрок на годност –3 години. Да се съхранява при температура до 25°C.

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ

1. Лечение на лек до умерен дефицит на Вит. В12 при пациенти:

•с диагностицирана пернициозна анемия,

•с диагнистициран атрофичен гастрит,

•с малабсорбция на Вит. В12 (при възпалителни заболявания на червата, цьолиакия, резекция на илеума, тропическо спру, лимфома или гастроинтестинална амилоидоза),

•с дефицит на интринзик фактор след резекция на стомаха,

•с хранителен дефицит на Вит. В12 (вегетарианство, веганство и др.)

2. Поддрържащо лечение, съпровождащо дългосрочната употреба на аминосалицилати, инхибитори на протонната помпа и метформин.

 

ДОЗИРОВКА И НАИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

 

ВЪЗРАСТНИ

Препоръчителната дневна доза е 1 000 микрограма цианокобаламин (1 таблетка Vitamin B12 Ankermann 1 000 micrograms ) за лечение на лек до умерен дефицит на витамин В12. В случаи на тежки симптоми на дефицит на витамин В12, първоначално се препоръчва прилагане на инжекционна форма. Терапевтичен отговор се наблюдава два месеца след продължителна перорална терапия.

 

ДЕЦА И ЮНОШИ

 

Vitamin B12 Ankermann 1 000 micrograms не трябва да се използва при деца под 6 годишна възраст. При деца на и над 6 годишна възраст както и при юноши се препоръчва цианокобаламин да се приема през устата в дневна доза от 1 000 микрограма -1 таблетка Vitamin B12 Ankermann 1 000 micrograms, при условие, че пациентите са способни да преглътнат таблетката.

 

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Таблетките трябва да се поглъщат цели с достатъчно количество вода, за предпочитане сутрин, на празен стомах.

 

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Данните показват, че добавянето на витамин В12 по време на бременност води до минимален риск за майката и новороденото. Пациентките трябва да бъдат съветвани да се консултират с лекар или фармацевт преди да приемат това лекарство. Витамин В12 Анкерман 1 000 микрограма обвити таблетки не трябва да се използва за лечение на мегалобластна анемия по време на бременност, която е причинена от фолатен дефицит.

 

КЪРМЕНЕ: Доказателствата сочат, че приложението на цианокобаламин е съвместимо с кърменето. Пациентката трябва да се консултира с лекар или фармацевт преди да приеме това лекарство.

 

ПРЕДОЗИРАНЕ

Витамин В12 има широк терапевтичен обхват и излишните количества лесно се елиминират с урината дори при приложение на доза от 100 mg. Не е известно да възникват симптоми на отравяне или предозиране. При случаи на неволно предозиране, ако е необходимо, пациентите трябва да се лекуват симптоматично.

 

 


Магнера / Magnera при дефицит на магнезий x60 таблетки

 

Магнера съдържа магнезий на таблетки, и е предназначен за хора с активен начин на живот или подложени на високо умствено и психично натоварване. Магнезият е жизненоважен минерал в човешкото тяло, който бързо се изчерпва при високи нива на физически и психически стрес, обилно потене, редовна консумация на алкохол и небалансиран хранителен режим.

Магнера допринася за:

- нормалната функция на мускулите (повишава издържливостта и скъсява времето за възстановяване)
- намаляване на чувството на отпадналост и умора
- нормалния синтез на белтъчини
- нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия
- нормалното функциониране на нервната система
- нормалната психична функция

 

Активни съставки:
3 таблетки съдържат магнезий 145,8mg магнезиев хидрогенфосфат трихидрат, тримагнезиев дицитрат 14-хидрат, силиций колоидален безводен, кроскармелоза натрий, микрокристална целулоза, царевично нишесте, Повидон КЗО, лактоза монохидрат, натриев цикламат (Е 952), талк, магнезиев стеарат, дълговерижен частичен глицерид. Подсладител: натриев цикламат.

 

Дозировка:
Приемайте 3 таблетки дневно след хранене.

 

Предупреждения:
Магнера е хранителна добавка с подсладител. Не е заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Съхранявайте на място, недостъпно за малки деца.

 

Цинкорот / Zinkorot 25 мг х 50 таблетки

За имунитет, здрава и красива кожа и нормална функция на нервната система. Лекарствен продукт без лекарско предисание! Прочетете листовката.

  • Цинкът е есенциален елемент, включен в много ензимни системи със структурна, каталитична и регулаторна роли в клетъчната биология.
  • Цинкът играе важна роля за функционирането на имунната система, за целостта на кожата, заздравяването на раните, вкуса и мириса, за функцията на щитовидната жлеза, при растежа и развитието, в съзряването на тестисите, неврологичната функция и действието на инсулина.
  • По отношение на нормалното развитие на мозъка и физиологията при бозайниците е установено, че дефицит или излишък на цинк водят до промени в поведението, абнормно развитие на централната нервна система и неврологично заболяване.
  • не съдържа лактоза
  • не съдържа глутен
  • подходящ за вегетерианци
  • не съдържа желатин
без лекарско предписание
 

Предупреждения:
Да не се приема при проявена към цинков оротат дихидрат или към някоя от останалите съставки на това лекарство.
Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Да не се приема при бременност, кърмене или деца под 6 години.
Продължителната употреба на Цинкорот 25 mg таблетки намалява усвояването на желязо.
Да не се приема след изтичане срока на годност, отбелязан върху картонената опаковката.

Съхранение:
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Опаковка:
50 таблетки

 

Витамин C 1000 мг x20 таблетки

 

Хранителна добавка. Съдържа 1000mg аскорбинова киселина.


Витамин C допринася за:
- Нормалната функция на имунната система;
- Защитата на клетките от оксидативен стрес;
- Намаляване на чувството на отпадналост и умора.

 

НАЧИН НА УПОТРЕБА:  По половин таблетка (500mg) дневно. Разчупете таблетката през средата.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза!
Таблетки в опаковка : 20табл ( за 40 дневен прием ).
Пазете далече от достъп на деца.

 

СЪСТАВ: Витамин C – 1000mg

 

 


Лагоза таблетки 150 мг

 

LAGOSA® 150

150 mg Силимарин (Silymarin)

(240 mg стандартизиран сух екстракт от плодовете на Бял трън)


LAGOSA®150 подпомага и поддържа нормалното физиологично състояние, функцията и структурата на черния дроб.

Хроничната употреба на големи количества преработена и пълна с мазнини храна, затлъстяването, ежедневната употреба на спиртни напитки, заседналия начин на живот, както и стресът водят до претоварване на черния дроб.

Силимаринът притежава антиоксидантни, имуномодулиращи, анти-фиброзни, анти-пролиферативни и антивирусни свойства. Също така влияе върху синтеза на РНК и ДНК. Освен това силимаринът поддържа целостта на хепатоцитната мембрана и възпрепятства навлизането на токсични вещества или ксенобиотици. Силимарин също влияе на вътреклетъчния глутатион, който предотвратява липопероксидацията на мембраните.

 

Силимаринът в LAGOSA®150 е с благоприятен ефект при състояния като:

    токсични увреждания на черния дроб;

    състояния след прекаран хепатит;

    хроничен хепатит с невирусен произход;

    мастна дегенерация на черния дроб;

    чернодробна цироза;

    алкохолна цироза;

    дислипидемия

 

LAGOSA®150 – начин на прием:

- За подпомагане на нормалната чернодробна функция -


 от 2 до 3 таблетки дневно.

 

Милгамма 50 мг/ 250 мкг х20 таблетки

 

Милгамма® обвити таблетки е лекарство, което съдържа две активни съставки – бенфотиамин (витамин В1) и цианокобаламин (витамин В12) и се използва в комплексното лечение на следните заболявания:
• заболяване или увреждане на периферни нерви (например поради диабетни и алкохолни невропатии)
• болка или възпаления на нерва
• херпес зостер


 Витамините от групата на витамин В-комплекс имат благоприятно действие при заболявания на нервите, свързани с обмяната на веществата и заболявания на двигателния апарат. Витамините от групата В-комплекс не се прилагат само, за да отстранят състояния на витаминен дефицит. Във високи дози витамините от група В притежават фармакологични свойства, които обясняват аналгетичните, антиневралгичните и регенеративните ефекти.Бенфотиамине дериват на витамин В1 - мастноразтворима форма на този витамин, който се отличава със следните предимства в сравнение с водноразтворимия витамин В1:
 • Бенфотиамин се резорбира от 3 до 5 пъти по-добре от еквивалентни количества от обичайния водоразтворим витамин В1.
• Бенфотиамин е без вкус и мирис - при приема му не се появява познатата неприятна телесна миризма, както при приложението на обикновения витамин В1.

След резорбцията в организма бенфотиаминът се превръща във витамин В1. Той регулира катаболизма на въглехидратите, което е от голямо значение за обмяната на нервната клетка.Цианокобаламин (Витамин В12) е незаменим за клетъчния метаболизъм, за нормалното кръвообразуване и функционирането на нервната система. Той катализира биологичния синтез на нуклеиновите киселини, а с това и изграждането на нови клетъчни ядра. Освен това, във висока дозировка витамин В12 проявява аналгетично действие.

Милгамма® обвити таблетки - препоръчителна доза:

По 1 обвита таблетка четири пъти дневно. При по-леки случаи, като укрепващо средство и в период на възстановяване: по 1-2 таблетки дневно са достатъчни.

Милгамма® обвити таблетки се приемат без да се дъвчат и след хранене, с чаша вода.


МИЛГАММА®50 mg / 250 микрограма обвити таблеткиБенфотиамин (Витамин B1) Цианокобаламин (Витамин B12) при заболяване или увреждане на периферни нерви.

 

ПРИЧИНИ И КЛИНИЧНИ ПРИЗНАЦИ НА ДЕФИЦИТ

 

НАЛИЧНОСТ И НУЖДИ

Човешкото тяло не може да синтезира витамин В12, и той се абсорбира от храната. Храни, които съдържат витамин В12 са черен дроб, бъбреци, сърце, риба, миди, мляко, яйчен жълтък и месо. Витамин В12 се прилага за терапевтични цели под формата на цианокобаламин и/или хидроксокобаламин. Те са прекурсори, които организма превръща в активни форми на метилкобаламин и 5-аденосилкобаламин. Необходимата дневна нужда от витамин В12 е около 1 μg.

 

ПРИЧИНИ ЗА ДЕФИЦИТ

Дефицитът на витамин В12 може да възникне поради малабсорбция, особено при по-възрастните (поради малабсорбция на кобаламина от храната), при пациенти след частична гастректомия или илеостомия или други заболявания на стомашно-чревния тракт, както и при строга вегетарианска диета.

 

КЛИНИЧНИ ПРИЗНАЦИ НА ДЕФИЦИТ

Много често при хората с дефицит на витамин В12 няма клинични симптоми или те са дискретни и са неустановими без биохимични кръвни тестове (субклиничен дефицит на кобаламин).При нарушена или липсваща абсорбция на витамин В12, ако плазмените нива паднат под 200 pg/ml, това би могло да доведе до проява на клинични симптоми. Последствията са мегалобластна анемия и неврологичен дефицит на периферната и централната нервна система. Може да се прояви полиневропатия в комбинация с лезии на дорзалните колони на гръбначния стълб и психологични разстройства. Ранните признаци на дефицит могат да включват умора и бледност, мравучкане в ръцете и краката, нестабилна походка и намалена физическа сила. Могат да се появят и други неврологични симптоми като усещане за парене, скованост или болки в ръцете и краката, мускулна слабост, обърканост и нарушени възприятия.Симптомите, предизвикани от дефицит на витамин В12 могат да бъдат коригирани единствено чрез прием на витамин В.

 

 

 

Оксилик - мощен антиоксидантен комплекс 20 капсули

 

Здраве, имунитет и красота в една капсула на ден

  • Какво представляват антиоксидантите?
  • Антиоксидантите са молекули, които безопасно взаимодействат със свободните радикали, без самите те да се превръщат в нестабилни съединения и прекъсват предизвиканата от тях верижна реакция, преди да бъдат увредени жизненоважните за организма молекули.
  • Защитната система от антиоксиданти е изградена от ензими, витамини и микроелементи, които функционрат в тясна взаимовръзка.
  • Витамин Е: Най-широкоразпространения мастно разтворим анкиоксидант в човешкото тяло. Един от най-ефективните антиоксиданти, който прекъсва верижната реакция на свободните радикали във всички липидосъдържащи тъкани, както и в клетъчната мембрана и предпазва от окислително разрушаване хормони, ензими, липиди и други витамини. Антиоксидантното му действие е особено ефикасно при високи концентрации на кислород, затова неговите нива са най-високи в липидните структури, изложени на пряко действие на кислорода-еритроцитната мембрана, епитела на дихателната система и кожата.
  • Витамин С: Най-широкоразпространения водно разтворим анкиоксидант в човешкото тяло. Действа главно във вътреклетъчната течност. Особено важна е ролята му при неутрализацията на свободните радикали, образувани в резултат на цигарения дим и замърсяването на околната среда. Подпомага възстановяването на другите антиоксиданти в тяхната активна форма.
  • Про-витамин А (бета-каротин): Про-витамин А е мастно разтворим антиоксидант, който е много ефективен при ниска концентрация на кислород. Затова се твърди, че допълва антиоксидантното действие на витамин Е. Една част от про-витамин А се превръща във витамин А (ретинол), който няма антиоксидантна активност, но играе ключова роля в редица жизненоважни процеси. Доказана е ролята на витамин А в образуването на очните пигменти, както и в растежа на епителните клетки, скелета и репродуктивните органи. Повишава устойчивостта на организма към студ и инфекциозни заболявания. Повредените епителни тъкани, в резултат на недостиг на витамин А често стават обект на инфекции, порди което витамин А е наричан “анти-инфекциозен” витамин.
  • Селен: Селенът е метал, който спада към групата на микроелементите в човешкия организъм. Той участва като съставна част на една от ензимните системи, неутрализиращи т. нар. хидропероксидни свободни радикали, които увреждат липидните структури в тъканите. Селенът и витамин Е взаимно усилват действието си като антиоксиданти. Селенът играе важна роля за нормалното функциониране на панкреаса, което е необходимо за абсорбцията на витанин Е. От своя страна витамин Е намалява загубите на селен в организма и го поддържа в активната му форма.
  • Ликопен: ликопенът е растителен пигмент от групата на каротиноидите и е мощен антиоксидант. Каротиноидите придават червения, оранжевия и жълтия цвят на плодовете и зеленчуците, напр. моркови, пипер, домати. Най-богати на ликопен са червените домати.
  • КАК ДЕЙСТВА ЛИКОПЕНЪТ? Молекулата на ликопена е така изградена, че може да се свърже със свободни радикали, които иначе биха могли да увредят клетките. Затова ликопенът предпазва клетките от окислителни увреждания. Той се свързва с възможността за намаляване на риска от развитие на ракови клетки на дебелото черво. Освен това ликопенът може да повлияе положително върху метаболизма на холестерола заради антиоксидантните си свойства. Последните изследвания показват, че ликопенът може да повиши и концентрацията на сперматозоидите при безплодни мъже.
  • Антиоксидантите - предпазват ли от заболявания? Антиоксидантите са тясно свързани с предотвратяване на клетъчното увреждане, което е в основата на процесите на стареене, раковите образувания и много други заболявания.
  • Сърдечно-съдови заболявания: Витамин Е предпазва от оксидиране т.нар. “липиди с ниска плътност” (LDL) и последващото формиране на атеро-склеротични плаки.
  • Ракови заболявания: Много изследвания доказват връзка между висок прием на витамин С и ниска честота на раковите заболявания, най-вече на рака на устата, ларинкса, хранопровода и белия дроб.
  • Заболявания на дихателната система: Клетките на дихателната система са в най-голяма степен изложени на токсичното действие на кислорода, цигарения дим и други замърсители. Това често води до развитие на бронхиална астма, бронхит или белодробен енфизем.
  • Кожни болести: По повърхноста на кожата, изложена на действието на UV лъчи и замърсители, се образуват свободни радикали, които атакуват кожния колаген и еластин. Това води до поява на бръчки, нарушена пигментация, разширени капиляри, себорея, пърхот и косопад.
  • Стареене: Свободните радикали са основния инструмент, чрез който става увреждането на клетките, което води до проява на признаците на старостта – загрубяване на кожата, поява на бръчки, намаляване на еластичността на тъканите и кръвоносните съдове, развитие на атеросклероза и др.
  • не съдържа лактоза
  • не съдържа глутен